Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mantas Jankavičius: „Kai toks gyvenimo tempas, gailiuosi gimęs tik kartą“

Žinomas dainininkas Mantas Jankavičius debiutuoja kaip dramos teatro aktorius. Legendinėje Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro scenoje jau šį savaitgalį Mantas vaidins muzikantą ir dainininką Donaldą amerikiečių autoriaus Leonardo Gershe‘o pjesėje „Laisvi drugeliai“.
Mantas Jankavičius
Mantas Jankavičius / Juozo Miltinio dramos teatro nuotr.

Pasireiškęs kaip talentingas šokėjas, sužėrėjęs kaip kino aktorius, interneto portaluose išrinktas seksualiausiu Lietuvos vyru, mados pasaulyje stilingiausiu, – Mantas anketose apie save kukliai pažymi: Mantas Jankavičius – atlikėjas.  

Galėjo likti automobilių mechaniku

Į pramogų pasaulyje pelnytus titulus Mantas žvelgia su atlaidžia šypsena: „Išrinko – tai išrinko. Aš tuose konkursuose nesivaržiau, tai ne mano žaidimai. Niekada nelipu per kitų galvas, kad tapčiau pirmas. Man nereikia būti pagrindiniam, kad įrodyčiau, koks esu „kietas“. Tiesiog gyvenimas šiuo metu pasiūlo iššūkius, o aš prisiimu atsakomybę ir iš visų jėgų stengiuosi viską padaryti kaip įmanoma geriau“, – sako Mantas.

Šalia žodžio „atlikėjas“ Mantas galėtų įrašyti esąs ir autotransporto mechanikas – turįs ir tokią specialybę. Išmestas iš Kėdainių vidurinės mokyklos tarsi būtų negabus, nieko vertas, ar tų laikų terminu „sunkiai aklėjamas“, baigė politechnikos mokyklą. „Galėjau dirbti Kėdainių pieninėje ir taisyti „gazelkas“, – su šypsena sako jis. Tačiau jaunuoliui to neužteko, jaunatviškas maksimalizmas vedė toliau.

„Pūtiko“ žaliu kostiumu karjera nesuviliojo

Meno pasaulis ir scena Mantą traukė nuo vaikystės. Trylikametis jau dainavo Kėdainių roko grupėje „Tylos zona“, muzikos mokykloje grojo klasikine gitara. Nusprendęs grįžti į gimtąjį Vilnių stojo į Vilniaus konservatoriją studijuoti muzikos vadybos. Neįstojo, bet gavo pasiūlymą ten pat studijuoti trombono specialybę. Po to dar ketverius metus mokėsi  Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje ir įgijo dvi specialybes – trombonininko ir vokalisto. 

Galėjo, kaip pats sako, „būti „atsipūtusiu pūtiku“ ir groti kokiame nors orkestre vilkint „žaliu kvailu kostiumu“, tik tokia perspektyva ir vėl nesužavėjo. Jis pasirinko Andželikos Cholinos šokio teatrą „Tango in Fa“, tapo trupės šokėju.

Nuojauta, kad gali pamėginti kurti ir visai nebūtinai tik dainas ar tekstus, neapvylė. Lyg iš dangaus nukrito pribloškiantis pasiūlymas vaidinti Tadą Blindą. Moderni kino versija jau pristatyta Kijeve, Indijoje, tuoj nukeliaus į Pekiną... Kas žino, ką fotogeniškos išvaizdos lietuvaičiui pasiūlys pasaulio režisieriai?

Vaidmuo – lyg specialiai parašytas Mantui

Šiomis dienomis M.Jankavičius kuria vaidmenį režisieriaus ir aktoriaus Dainiaus Kazlausko režisuojamame spektaklyje. „Oskaro“ laureato, vieno garsiausių Brodvėjaus scenaristų L.Gershe‘o pjesėje „Laisvi drugeliai“ skambės Manto atliekamos jo paties kurtos dainos.

Pjesėje, anot Manto, lengvai ir suprantamai pasakojami kasdieniai paprastų žmonių tarpusavio santykiai, skleidžiasi jaunatviško maksimalizmo, meilės, o kartu ir atsakomybės už kitą žmogų jausmas.

„Muzikiniais intarpais praplėsti erdvę ir mano dainavimu kurti spektaklio atmosferą – režisieriaus sprendimas“, – kalba Mantas. Jo herojus – ne visai paprastas jaunas žmogus, jis kitoks. Tačiau tai – pjesės intriga.

D.Kazlauskui premjera – irgi savotiškas iššūkis, mat jis pirmąsyk režisuoja spektaklį „už Vilniaus ribų“. Tačiau artėjant premjerai režisierius jau gali tvirtai pasakyti, kad pagrindinio vaidmens atlikėjas – tikras atradimas. Jauno dainininko ir muzikanto Donaldo, siekiančio gerokai daugiau, negu pametėja likimas, vaidmuo pasirodė lyg specialiai parašytas Mantui.

Spektaklis „Laisvi durgeliai“ bus rodomas Panevėžyje ir Klaipėdoje:

Balandžio 14, 15, 21 d. 17 val. Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre;
Balandžio 18, 19 d. 18 val. Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre;
Gegužės 10 d. 19 val. Klaipėdos Žvejų rūmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius