-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mokyklą baigusi atlikėja Milita Daikerytė kol kas nestudijuos: „Džiaugiuosi karjera nuo 14 metų“

Atlikėja ir grožio salono vadovė Milita Daikerytė (18) baigė mokyklą. Ketvirtadienį Milita dalyvavo Šiuolaikinės mokyklos centro išleistuvių ceremonijoje, kurios metu abiturientams tradiciškai buvo įteikti simboliniai žiedai. Šventės metu Milita surengė ir savo muzikinį pasirodymą.
Milita Daikerytė
Milita Daikerytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiuolaikinės mokyklos centrą ką tik baigusi M.Daikerytė Žmonės.lt pasakojo, kad išleistuvėms pasirinko kuklią dizainerės Viktorijos Jakučinskaitės suknelę. Mergina įsitikinusi, kad mokyklos išleistuvėse nederėtų atrodyti iššaukiančiai ir vulgariai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Milita Daikerytė su šeima
J.Kalinsko nuotr./Milita Daikerytė su šeima

„Kai praėjusiais metais dalyvavau „Tiulio fėjos“ išleistuvių suknelių fotosesijoje, jau tada žinojau, kad pasirinksiu būtent Viktorijos kurtą suknelę. Nenorėjau išleistuvėse atrodyti kaip nors provokuojančiai. Nereikia stengtis atrodyti vyresnei ar kitokiai. Stengiausi pasirinkti kuklų, tvarkingą įvaizdį, nes mokykla įpareigoja. Viktorija išpildė mano viziją – pasipuošiau kuklia pastelinės rožinės spalvos suknele“, – sakė M.Daikerytė.

Atlikėja pasakojo, kad šį rudenį į jokį universitetą nestos, nes nori būti užtikrinta studijų pasirinkimu. Be to, Militos laukia daug darbų jos įkurtoje grožio studijoje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Grožio saloną atidariusią Militą Daikerytę sveikino garsios moterys: „Turbūt aš jauniausia verslininkė Lietuvoje“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Išleistuvių žiedai
J.Kalinsko / 15min nuotr./Išleistuvių žiedai

„Labai seniai nusprendžiau ir šeimoje šiuo klausimu nėra jokių diskusijų. Tam padarė įtaką mano gyvenimo būdas. Džiaugiuosi karjera ir muzikine veikla jau nuo 14 metų, tad kitaip susidėliojo prioritetai. Nuo mažų dienų tempas yra nežmoniškai didelis, todėl metų po mokyklos baigimo norėjau pasyvesnių.

Be to, noriu būti 100 procentų tikra, kad nesigailėsiu dėl studijų pasirinkimo. O ir tos studijos būtų tik dėl savęs pačios, nes veiklą ir ateities viziją jau turiu. Tačiau studijuosiu norėdama įgyti aukštąjį išsilavinimą, manau, tai būtina kiekvienam žmogui“, – sakė Milita.

M.Daikerytė teigė, kad šiuo metu turi nemažai planų, susijusių su grožio salono veikla.

„Planavau daugiau atsipūsti, bet atidariau grožio saloną, todėl pailsėti nepavyks. Keliausiu po pasaulį, kad galėčiau makiažo kursus vesti užsienyje. Jau nuo praeitų metų nemažai emigrančių laukia manęs“, – pasakojo Milita.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Milita Daikerytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Milita Daikerytė

Paklausta, ar džiaugiasi egzaminų rezultatais, Milita teigė, kad jeigu būtų daugiau laiko skyrusi mokslams, įvertinimai būtų kur kas aukštesni.

„Paskutiniai metai buvo labai įtempti, todėl mokslams skyriau mažai laiko, o egzaminams ruošiausi paskutinę savaitę. Anglų egzaminui net nesiruošiau, o rezultatai, kuriuos gavau, mane džiugina. Nebuvo taip, kad versčiausi per galvą. Aš visada žinojau, kad egzaminai absoliučiai nieko gyvenime nelemia. Man svarbiausia, kad angliškai kalbu visiškai sklandžiai ir galiu labai lengvai susišnekėti su žmonėmis anglų kalba. Man to pakanka“, – Žmonės.lt pasakojo M.Daikerytė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Milita Daikerytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Milita Daikerytė

Baigusi mokyklą, M.Daikerytė gali pagaliau atsipūsti ir visa koja žengti į savarankišką gyvenimą. Pasak jos, tai buvo vienintelis ją varžantis dalykas.

„Aš esu nepriklausoma nuo tėvų, aplinkinių jau daug laiko, bet mokykla buvo vienintelė ir paskutinė vieta, kuri dar mane įpareigojo, nes tai dalykas, kurį privalėjau baigti. Kai prieini prie to etapo, kai netgi tas vienas dalykas, kuris tave bent kažkiek įpareigojo, jau baigėsi. Jausmas tikrai pasakiškas ir labai keistas – šiurpuliukai laksto per kūną“, – džiaugėsi ji.

M.Daikerytė didžiuojasi ir savo klasės draugais, nors su jais neturėjo galimybės itin susibičiuliauti.

„Kadangi pakeičiau keletą mokyklų, nesimatydavau su bendraklasiais tiek, kiek kiti galbūt matydavosi. Aš manau, kad po kokių 5 metų dar sutiksiu savo klasiokus. Mūsų bendraamžiai labai įdomūs, išskirtiniai žmonės. Žaviuosi jais, todėl tikiu, kad bėgant laikui, dar gyvenimas mus visus suves. Jie yra kitokie, meniški, turintys kitokias vertybes ir dauguma atiduoda save kūrybai“, – Žmonės.lt pasakojo M.Daikerytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius