Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menininkas Saulius Paukštys pristatė Johno Lennono skulptūrinį portretą

Trečiadienio pavakarę pristatytas skulptoriaus Jono Gencevičiaus sukurtas muzikanto Johno Lennono skulptūrinis portretas. Jau ketvirtadienį jis keliaus į liejyklą, kur bus išlietas bronzinis paminklas garsenybei.
Pristatymo akimirka
Pristatymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Būsima skulptūra J.Lennonui atminti pristatyta Oslo namų skvere. Ją susirinkusiems svečiams pristatė idėjos autorius, menininkas Saulius Paukšys ir pats skulptūrą sukūręs J.Gecevičius. 

Žmonės.lt S.Paukštys pasakojo, kad idėja sukurti tokią skulptūrą gimė bene prieš penkerius metus. „Pradžioje galvojome abstrakčiai. Galiausiai radome jaukų skverą, jo šeimininkams papasakojau apie tokios skulptūros galimybę. Paaiškinau sąsajas tarp J.Lennono kūrybos ir jų kuriamos vietos. Savininkams idėja patiko, jie sutiko erdvę užleisti skulptūrai. Tai vėliau radau  Joną Gencevičių – modernų ir talentingą skulptorių“, – istorijos pradžią pasakojo menininkas. 

Anot S.Paukščio, kaip tiksliai turi atrodyti J.Lennono skulptūra, sugalvojo J.Gecevičius. „Jis rado muzikanto jaunystės laikų nuotrauką, kurioje jis – su gėlės žiedu akyje. Ta nuotaika, savotiškas likimo ženklas, mums labai patiko. Kol išgryninome konkrečią formą, praėjo gal metai“, – paaiškino menininkas. 

Minėtą nuotrauką kadaise įamžino britų fotografas Robertas Whitakeris. Menininkai susisiekė su fotografo sūnumi ir gavo leidimą naudoti fotografijos fragmentus skulptūrai. „Viskas legalu ir jokio piratavimo nėra“, – patikino S.Paukštys. 

Trečiadienį pristatytas natūralaus dydžio gipsinis skulptūros modelis, o jau ketvirtadienį jis bus nuvežtas į liejyklą: skulptūrą nulies iš bronzos. Kovo mėnesį bus atidengtas ir galutinis skulptūros variantas. 

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Saulius Paukštys
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Saulius Paukštys

XX a. antrosios pusės muzikos ikona J.Lennonas 7-8 dešimtmečiais buvo vienos iš populiariausių ir įtakingiausių to meto grupių „The Beatles“ lyderis.

Kolektyvui iširus, jis užsiėmė soline karjera, buvo visuomeninis aktyvistas. Tuomet sukurta garsiausia muzikanto daina „Imagine“ laikoma tarptautiniu himnu už taiką.

1980 metų gruodį 40-metį J.Lennoną prie jo namų Niujorke nušovė psichine liga sirgęs gerbėjas Markas Davidas Chapmanas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Pristatymo akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Pristatymo akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius