Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 19 /15:58

Mindaugas Murza ir Zlata Rapova prieš oficialias tuoktuves meilę prisiekė pagal baltų papročius

Penktadienį žinomas Lietuvos nacionalistas Mindaugas Murza (38 m.) pagal baltų papročius susituokė su savo mylimąja, iš Rusijos kilusia rašytoja ir politologe Zlata Rapova (43 m.).
Mindaugas Murza ir Zlata Rapova
Mindaugas Murza / Artūro Staponkaus nuotr.

„Mūsų santuoka pagal protėvių papročius jau įteisinta. Vestuvės įvyko pagal visus baltiškus papročius – apeigos vyko prie aukurų, su žiedais... Apeigoms vadovavo vaidilos, – po Tauragės rajone įvykusių vestuvių apeigų kalbėjo M.Murza. – Jaučiuosi labai gerai, nes mūsų santuoką palaimino žmonės, kurie turi tam teisę ir žinių. Smagu, kad vestuvių ceremonija praėjo laikantis senų tradicijų, kurios yra susijusios su gamta, su tais laikais, kuriais gyveno mūsų protėviai“.

Artūro Staponkaus nuotr./Vestuvių akimirka
Pakeliui į santuokų rūmus

Žinomas Lietuvos nacionalistas teigė, kad tiek jam, tiek ir jo žmonai baltų tradicijos yra labai artimos. „Mes, visi europiečiai, ar graikai, ar romėnai, turėjome panašias tradicijas. Skyrėsi tik vardai ar neesminės detalės. Visur panašiai, pavyzdžiui, buvo garbinama ugnis“, – patikino vyras.

Šeštadienį M.Murza ir Z.Rapova savo santuoką oficialiai ketina įteisinti Šiaulių miesto santuokų rūmuose.

Iki vestuvių M.Murza su būsimąja žmona buvo pažįstamas mažiau nei metus. M.Murza ir Z.Rapova, kurios protėvis grafas Jeanas Rappas buvo Prancūzijos imperatoriaus Napoleono Bonaparto generolas adjutantas, susipažino Šiauliuose sausio mėnesį. Juos supažindino Vilniuje gyvenantys bendri pažįstami.

Lietuvą dar 1990 metais aplankiusi Z.Rapova vėl panoro čia atvykti. Kadangi ji propaguoja tokias pat idėjas kaip M.Murza, išsikalbėjusi savo pažįstamų paklausė, kas Lietuvoje vykdo nacionalinę politiką. Taip jiedu ir pradėjo bendrauti.

Į Lietuvą M.Murzos dabartinė žmona Z.Rapova atvyko prieš porą dienų ir vėl netrukus po vestuvių ketina grįžti į Rusiją. Ten ji gyvens, M.Murzos žodžiais, iki mokslo metų pabaigos, iki vasaros, o paskui atvyks ir įskurs Lietuvoje.

M.Murza tikino, kad penktadienio vakarą po vestuvių apeigų leido su žmona ir artimiausiais šeimos nariais, o po oficialios ceremonijos santuokų rūmuose kukliai švęs draugų ir šeimos rate.

„Taip darysime, artimam rate, nedidelę šventę. Ne šou pasaulio atstovai esame, tai jokių prašmatnybių neplanuojame daryti“, – patikino vyras.

M.Murza kol kas neturi aiškių planų, kada ir kaip atrodys jo ir Z.Rapovos medaus mėnuo. „Kažkas tokio bus...“ – kalbėjo vyras.

Artūro Staponkaus nuotr./Vestuvių akimirka
Artūro Staponkaus nuotr./Vestuvių akimirka

(Papildyta 15.58 val.) Pora prie santuokų rūmų atvyko bendru baltos spalvos BMW X5 markės automobiliu. Lipdamas laiptais M.Murza saugojo savo būsimos nuotakos suknelę ir pakėlė jos skverną, kad mylimoji jo neprimintų.

Vestuvių ceremonijos santuokų rūmuose metu, M.Murza vilkėjo pilkos spalvos kostiumą, primenantį uniformą su Lietuvos herbo emblema, o jo išrinktoji – baltą puošnią suknelę su nuometu. Nuotaka rankose laikė baltų ir rožinės spalvos rožių puokštelę.

Vienu iš poros liudininkų vestuvių ceremonijoje pagal baltų tradicijas tapo Šiaulių politikas, M.Murzos bendražygis Andrius Račkauskas. Santuokų rūmuose įvykusios ceremonijos liudininkais tapo istorikas Petras Stankeras ir nuotakos draugė iš Maskvos.

Po santuokos įteisinimo M.Murza ir Z.Rapova su palyda vyko aplankyti partizanų kapų. Vakare poros ir jų artimųjų laukė šventė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius