-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.A.M.A. kviečia Lietuvos emigrantus palaikyti Andrių Pojavį pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje

Jau rytoj – gegužės 14 dieną, 22 valandą Lietuvos laiku, Švedijos mieste Malmėje prasidės tarptautinio dainų konkurso „Eurovizija“ pirmasis pusfinalis. 58 kartą rengiamoje muzikos šventėje mūsų šaliai atstovaus Andrius Pojavis. Jį palaikanti asociacija „Metų muzikos apdovanojimai“ (M.A.M.A.) prašo visų svetur gyvenančių lietuvių atiduoti savo balsus už tautietį, kuris pasirodys pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje.
Andrius Pojavis
Andrius Pojavis / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje A.Pojavis dainuos dešimtas. Iš viso pirmajame pusfinalyje pasirodys 16 dalyvių, iš jų 10 pateks į finalą.  

Švedijoje gyvenantys lietuviai emigrantai turi galimybę kraštietį palaikyti ir tiesiogiai – atvykę į Malmės areną. Telefonais savo balsus už mūsų šalies atstovą galės atiduoti žmonės, gyvenantys Austrijoje, Estijoje, Slovėnijoje, Kroatijoje, Danijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Olandijoje, Juodkalnijoje, Baltarusijoje, Moldovoje, Airijoje, Kipre, Belgijoje ir Serbijoje.

Iš vadinamojo „Eurovizijos“ didžiojo šešeto šalių už A.Pojavį galės balsuoti Italija, Anglija ir konkurso šeimininkė Švedija.

Asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ pirmininkas Martynas Tyla, ne vienerius metus „Eurovizijos“ dainų konkursą stebintis iš vidaus, sako, kad šalių išsidėstymas pusfinaliuose nėra labai palankus Lietuvai. Tačiau visada lieka viltis gauti palaikymo balsų iš visoje Europoje gyvenančių, o kai kur ir nemažas kolonijas subūrusių lietuvių emigrantų.

„Iš tiesų labai svarbu pademonstruoti savo šalies vienybę. Patirtis rodo, kad kaimynais galime šiek tiek kliautis, bet kartais balsavimas būna nenuspėjamas. Iki šiol „Eurovizijoje“ mus itin efektyviai palaikydavo Lietuvai draugiškos Kaukazo valstybės – Gruzija, Azerbaidžanas, taip pat kaimyninė Latvija. Deja, šiais metais šios šalys negalės balsuoti už Lietuvos atstovą. Lieka viltis, kad mus tradiciškai palaikys rusai, baltarusiai, gal estai“, – svarsto M.Tyla.

Jis pasižiūrėjo A.Pojavio repeticijų Malmėje įrašus. „Susidaro įspūdis, kad viskas vyksta pagal planą, didelių pokyčių Andriaus konkursiniame pasirodyme nenusimato. Švedai dirba tvarkingai, nemalonių staigmenų nepateikė. Tad „Eurovizijos“ žiūrovai pirmame pusfinalyje turėtų pamatyti tokį lietuvį, kokį ir išsirinkome: įdomų, charizmatišką, nuoširdžiai atliekantį savo dainą“, – komentavo M.Tyla.

VIDEO: Andrius Pojavis – „Something“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius