-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mirė grupės „Vairas“ lyderis E.Čivinskas (atnaujinta 16.18 val., nuotraukos, video)

Trečiadienį apie 15 valandą Kauno klinikų Reanimacijos skyriuje mirė grupės „Vairas“ lyderis Edmondas Čivinskas.
Edmondas Čivinskas
Edmondas Čivinskas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Vairas“

49 metų vyrą palaužė hepatitas B. Prieš savaitę jį ištiko koma, iš kurios atlikėjas taip ir nepabudo.

Naujienų portalas 15min.lt jau rašė, kad atlikėjas grūmėsi su klastinga liga. Pirmus simptomus E.Čivinskas pajuto 2006 metų pavasarį, po Kovo 11-osios proga Šiauliuose vykusio koncerto. Su kitais muzikantais prie šventinės vakarienės stalo sėdusiam atlikėjui pasidarė bloga.  Tyrimus atlikę Klaipėdos medikai nustatė, kad į organizmą yra patekęs hepatito B užkratas. E.Čivinskas įtarė, kad virusas į organizmą pateko prieš du dešimtmečius perpilant kraują po avarijos.

Nors atlikėjas nuolat vartojo vaistus,  2009 metų pabaigoje liga paūmėjo. Ligonio žmona įtaria, jog tam įtakos turėjo aktyvus gyvenimo būdas.

Jis skubiai buvo paguldytas į Kauno klinikas. Dar visai neseniai atlikėjo sveikata buvo pagerėjusi, tačiau praėjusią savaitę vėl ėmė blogėti, ligonis nugrimzdo į komą.

Imta svarstyti, kad E.Čivinskui reikėtų kepenų ir inkstų persodinimo operacijos.Deja, kova dėl atlikėjo gyvybės baigėsi nesėkme – E.Čivinskas paliko šį pasaulį.

Atnaujinta 16.12 val. Kauno medicinos universiteto klinikų atstovė spaudai Eglė Žemaitienė patvirtino, jog E.Čivinsko gyvybė užgeso, bet suteikti detalesnės informacijos nesutiko.

Jis nekalbėjo, tik ašara nuriedėjo iš vienos akies, – sakė R.Dambrauskas.„Žmona ir kiti artimieji pageidavo žiniasklaidai neviešinti jokios informacijos“, – lakoniškai paaiškino klinikų atstovė.

Atnaujinta 16.18 val. Portalui 15min.lt susisiekus su Edmondo bičiuliu Romu Dambrausku, jis pasakė, kad dainininko gyvybė užgeso trečiadienį apie 15 valandą. Apie Edmondo mirtį R.Dambrauską informavo velionio žmona Simona, prie vyro praleidusi paskutines gyvenimo akimirkas.

„Buvau Edmondo aplankyti šeštadienį, jis porą kartų buvo pramerkęs akis. Jis nekalbėjo, tik ašara nuriedėjo iš vienos akies. Žmogus, ir ištiktas komos, viską girdi ir supranta. Edmondas nuo penktadienio vis trumpam prabusdavo“, – kalbėjo paramos koncertus sunkiai sirgusiam E.Čivinskui organizavęs R.Dambrauskas.

Dainininko R.Dambrausko teigimu, ketvirtadienį apie pietus turėtų paaiškėti, kur ir kada bus pašarvotas ir palaidotas grupės „Vairas“ lyderis. Planuojama, kad atsisveikinimas su E.Čivinsku turėtų vykti Mažeikiuose, kur pastaruoju metu gyveno grupės „Vairas“ lyderis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius