-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Marijus Mikutavičius: „Nepaisant visko, tebeieškau atsakymo, kodėl mano krevetės taip brangsta“

Marijus Mikutavičius, šią savaitę šalyje įžiebęs audringą diskusiją dėl kylančių kainų, šeštadienį feisbuke pratęsė savo mintis.
Marijonas Mikutavičius
Marijonas Mikutavičius / Edvino Gramatinš nuotr.

Socialiniame tinkle jis rašė:

Buvau žvejoti, tad neturėjau laiko suvokti, kokią Pandoros skrynią netyčia atidariau. Jei būčiau žinojęs, kad tos mintys sulauks tokio entuziazmo, būčiau gal parašęs tobuliau. Arba nerašęs visai. Dabar jaučiuosi atsakingas pateikti kai kurias pastabas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Marijus Mikutavičius pratrūko dėl kylančių kainų: „Aūūūū, Ūkio ministerija, Konkurencijos taryba! Dar gyvi?“

1. Iš kai kurių daugybės komentarų aišku, kad pokalbis su dalimi visuomenės visiškai neįmanomas. Tad, gal kartais galima suvokti valdžią, kuri tų pokalbių visais būdais vengia, nors, visgi, reikia jai nuolat priminti, kad tai viena iš jos pareigų.

2. Aš esu gelminis laisvos rinkos šalininkas, tačiau tai nereiškia, kad retkarčiais negaliu suabejoti jos veiksnumu ir kelti klausimų. Drauge, tai kad tie klausimai keliami, nereiškia jokio menkiausio noro sukti kažkokiu reguliavimo keliu. Man gaila, kad prie mano minčių pradėjo šlietis visokie komunistuojantys socialistai, nes jie visada buvo ir liks ideologiniai priešai. Tai reiškia, kad kai kas turi teksto suvokimo broką, arba tiesiog esu kaltas, nes nepakankamai tiksliai išdėsčiau, kas galvoje.

3. Net po kai kurių institucijų atstovų pokalbių tebesilaikau nuomonės, jog jie turi bėdų su komunikacija. Būtų gerai, jei bet koks panašaus pobūdžio visuomenės sujudimas keltų ne norą gintis, vardinti savo nuveiktus darbus ir bandyti pateisinti savo egzistenciją ir darbo prasmingumą, o keltų norą paaiškinti, kas gali būti padaryta, kas bus bandoma ir ko padaryti neįmanoma. Kantriai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Prievaizdai atsakė M.Mikutavičiui dėl kainų: Lietuvoje mažiau pirkėjų

4. Aš nemėgstu isterijų. Isterijos trukdo galvoti. Todėl visi gaivališki šūkčiojimai emociniu pagrindu yra niekiniai ir nekonstruktyvūs. Lozungais „valdžioje visi niekšai“ ar „prekybininkai visi vagys“ diskusiją gali tik baigti. O mes priešingai – norime diskusijas pradėti.

5. Akcijos „nieko nepirksiu“ man atrodo tokia pati šiuolaikinės sočios visuomenės pramoga, kaip „diena be automobilio“. Jei norite mažinti vartojimo įpročius (kas labai sveikintina), galite tai daryti individualiai, kožną dieną, nesijungdamas į jokius bendrumo junginius. Patikėkite, taip nieko nenubausit, net jei ir yra toks noras.

Kažkas sakys, kad netyčia prisidėjau prie nepasitenkinimo bangos, kartu paskatindamas ir tas jėgas, kurios visada tik ir laukia pastaugti ant Valstybės. Bet tai taip pat paskatino pokalbius ir reakcijas.

6. Aš buvau euro šalininkas. Toks ir likau.

7. Nepaisant visko, tebeieškau atsakymo, kodėl mano krevetės taip brangsta (šypsenėlė)

8. Nuostabu, ką gali padaryti socialiniai tinklai. Kažkas sakys, kad netyčia prisidėjau prie nepasitenkinimo bangos, kartu paskatindamas ir tas jėgas, kurios visada tik ir laukia pastaugti ant Valstybės. Greičiausiai. Bet linkęs manyti, kad tai taip pat paskatino pokalbius ir reakcijas. Kas iš esmės ir buvo mano pirmojo posto pagrindinė mintis.

9. Kreipiuosi į „Darbo partiją“. Jeigu jūs pakabinsit plakatą „SUSTABDYSIME KAINŲ ANTPLŪDĮ“ ( o tikiu, kad labai galit), kaip Dievą myliu – pareikalausiu autorinių.

P.S. Lašišos Baltijos jūroje beveik nekimba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius