Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meiželytė — nuo scenos į Seimą

33-ejų sulaukusi dainininkė Donalda Meiželytė-Svilienė nuo šiol daugiau jėgų turės skirti valstybėms reikalams — rinkėjai ją tiesiog nešte įnešė į Seimą.
Donalda Meiželytė
Donalda Meiželytė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

— Ar jau morališkai esate pasiruošusi gyvenimo pokyčiams?

— Dar ne. Juk bus dar antrasis turas. Tada visa komanda susėsime, aptarsime, ką ir kaip darysime.

— Tautos prisikėlimo partijos sąraše buvote 40-oji, tačiau rinkėjai jus nustūmė į priekį. Kur sėkmės priežastis?

— Tauragės vienmandatėje apygardoje net nepatekau į antrąjį turą — likau trečia. Manyčiau, kad suveikė televizijos sindromas. Daugelis dar prisimena televizijoje mano dainuotas dažnutes, kuriomis aš neva išreiškiau savo nuomonę. Man net keista, kad žmonės nepatingėjo panaršyti kandidatų sąraše ir iškapstyti mano pavardę.

— Jei ne televizija, manote, rezultatai būtų kuklesni?

Man net keista, kad žmonės nepatingėjo panaršyti kandidatų sąraše ir iškapstyti mano pavardę.— Manau, kad tokios sėkmės tikrai nebūtų. Beje, per rinkimų agitaciją aš pusantro mėnesio važinėjau pas rinkėjus, aplankiau pusę Lietuvos. Nemažai žmonių atėjo, kartu daug kalbėjomės, diskutavome, bet nedainavau.

— Kokia jūsų pačios nuomonė buvo apie Seimą?

— Jei jau pradėjome tokį judėjimą, vadinasi, mūsų nuomonė apie valstybės valdymą buvo nekokia. Graudu, kad žmonės, kuriuos tauta išrinko, nuvylė. Seimo narys turi būti tarpininkas tarp žmonių ir vykdomosios valdžios, o pas mus į Seimą patekęs tautos išrinktasis tuoj užsidaro kabinete, atsiriboja nuo žmonių ir tenkinasi formaliu bendravimu. Tokių dalykų aš nesuprantu.

— Ką norėtumėte nuveikti Seime, kad ten praleisti metai nebūtų prabėgę veltui?

— Tai bus ilgas ir nuoseklus darbas. Mūsų yra visa komanda. Žiūrėsim, kuris kokioje srityje galėtų atnešti kuo didžiausios naudos. Man keista, kai žmonės skundžiasi sunkumais, o per televiziją iš valdžios žmonių girdi, kad viskas gerai. Šiuo metu man labiausiai norėtųsi būti finansininke ar teisininke. Ačiū Dievui, kad mūsų komandoje yra specialistų, kurie neleis mūsų apgauti.

— Tačiau ir jūsų kompetencija, pavyzdžiui, kultūros ar jaunimo reikalų srityse gali būti naudinga.

— Nemažai metų buvau susijusi su neformaliuoju vaikų ugdymų, daug esu bendravusi su jaunimu, dirbusi radijuje ir televizijoje. Manau, šią sritį išmanau neblogai.

— Seimą žmonės visuomet kaltindavo dėl visų gyvenimo sunkumų. Ar jums nebaisu, kad rizikuojate iš mylimos dainininkės tapti nemėgstama politike?

— Jau susitikimuose su rinkėjais girdėjome, kad ten būsime visi „suvalgyti“. Manau, kad daugiausiai kandžiosis tie, kurie pyksta, kad mes tokie atsiradome, nesame parsidavėliai ir negalės mūsų papirkti. Kita vertus, žiniasklaidai bus ką „tarkuoti“ ir plūsti. Normalus dalykas — toks jau gyvenimas.

— Esate diplomuota žurnalistė, tačiau gyvenote iš dainų. Ar dar dainuosite?

— Perskaičiau Seimo nario statusą — autorinį atlygį už kūrybą galima gauti. Aišku, aktyvaus darbo scenoje jau nebus, bet retkarčiais, kad neprarasčiau kvalifikacijos, norėčiau padainuoti. Kadencijai pasibaigus būtų nesmagu išeiti į gatvę ir pajusti, jog nemoki to, iš ko anksčiau gyvenai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius