Lilijos Larionovos ir Egidijaus Rainio madų šou – spalvingi ir originalūs svečių stiliaus viražai

Mados ir stiliaus žinovai ir mėgėjai trečiadienio vakarą turėjo progą pasilepinti – skubėjo savo akimis pamatyti dizainerių Lilijos Larionovos ir Egidijaus Rainio 2016/2017 metų kolekcijų pristatymą.

Sostinės publika ir svečiai iš kitų miestų jau įprato, kad abu dizaineriai – Lilija Larionova ir Egidijus Rainys – naujausią savo kūrybą demonstruoja bendrame renginyje.

Pernai jiedu pristatė kolekcijas veržliai ir elegantiškai miesto moteriai, o šįmet svečius sukvietė norėdami parodyti naują požiūrį.

Dviejų dizainerių surengta mados fiesta trečiadienio vakarą sutraukė būrį stilingai ir madingai pasipuošusių svečių – visi domėjosi, kokias gi naujienas ateinantiems sezonams pasiūlys dizainerių tandemas.

Į „Menų spaustuvę“, kur vyko kolekcijos pristatymas, pasipuošę svečiai ėmė rinktis dar likus valandai iki renginio pradžios. Visi skubėjo pabendrauti, pasimatyti su seniai matytais, galų gale – papozuoti gausiai susirinkusiems fotografams ir parodyti, kaip patys supranta stilių.

Renginyje apsilankiusi mados tendencijų prognozuotoja Marija Palaikytė sako, kad dizainerių šou pristatymas – tikra šventė visiems besidomintiems mada.

„Esu didelė abiejų kūrėjų gerbėja. Jau daug metų seku Lilijos ir Egidijaus profesinį kelią ir laikau dizainerių kūrybą tikru aukso viduriu tarp tikrai aukštos kokybės ir į priekį žvelgiančių idėjų“, – Žmonės.lt sakė ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Marija Palaikytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Marija Palaikytė

M.Palaikytė – visuomet pasitempusi, eidama į panašius renginius ji visuomet skiria laiko pasiruošimui. Ne išimtis ir šis kartas, kolekcijų pristatymuose ji spindėjo elegancija.

„Mados renginys yra mados šventė plačiąja prasme. Reikia gerbti kūrėjus, todėl kaskart pagalvoju apie aprangą ir stengiuosi ją derinti prie vakaro temo. Apskritai, esu linkusi švęsti madą“, – juokėsi mados žinovė.

Naujomis tendencijomis domėjosi ir dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu.

„Paskutinė kartą dalyvavau fotosesijoje su jų marškiniais. Nors jie buvo vyriški, man labai patiko, vėliau juos gavau dovanų, todėl nusprendžiau – reikia ateiti pažiūrėti kolekcijų“, – juokėsi Jazzu.

Ji sakė esanti iš tų, kurios „prijaučia madai“, tačiau dažniausiai modelius vertina paprasta: patinka arba ne, ir tiek. „Tačiau tai, ką daro Lilija ir Egidijus yra gražu. Manau, kad svarbiausia tobulėti, progresuoti ir nepamesti savo identiteto. Jiems abiems save pamesti labai sunku, o tas žavi“, – Žmonės.lt kalbėjo dainininkė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Justė Arlauskaitė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Justė Arlauskaitė

Į madų šou Jazzu atvyko vilkėdama ryškius ilgus marškinius, tapusius tunika. „Kartais galiu ir nepaisyti dress kodo, aš menininkė, man galima!” – linksmai kalbėjo ji, o vėliau patikslino, kad ji prioritetą skiria muzikai, o ne išvaizdai. – Manau, visuomet atrodau gerai.“

Tarp vakaro svečių buvo galima sutikti ir mados žinovą Eugenijų Skerstoną. Jis L.Larionovos ir E.Rainio kolekcijoje viešėjo pirmą kartą.

„Prisipažinsiu, jau turbūt esu per senas lietuvių dizainerių kūrybai. Jų kūriniai – puikūs, tačiau skirti daugiausia jaunimui, didžiausiam madingų tendencijų. Nepaisant to, mane labai džiugina iniciatyva, kūrybinis impulsas. Esame tokie pat kūrybingi, kaip ir bet kuri Europos tauta“, – Žmonės.lt kalbėjo E.Skerstonas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vytenis Pauliukaitis, Eugenijus Skerstonas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vytenis Pauliukaitis, Eugenijus Skerstonas

Dizainerių kūrybai abejinga taip pat neliko TV ir radijo laidų vedėja Gabrielė Martirosianaitė. Su E.Rainiu ji susipažino dar prieš daugiau nei septynerius metus, tuomet jis jai padėjo ruoštis 2008 metais Pietų Afrikos Respublikoje vykusiame „Mis Pasaulis“ konkurse , kur Gabrielė tąkart atstovavo Lietuvai.

„Egidijus tąkart neatsisakė mane puošti, nuo tada užsimezgė mūsų draugystė. Džiaugiuosi, kad šiandien galiu jį vadinti savo geru bičiuliu. Jis – vienas elegantiškiausių mados kūrėjų Lietuvoje“, – Žmonės.lt kalbėjo G.Martirosianaitė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gabrielė Martirosianaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gabrielė Martirosianaitė

Susirinkusiems buvo pristatytos dvi kolekcijos. Pirmiausia svečiai išvydo modernią klasiką įkūnijančius L.Larionovos modelius, vėliau – podiumu žengė elegantiškais E.Rainio kolekcijos drabužiais vilkinčios manekenės.

Galerijose – abiejų dizainerių kolekcijos:

VIDEO: Į L.Larionovos ir E.Rainio kolekcijos pristatymą rinkosi pasipuošusios žvaigždės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius