-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mateliui – apdovanojimas už Lietuvos vardo garsinimą

Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas sausio 28 dieną už Lietuvos vardo garsinimą apdovanojo režisierių Arūną Matelį Užsienio reikalų ministerijos garbės ženklu „Lietuvos tūkstantmečio žvaigždė“.
A.Matelis ir V.Ušackas
A.Matelis ir V.Ušackas / URM nuotr.
Temos: 1 Arūnas Matelis

Įteikdamas apdovanojimą užsienio reikalų ministras dėkojo režisieriui už kūrybiškumą ir Lietuvos vardo garsinimą, taip pat už ambasadorystę kultūros srityje, teigiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Ministras V.Ušackas paakino, kad pasaulis aukštai įvertino A.Matelio kaip režisieriaus talentą už filmą „Prieš parskrendant į Žemę“.

Už dokumentinį filmą „Prieš parskrendant į Žemę“ Amerikos režisierių gildijos apdovanojimuose A.Matelis buvo išrinktas geriausiu 2006 metų dokumentinio filmo režisieriumi. Jis yra pirmasis kūrėjas Rytų ir Vidurio Europoje, sulaukęs tokio įvertinimo.

A.Matelis filmus kuria nuo 1990 metų, jo darbai buvo rodomi ir apdovanoti tarptautiniuose kino festivaliuose, tokiuose kaip Kanų, Roterdamo, Turino, San Paulo, Oberhauseno, Amsterdamo IDFA, Leipcigo ir daugelyje kitų.

Režisierius aktyviai dalyvauja kultūriniame Lietuvos gyvenime. Jis yra Lietuvos kinematografininkų sąjungos Dokumentininkų gildijos pirmininkas. A.Matelis už nuopelnus Lietuvai yra apdovanotas Nacionaline kultūros bei meno premija ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi.

Garbės ženklu „Lietuvos tūkstantmečio žvaigždė“ yra apdovanojami Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiai už ypatingus nuopelnus garsinant Lietuvos vardą, puoselėjant ir plėtojant tarpvalstybinius santykius, ypatingus nuopelnus valstybės tarnyboje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius