-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mėsos nevalgantys Milana Jašinskytė ir Mindaugas Rainys ją naudojo savo šokiui Klaipėdoje

Šeštadienį Klaipėda skambėjo nuo svečių klegesio, šokėjų batelių kaukšėjimo ir uždegančios muzikos – tą vakarą uostamiestyje oficialiai atidarytas „MONDO šokių centras“.
Milana Jašinskytė-Pankevičienė ir Mindaugas Rainys
Milana Jašinskytė-Pankevičienė ir Mindaugas Rainys / Stasio Žumbio nuotr.

Keturių buvusių Klaipėdos universiteto Lotynų Amerikos sportinių šokių kolektyvo „Žuvėdra“ narių įkurtame centre atnaujintą šokį pristatė prieš beveik trejus metus projekto „Šok su manimi“ nugalėtojais tapę Milana Jašinskytė (31) ir Mindaugas Rainys (29).

M.Rainys šokių aikštelėje tapo populiariu dainininku Egidijumi Dragūnu-Selu, o M.Jašinskytė – Lady Gaga. 

„Panašų šokį sušokome ir dalyvaudami televizijos projekte. Šįsyk jį pritaikėme jaukesnei, mažesnei erdvei, kai šokis stebimas ne per televiziją, bet gyvai“, – sakė „Vilniaus šokio akademijos“ savininkė M.Jašinskytė. 

Juokdamasis M.Rainys tvirtino, kad per tą laiką, kai pasirodymas buvo sukurtas, įvyko dar vienas svarbus pasikeitimas – jo personažas Egis užsiaugino barzdą. 

Artūro Aušros ir Astos Norvaišienės nuotr./Milana Jašinskytė ir Mindaugas Rainys
Artūro Aušros ir Astos Norvaišienės nuotr./Milana Jašinskytė ir Mindaugas Rainys

Renginio dieną M.Rainys vienoje Klaipėdos parduotuvėje nusipirko 600 gramų šviežios mėsos gabalą Lady Gagos įvaizdžiui sustiprinti.

„Kokia tai mėsa? Nežinau... Man buvo svarbu, kad tai, ką nupirksiu, įspūdingai atrodytų“, – sakė pašnekovas. 

Juokdamasi M.Jašinskytė pridūrė, kad po pasirodymo „Lady Gagos įvaizdinė mėsa“ liko puikios būklės, todėl sekmadienio rytą galės tapti „MONDO šokių centro“ įkūrėjų, išleidusių visas santaupas įrengiant prabangų trijų aukštų pastatą, pusryčiais. 

M.Rainys ir M.Jašinskytė Žmonės.lt papasakojo patys mėsos nevalgantys jau dvejus metus. Pokyčiai įvyko būtent po to, kai pora nugalėjo televizijos projekte „Šok su manimi“. 

„Kai atsisakėme mėsos, iš raciono dingo ir greitas maistas bei užkandžiai, pirkti degalinėse“, – sakė M.Rainys. 

Jam pritardama profesionali šokėja sakė, kad tikrasis įpročių keitimas susijęs būtent su noru maitintis sveikiau. O mėsos atsisakymas tapo ne įsitikinimų pasikeitimo priežastimi, o natūraliu procesu keičiant gyvenimo būdą. 

Artūro Aušros ir Astos Norvaišienės nuotr./Milana Jašinskytė ir Mindaugas Rainys
Artūro Aušros ir Astos Norvaišienės nuotr./Milana Jašinskytė ir Mindaugas Rainys

„Mėsos per tuos du metus esame ragavę. Su Milana buvome užsisakę steiko. Ir... jis mums patiko! Skonis buvo tikrai geras, nes patiekalas paruoštas kruopsčiai, iš kokybiškų produktų. Žodžiu, pasitikrinome savo reakciją į mėsą, įsitikinome, kad nei jos konis, nei kvapas mums nėra atgrasus, bet... jos vėl paragausime tada, kai norėsime“, – patikino M.Rainys. 

Pašnekovai neslėpė, jos sunkiausia buvo pusantro mėnesio po to, kai buvo priimtas sprendimas maitintis sveikiau. Ir tai – ne todėl, kad mėsos gerbėja save laikiusi Milana negalėjo be jos ištverti ar salotas pietums dažniausiai rinkdavęsis Mindaugas prisimindavo ir patikusių patiekalų skonį.

Anot jų, tiesiog net Vilniuje, neturint pakankamai informacijos, sunku rasti produktų, kurie atitiktų keliamus reikalavimus. Be to, juos įsigyti reikia skirtingose vietose.

Dabar M.Jašinskytė ir M.Rainys jau žino vietas, kur yra skanios daržovės, kokybiška žuvis, kiti patiekalams ruošti reikiami ingredientai. Mėgstamiausio sveiko užkandžio titulą jie drąsiai gali suteikti ant lydyto sviesto keptiems anakardžių riešutams ir špinatams. 

Artūro Aušros ir Astos Norvaišienės nuotr./Milana Jašinskytė ir Mindaugas Rainys
Artūro Aušros ir Astos Norvaišienės nuotr./Milana Jašinskytė ir Mindaugas Rainys

Pasikeitus valgio įpročiams M.Jašinskytė pradėjo jaustis geriau, jai nebereikia popietinio poilsio. M.Rainio pasikeitimai akivaizdesni – jo kūno svoris sumažėjo 8 kilogramais. 

„Mes neturime mikro bangų krosnelės ir šaldytuve turime tiek produktų, kiek jų reikia tą dieną paruošti valgiui. Taip pat žinome restoranėlius, kuriuose maistą ruošia taip, kaip mums norisi“, – sakė M.Rainys. 

Jis įsitikinęs – nusprendus keisti gyvenimo būdą svarbiausia ištverti pirmąjį mėnesį. Tuomet, kai bus išsiaiškinta, kur ką galima nusipirkti bei kaip pasiruošti, viskas taps savaime suprantama bei paprasta. 

Dar vienas pasikeitimas, susijęs su sveikesne mityba, „pirkinių krepšelio“ kainos padidėjimas maždaug 50 proc. „Maistui išleidžiame daugiau pinigų, bet tam, kad atkurtume geresnę savijautą – mažiau. Vadinasi, loginė pusiausvyra yra“, – sakė M.Jašinskytė. 

Milana ir Mindaugas iki šiol tiesiai nenori atsakyti, ar jiedu – pora. „Mes vienas kitam daug reiškiame. O plačiau šios temos nekomentuojame“, – patikino Milana. 

„MONDO šokių centre“ jie praleido visą vakarą ir stebėjo kitų šokėjų pasirodymus. Renginį pradėjo TV3 gelbėtoja Gerda Stiklickienė, atlikdama savo naujausią dainą „Aš jau toli“.

Artūro Aušros ir Astos Norvaišienės nuotr./„MONDO šokių centro“ atidarymas
Artūro Aušros ir Astos Norvaišienės nuotr./„MONDO šokių centro“ atidarymas

Šventės organizatoriams staigmena tapo jos metu ant parketo atsidūrusi televizijos gelbėtoja Sandra Žutautienė.

Ji šokį, apie kurį „MONDO šokių centro“ įkūrėjai nieko nežinojo, parengė kartu su profesionaliu šokėju Justu Bareišiu. 

Artūro Aušros ir Astos Norvaišienės nuotr./Sandra Žutautienė
Artūro Aušros ir Astos Norvaišienės nuotr./Sandra Žutautienė

Po kelias valandas trukusios oficialios programos svečius linksmino DJ Mindeep parengta programa. 

„MONDO šokių centrą“ įkūrė Aidas Kasperaitis, Vilius Ignatavičius, Audronė Bastytė Ignatavičė ir Ernestas Monginas. Prie buvusių „Žuvėdros“ šokėjų prisijungė ir naujos įstaigos vadybininku tapęs Tomas Docius bei administratorė Ieva Kasperaitė. Būtent ji tapo naujojo projekto iniciatore. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius