Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mantas Petruškevičius: „Pasaulį valdo lieknos moterys!“ (papildyta birželio 11 d.)

„Kur dingo Mantas Petruškevičius?“ – štai tokie susirūpinusių skaitytojų laiškai užplūdo mūsų žurnalo redakcijos paštą. Išties, mėgęs šėlti vakarėliuose, žurnalistus apdalydavęs skambiomis frazėmis, Mantas (26) lyg ir nurimo. O visai neseniai pasirodė pranešimų, esą jis planuoja emigruoti. Apie visa tai – iš paties stilisto lūpų.
Mantas Petruškevičius
Mantas Petruškevičius / Viganto Ovadnevo nuotr.

Mantai, kodėl pastaruoju metu taip retai pasirodai viešuose renginiuose?

Vakarėliai man nebeįdomūs! Retai kas nors suorganizuoja kokybišką renginį, o ir į jį susirenkanti kompanija man atsibodo. Man jau įgriso švaistyti savo laiką ir energiją su neįdomiais žmonėmis. Verčiau lieku namie ir skaitau žurnalą ar žiūriu gerą filmą. Aš jau mintinai žinau, kuri ponia ką man papasakos: viena visą vakarą kalbės apie savo vaikus, kita – kokį lūpdažį nusipirko... Kodėl turėčiau klausytis tokių niekų?

Galbūt Lietuva Tau tapo per ankšta? Gal ne veltui neseniai pasipylė straipsnių apie tai, kad neva emigruoji?

Čia yra tik žurnalistų išvedžiojimai. Kol kas aš turiu ką veikti Lietuvoje. Rudenį turiu daug planų, vėl organizuosiu jau tradicine tapusią puotą savo ponioms. Tačiau tiesa, kad įdomiems žmonėms Lietuva darosi per ankšta, norisi įkvėpti naujo gaivaus oro. Tie, kurie bent porą kartų per metus išvažiuoja į užsienį ir pamato daugiau nei mūsų bulvių lysves, pasikeičia ir išoriškai, ir vidumi.

Spaudos žurnalistams Tu kaip saldainiuką mėgsti mestelėti kokią nors frazę, kuri sulaukia itin daug dėmesio. Tarkim, visur buvai cituojamas, kai ištarei: „Aš gimiau ne ant traktoriaus, o ant raudonojo kilimo stovėti.“ Tu iš anksto pasiruoši tokių perliukų?

Niekada nieko nedarau specialiai ir nesistengiu sukelti kažkokio skandalėlio. Mano pasakytos frazės būna juokingos, bet jose slypi gili mintis. Aišku, ne kiekvienam lemta ją suprasti, ne visi tam turi pakankamai košės galvelėje.

Apie moteris esi pasakęs: „Jos neturėtų kvepėti kotletais.“ Ką galėtum pasakyti apie vyrus?

Svarbiausia, kad savo išvaizda ir elgesiu vyras neprimintų šaltkalvio. Baisiausia matyti vyrą pajuodusiais nagais, netrinktais plaukais, purvina marškinių apykakle, nemėgstu primityvaus, chamiško elgesio. Vyras privalo mokėti sakyti komplimentus, asistuoti moteriai. Smagu, kad vis daugiau vyrų sužino, kas yra sąsagos ir kodėl verta rinktis kokybišką šilkinį kaklaraištį.

Neseniai žiniasklaidą apskriejo dar viena Tavo lūpomis nuskambėjusi sparnuota frazė: „Bulviniai blynai man primena botoksą.“ Tiesa, niekas taip ir neišsiaiškino, ką Tu turėjai omenyje.

Išties jei merginos kelias dienas valgytų vien bulvinius blynus, netrukus pajustų tą efektą, kurį jaučia botokso (injekcijos, lyginančios raukšles, – red. past.) šalininkai. Juk nuo bulvinių blynų taip žandai išsipūstų, kad nesimatytų nė vienos raukšlelės. Atkreipkite dėmesį į stambesnius žmones. Jų oda labai lygi. Kodėl? Nes jie mėgsta riebiai ir daug valgyti.

Tau patinka apkūnios moterys?

Man jos nėra atgrasios. Tikrai nemažai sutinku pavalgyti mėgstančių moterų, kurios atrodo žavingai. Apkūnumas – ne kliūtis gerai atrodyti, stilingai rengtis.

Įdomu, kodėl tada tiek žinomų moterų neriasi iš kailio, kad tik sulieknėtų? Štai dainininkė Vitalija Katunskytė numetė 100 kg, Laima Tamulytė sulieknėjo perpus, Irena Starošaitė jau džiaugiasi atsikračiusi devynių kilogramų...

Oi, Irena išties atrodo nuostabiai! Kad ir kas ką sakytų, grožio kultas egzistuoja ir valdo pasaulį. Visuomet pačios gražiausios bus lieknos merginos ir moterys. Kaip pasakė dizaineris Karlas Lagerfeldas: „Kodėl aš turėčiau ant podiumo išleisti apkūnias moteris, jeigu man patinka lieknos?“ Jo žodžiai sukėlė didžiulę pasipiktinimo audrą, tačiau asmeniškai aš jam visiškai pritariu.

Norisi paklausti, kaip Tave pristatyti spaudoje?

Televizijos laidos vedėjas, stilistas. Turbūt tiek. O šiaip manęs net nereikia pristatyti – visi žino, kas tas Mantas Petruškevičius.

Vienintelis ir nepakartojamas.

Dėl šito nesiginčysiu (šypsosi).

„Aš jau mintinai žinau, kuri ponia ką man papasakos: viena visą vakarą kalbės apie savo vaikus, kita – kokį lūpdažį nusipirko... Kodėl turėčiau klausytis tokių niekų?“

Ką draugės šneka apie Mantą?

Jolanta Sadauskienė (38)
„Jei Mantas tyli, žinok, kad atrodai nekaip“

Modelių agentūros savininkė dažnai renginiuose pastebima įsikibusi stilistui į parankę. „Mantą pažįstu turbūt jau dvylika metų. Jis užaugo mano akyse, susiformavo kaip šilta, miela, charizmatiška asmenybė. Nors apie viską turi tvirtą nuomonę, mielai klauso patarimų, labai trokšta tobulėti, yra imlus naujovėms. Mantas turi įgimtą skonio pojūtį.

Lietuvoje retai sutiksi tokį galantišką vyrą, kuris nebijotų moterims sakyti komplimentų. Tai labiau būdinga pietiečiams. Tarkim, Italijoje, jei per dieną neišgirsi bent penkiolikos komplimentų, gali būti tikra, kad atrodai prastai. Mantas moka ne tik moterims, bet ir vyrams pakelti nuotaiką – jam tikrai negaila gražių žodžių. Bet jei Mantas tyli, žinok, kad šiandien atrodai nekaip“, – juokiasi Jolanta.

Audronė Bunikienė (53)
„Kiekvieną kartą Mantą norisi pauostyti“

„Apie Mantą galiu atsiliepti tik gerai ir niekaip kitaip. Jį reikia pažinti artimiau, kad suvoktum, kokia tai šilta asmenybė. Mantui užtenka tik užsiminti ir jis be jokių atsikalbinėjimų skuba į pagalbą. Pasineria visa galva į kito žmogaus problemas. Aš gerbiu Manto skonio pojūtį, nes tai jam Dievo drėbtelta su kaupu, tikriausiai tai jau motinos įsčiose buvo užkoduota.

Mantas visuomet nepaprastai gražiai rengiasi ir labai skaniai kvepia. Kai susitinkame, man kaskart norisi jį pauostyti. Kad ir ką apie jį kalbėtų žmonės, Mantas yra Lietuvos šviesulys. Šalia jo kiekvienai moteriai norisi pasitempti. Jeigu Mantas ruošia puotą ir kviečia ponias, visos plunksnas kedena ir verčiasi per galvą, kad tik atrodytų įspūdingai. Į Mantuko renginius nė viena neis apsirengusi bet kaip. Jis įpareigoja moteris pasitempti. Aš Mantui nuolat kartoju: kaip gerai, kad tu toks esi!“ – sako garsi dizainerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius