-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Minint tarptautinę dieną prieš homofobiją Vaidas Baumila atvirai išsakė požiūrį į homoseksualumą

Gegužės 17-oji – Tarptautinė diena prieš homofobiją. Pastaruoju metu diskusijos apie seksualines mažumas netyla: šių metų „Eurovizijoje“ nugalėjęs transeksualas pseudonimu Conchita Wurst pateikė ne tik Lietuvai, bet ir visai Europai tolerantiškumo testą.
Vaidas Baumila
Vaidas Baumila / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

 Minint tarptautinę dieną prieš homofobiją atvirai pasisakė ir dainininkas Vaidas Baumila.

„Šiandieną minime ir dieną prieš homofobiją. Esu heteroseksualus, moteris mylintis, jaunas, bet jau nebe toks ir jaunas vyras. Vyras norintis turėti palikuonių su ta vienintele išrinktąja. Vyras, kurį jaudina moters kvapas, moteriškas grožis. Vyras, kuris logiškai suvokia, kad šeimos tęstinumas, giminės medžio ir jo šakų vešėjimas priklauso nuo vyro ir moters sąjungos. Esu vyras, kuris be proto myli savo šeimą.

Tuo pačiu, esu žmogus, mylintis kitą žmogų – nepaisant to žmogaus kilmės, spalvos, jo politinių įsitikinimų ar jo seksualinės orientacijos. Esu žmogus, kuris savo rate turi nemažai homoseksualiu kolegų, pažįstamų ir net draugų, kuriuos gerbiu, apkabinu ir bučiuoju į skruostą.

Girdėjau visokiausių kalbų apie save. Neva aš pats esu gėjus, nes socializuojuosi homoseksualių žmonių kompanijoje. Noriu pasakyti, kad man tai yra absoliučiai nesvarbios ir menką vertę turinčios šnekos. Mano protas, mintys, mano siela ir aš pats esu laisvas. Laisvas kvėpuoti, eiti gatve, žaisti futbolą, užsidirbti pinigų, bučiuoti savo moterį gatvėje, laikyti ją už rankos, todėl jei kažkas kažką sako – tai tik jų problema.

Neseniai klausiau vieno gėjaus (kolegos) to populiaraus kvailo klausimo – kodėl „JŪS“ rodotės, einat į gatves, rengiate paradus. Kodėl tiesiog nesėdite namuose sau ramiai ir niekam nekvaršinat galvos. Atsakymas iš tiesų privertė susimastyti – „Tam, kad mes laisvai galėtume sėdėti savo namuose su mylimu žmogumi ir ramiai žiūrėti televizorių, mes turėjome surengti ne vieną paradą, ne vieną kartą būti sumušti mokykloje, apspjauti ar pirštais baksnojami gatvėje“.

Kaip jau minėjau – esu laisvas ir noriu, kad tokie patys laisvi ir nevaržomi būtų visi.
Happy international day against homofobia.“

Toks atlikėjo pasisakymas socialiniame tinkle „Facebook“ sulaukė kelių šimtų „patinka“, o komentaruose žmonės jį gyrė už toleranciją ir atvirai išsakytas mintis.

Nerijaus Palucko/žurnalo VMG nuotr./Vaidas Baumila
Nerijaus Palucko/žurnalo VMG nuotr./Vaidas Baumila

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius