-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Maksimas Tarelkinas: iš tolo užuodžiu kekšiškai patrauklius žmones (papildyta gegužės 22 d.)

Maksimas Tarelkinas drąsiai save vadina vienu iš geriausių Lietuvos stilistų ir be jokių užuolankų kalba apie šioje darbo srityje klestinčią korupciją. „Reklamos man jau nebereikia“, – neslepia aplinkinius savo išvaizda ir poelgiais mėgstantis šokiruoti stilistas.
Maksimas Tarelkinas
Maksimas Tarelkinas / Viganto Ovadnevo nuotr.
Temos: 1 Gegužė

Vardas, pavardė: Maksimas Tarelkinas.
Gimimo data, vieta: 1981 11 19, Šiauliai. 28 m.
Šeima, kurioje gimė: mama Natalija – nusipelniusi plaukimo trenerė, tėtis – Aleksandras; turi jaunesnįjį brolį Andrejų (24)  ir prieš metus gimusią sesutę Aleksandrą.
Veikla: kirpėjas stilistas.

Butauto Barausko nuotr./Maksimas Tarelkinas
Butauto Barausko nuotr./Maksimas Tarelkinas

Maksai, esi vienas iš tų savo srities profesionalų, kuris niekada nedalyvauja kirpėjų konkursuose. Kodėl?

Man teko padirbėti modeliu, todėl, pamatęs tų konkursų virtuvę iš vidaus, tiesiog pasišlykštėjau – ten vien korupcija! Sąžiningai laimėti konkurso Lietuvoje neįmanoma. Visi apdovanojimai yra nupirkti.

Esi įgijęs ne tik kirpėjo, bet ir vizažisto, manikiūrininko profesiją, kuo puikiausiai padarytumei pedikiūrą. Ar nėra nejauku prisipažinti, kad esi vyras, dailinantis moterų kojų nagus?

Niekada neturėjau jokių kompleksų, todėl visiškai nėra gėda tai prisipažinti. Nuo ankstyvos vaikystės aš rengiausi ir elgiausi ne kaip visi. Man patiko šokiruoti aplinkinius. Mano mama – itin ryški asmenybė, todėl iš jos paveldėjau ir gyvenimo būdą, ir skonį, ir mados pojūtį.

Tavo kolega Kęstutis Rimdžius kadaise užsiminė, kad jo mama labai sielojosi sužinojusi, jog sūnus nutarė tapti kirpėju. Vis dėlto sovietiniais laikais ši profesija buvo itin nevyriška. Kaip reagavo Tavo mama?

Mama visuomet mane mokė pačiam priimti sprendimus. O dabar ir pati džiaugiasi, mat ji – ištikimiausia mano klientė. Mano mama – labai valdinga, bet ir itin šiuolaikiška, tolerantiška moteris. Jau nuo mažų dienų su ja šnekėdavome apie seksą, ir tai buvo labai natūralu. Mama buvo tas žmogus, kuris man paaiškino tuos dalykus, kuriuos vaikai dažniausiai sužino iš bendraamžių.

Sakyk, Maksai, ar Tu esi geras kirpėjas?

Tai aišku!

Butauto Barausko nuotr./Maksimas Tarelkinas
Butauto Barausko nuotr./Maksimas Tarelkinas

Iš kur tai žinai?

Jei toks nebūčiau, neturėčiau klientų iš Maskvos, Rygos, Minsko. Jie iš viso pasaulio atvažiuoja pas mane.

Neteko sirgti žvaigždžių liga?

Aš nuolat ja sergu. Pats tai pripažįstu.

Kaip ji pasireiškia?

Taigi juokauju! Nesu per daug geros nuomonės apie save, ne taip, kaip kiti Lietuvos stilistai. Štai vienas pašalinis žmogus kadaise man pasakė, kad prastai atrodau, pavadino mane tešliuku. Kaipmat susigriebiau ir per kelis mėnesius numečiau dešimt kilogramų.

Kaip Tau pavyko?

Tai buvo labai geras spyris į užpakalį. Tam žmogui esu itin dėkingas. Nuo tos dienos pradėjau bėgioti krosą, rinktis liesesnius maisto produktus, valgyti mažesnes porcijas. Ir štai rezultatas! Dabar savimi esu labai patenkintas. Mes gyvename standartų pasaulyje, visi mėgstame lieknus žmones. Yra trys kategorijos žmonių: seksualūs, neseksualūs ir kekšiškai patrauklūs. Pastaruosius galima užuosti iš tolo: jie puikiai atrodo, labai savimi pasitiki, turi itin didelį bagažą gyvenimiškos patirties. Kitaip sakant, bjaurieji ančiukai, virtę gulbėmis.

Kaip manai, kiekvieną merginą galima paversti gulbe?

Žinoma. Ne kartą sulaukiau tokių prašymų. Pamatęs merginą, iškart žinau, ko jai reikia: vienai dailesnės figūros, kitai garbanotų plaukų, trečiai ilgesnių blakstienų. Aš jaučiu moteris.

Lietuvoje stilistų nėra labai daug, bet turbūt tenka susimąstyti, kuris iš Jūsų populiariausias, profesionaliausias?

Anksčiau apie tai pamąstydavau, tačiau dabar atėjo toks metas, kai turiu pakankamai klientų. Tad kam savo galvą prikimšti bereikalingomis mintimis?! Dabar man jau neįdomu, kaip sekasi kitiems.

O tarp Jūsų yra konkurencija, gal netgi neapykanta?

Taip, yra, bet nežinau, kodėl. Kaip ją pajuntu? Jei viename vakarėlyje žmogus su tavimi sveikinasi, o kitame jau nebe. Kodėl? Ogi todėl, kad apsižiūri, ar šalia manęs stovi dėmesio vertas žmogus, kažkas à la iš aukštuomenės. Kuo įtakingesnių draugų turi – tuo visiems esi įdomesnis. Arba kuo įdomiau atrodai. Kai viename renginyje pasipuošiau sijonu (škotų nacionaliniu drabužiu kiltu – aut. past.), visi į mane žiūrėjo susižavėję, mat mažai kas išdrįstu taip pasielgti. O pašaipos, apkalbinėjimai, pavydas buvo, yra ir bus. Vilnius – mažas kaimas, mano klientės papasakoja, kas ir ką apie mane šneka.

Ar žinai būdą, kuris padėtų išpopuliarėti per dieną?

Pameni merginą, kuri nuogais papais išbėgo į krepšinio aikštelę? Tai yra vienas iš būdų. Jei nori išpopuliarėti, privalai šokiruoti aplinkinius. Man šito jau nebereikia. Tiesa, esu kartą pasielgęs itin akiplėšiškai. Bandžiau patekti į klubą, tačiau manęs neįleido, nes avėjau sportinę avalynę. Nusiaviau sportinius batelius ir paklausiau: „O be batų įleisite?“ Apsaugos darbuotojai susižvalgė ir pasišaipė: „Įleisim.“ Taip visą vakarą prašokau basomis.

„Niekada neturėjau jokių kompleksų. Nuo ankstyvos vaikystės aš rengiausi ir elgiausi ne taip, kaip visi. Man patiko šokiruoti aplinkinius.“

Įdomūs faktai:

• Maksas, kadaise mėgęs naktinius klubus ir paromis trunkančius vakarėlius, išsižadėjo tokio gyvenimo būdo. „Atsikračiau man neigiamą įtaką dariusių draugų, svaigalų, vienos nakties nuotykių“, – sako Maksas.
• Stilistas turi mylimą žmogų, kuris gyvena ne Lietuvoje. „Kol kas tas žmogus yra užimtas, bet aš nusiteikęs kovoti už savo laimę“, – neslepia Maksas.
• Maksas dirba asmeniniu verslininkės Ingos Krukauskienės (43) stilistu.
• M. Tarelkinas tikina pradėjęs Jorkšyro terjerų madą Lietuvoje. Jo šuniukas Baksas, kuriam kadaise buvo samdoma auklė, šiuo metu gyvena pas Makso mamą Šiauliuose.
• Dabar jis lanko klubą „Šokiai.lt“, kuriame mokosi šokti salsą ir ča ča ča.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius