Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nakties sergėtojų“ VIP premjeros svečiai raudonu kilimu žengė į fantastinį vampyrų pasaulį

Antradienio vakarą fantastinio kino mylėtojams Vilniuje buvo nutiestas raudonas kilimas. Sostinės kino centre „Forum Cinemas Vingis“ vyko naujos režisieriaus Emilio Vėlyvio juostos „Nakties sergėtojai“ VIP premjera.
Emilio Vėlyvio filmo „Nakties sergėtojai“ VIP premjera
Emilio Vėlyvio filmo „Nakties sergėtojai“ VIP premjera / Žmonės.lt nuotr.

Filmų „Zero“, „Zero II“ ir „Redirected/ Už Lietuvą!“ režisierius šįkart savo gerbėjus stebina kiek kitokiu, nei jam įprasta darbu. „Nakties sergėtojai“ – Maskvoje filmuotas fantastinis filmas apie alternatyvius tamsiojo pasaulio užkampius ir vampyrų ir vilkolakių gyvenimą, amžiną jų karą su žmonėmis.

Ir nors oficialiai filmas Lietuvos kino ekranus pasieks rugsėjo 2-ąją, keli šimtai svečių turėjo išskirtinę galimybę anksčiau nei kiti išvysti daugiau nei dvejus metus kurtą juostą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Emilis Vėlyvis ir Leonidas Jarmolnikas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Emilis Vėlyvis ir Leonidas Jarmolnikas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Nakties sergėtojai“ premjera
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Paulavičius, Konstantinas Adajevas, Leonardas Pobedonoscevas

Čia buvo galima sutikti daugybę šventiškai pasipuošusių kultūros, meno kino, verslo ir pramogų pasaulio atstovų. Tarp jų – aktorius Larisą Kalpokaitę ir Joną Braškį, Saulių Siparį, Inetą Stasiulytę, Vaidą Bičkutę, Mindaugą Papinigį, Gabrielę Malinauskaitę, Andrių Paulavičių, Andrių Žiurauską, Gražiną Baikštytę ir kino operatorių Algimantą Mikutėną.

Čia apsilankė ir dainininkai Karina Krysko ir Ingrida Markinkėnaitė, Justinas Jarutis, DJ Mamania-Artūras Matkevičius su žmona Inga, laidų vedėjas Žygis Stakėnas ir daugelis kitų.

Renginio nepraleido ir paskutinę minutę į premjerą atskubėjęs Egidijus Dragūnas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Ineta Stasiulytė ir Karina Krysko-Skambinė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Ineta Stasiulytė ir Karina Krysko-Skambinė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Egidijus Dragūnas-Sel
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Egidijus Dragūnas-Sel

„Nakties sergėtojuose“ vadina daugybė Rusijos kino grandų, kurių didžiausia žvaigždė – aktorius ir vienas iš filmo prodiuserių Leonidas Jarmolnikas. Čia taip pat įsiamžino ir pagrindinį vaidmenį atlikęs Ivanas Jankovskis, Konstantinas Adajevas.

Dar prieš pradedant rodyti filmą beveik visi jie tarė žodį susirinkusiems. E.Vėlyvis pasidžiaugė, jog į naujo filmo premjerą atvyko praktiškai pilna salė žmonių.

„Pažiūrėkite į tai švelniau, nes tau pirmas rusiškas vėlyviškas filmas, kuris įgarsintas lietuviškai. Tie, kurie susipažinę su mano kūryba – nustebs blogąja prasme. Todėl, kad čia jie ras meilės, jausmų. Jei pažiūrėsite tai, kaip į pasaką, jums tikrai patiks“, – kreipdamasis į atvykusius svečius sakė jis.

Su susirinkusiais sveikinosi ir aktoriai, jie džiaugėsi galėję būti „Nakties sergėtojų“ dalimi ir tikino, kad dirbti su E.Vėlyviu buvo vienas malonumas.

Gražių žodžių režisieriui negailėjo pagrindinė juostos žvaigždė L.Jarmolnikas. Pasak jo, retai kada taip būna, kad po filmavimo jis su kūrybine grupe taptų draugais. Šis kartas jam – pirmas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Leonidas Jarmolnikas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Leonidas Jarmolnikas

Sakydamas kalbą aktorius džiaugėsi ir galimybe dirbti drauge su pagrindinį Pašos vaidmenį „Nakties sergėtojuose“ atlikusiu Ivanu Jankovskiu. Jis – daugeliui vyresnės kartos kino mylėtojų žinomas aktoriaus Olego Jankovskio anūkas.

Pasak L.Jarmolniko, Ivanas filmavimo aikštelėje jam itin priminė savo senelį. „Jis viską daro taip pat: ir koją ant kojos užsikelia, ir žvilgsniai jų tokie patys, panieros. Ir... toks pat bjaurus, kaip senelis“, – šmaikštaudamas juokėsi jis.

Aktorius sakė likęs maloniai nustebintas darbo su E.Vėlyviu kokybe. Jam didelį įspūdį paliko „Zero“ filmai, o po „Nakties sergėtojų“ L.Jarmolnikas sako jau pagalvojantis ir apie dar vieną vaidmenį kokioje nors naujoje E.Vėlyvio juostoje.

L.Jarmolnikas susirinkusiai publikai prasitarė, kad jau ėmė mokytis lietuvių kalbos, o pirmas žodis, kurį jis išmoko buvo „pilvas“. Po visu šiuo slypi smagi istorija. Esą filmavimo aikštelėje kūrybinė komanda vis sušukdavo „pilvas“, taip norėdama pasakyti, kad L.Jarmolnikui kadre reikia įtraukti pilvą. Tris dienas galvojęs, kad šis žodis – kokia nors sutartinė kūrybinės grupės komanda, tik vėliau aktorius suprato, kad ji dedikuota jam, suprato ir tikrąją jos reikšmę. Nuo to laiko aktorius iki šiol šį žodį prisimena su šypsena veide.

Dar prieš filmą rusų žvaigždė nusprendė pasveikinti jį kadaise sužavėjusią aktorę Gražiną Baikštytę. Jiedu – seni pažįstami, anksčiau ne kartą kartu dirbę kine. Todėl norėdamas ją pradžiuginti jis visų akivaizdoje įteikė jai didžiulę gėlių puokštę.

L.Jarmolnikas lietuvių aktorei negailėjo komplimentų ir prasitarė, kad dar anksčiau bandė ją merginti. O G.Baikštytė juokdamasi nutraukė aktoriaus kalbą primindama, kad salėje yra jos vyras.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Leonidas Jarmolnikas ir Gražina Baikšytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Leonidas Jarmolnikas ir Gražina Baikšytė

Filmuoti juostos į Maskvą E.Vėlyvis išvyko neatsitiktinai. Neva, kol vieni svajoja apie Holivudą, jis imasi įgyvendinti planus su drauge dirbti pasiūliusia stipria rusų prodiusių kompanija.

„Jei nebūtų sudėtinga – nebūtų įdomu. Man patiko idėja, patiko komanda, požiūris į darbą – tai buvo esminiai faktoriai, dėl kurių ryžausi kurti tokį filmą“, – dar dieną vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo E.Vėlyvis.

Pasak jo, šis jo darbas turėtų patikti tiems, kurie žavėjosi tokiais filmais, kaip „Saulėlydis“ ar „Vyrai juodais drabužiais“ – „Nakties sergėtojai“ apima abu žanrus ir yra orientuotas į jaunesnę. Ir nors pagrindiniai filmo žiūrovai turėtų būti 18-25-erių, juostą su tėvų leidimų gali žiūrėti vaikai nuo 7-erių.

„Jaunesnis žiūrovas kartais mano filmus žiūri pasislėpęs nuo tėvų, tai jis galės padaryti nesislėpdamas“, – sakė E.Vėlyvis.

Pasak režisieriaus, filmas turi dvi premjeras ir ši, vykusi Vilniuje, jau antroji. Prieš savaitę „Nakties sergėtojai“ buvo pristatyti Maskvoje, kur sulaukė daugybės liaupsių. Lietuvoje filmą buvo nuspręsta įgarsinti lietuviškai, tuo rūpinosi Andrius Paulavičius ir „Garsų pasaulio įrašai“.

Personažus įgarsino lietuvių aktoriai, tarp kurių – Gabrielė Malinauskaitė, Juozas Gaižauskas ir jau kone legendiniu E.Vėlyvio filmų aktoriumi tapęs Mindaugas Papinigis.

Dauguma į premjerą susirinkusių – neabejingi E.Vėlyvio kūrybai. Save režisieriaus darbų gerbėjais laiko ir primarijus Nerijus Juška su mylimąja Agne. „Visi jo filmai mums patinka. Labai įdomu pažiūrėti, kuo tie filmai skiriasi. Nesam dideli fantastikos gerbėjai, tačiau labai įdomu. Apskritai smagu ištrūkti iš namų ir pažiūrėti filmą kino teatre“, – Žmonės.lt kalbėjo pora.

Agnė sako labiausiai mėgstanti įvairias dramas ir serialus, tuo tarpu Nerijus – komedijas, ypač tas, kuriose nestokojama juodo humoro. „Tas vadinamas arklio humoras man labiausiai prie širdies, mėgstu absurdo komedijas“, – sakė Nerijus.

Agnė sako labiausiai mėgstanti įvairias dramas ir serialus, tuo tarpu Nerijus – komedijas, ypač tas, kuriose nestokojama juodo humoro.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agnė Jurgilaitė ir Nerijus Juška
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agnė Jurgilaitė ir Nerijus Juška

Filmo premjeroje buvo galima sutikti ir dainininkę Kariną Krysko. Pasak jos, visuomet įdomu pamatyti lietuvių kūrėjų darbus. „Smagu, kad yra tokių filmų, kurie gali konkuruoti su pasaulio kino kūrėjais. Reikia palaikyti savus, įvertinti, pasakyti gerą žodį“, – kalbėjo Karina.

Ji sako nesanti didelė fantastikos mėgėja, tačiau mačiusi ne vieną filmą vampyrų tema. „Jei reikia rinktis, dažniausiai žiūriu tokius mistinius, užsuktus filmus, kur reikia pagalvoti. Bet jei gera fantastika – kodėl ne?“, – sakė Karina.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Karina Krysko
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Karina Krysko

E.Vėlyvio premjeros nepraleido ir į pagrindinės aktorės vaidmenį lietuviškai įgarsinti pretendavusi Monika Šalčiūtė. Tačiau atrankos jai praeiti nepavyko. Kodėl? „Manau, kad nemokėjau kriokti kaip antgamtinė būtybė. Jei būčiau žinojusi, gal būčiau pasirepetavusi“, – juokėsi ji.

Monika sako esanti E.Vėlyvio gerbėja. „Man patinka jo filmai, mėgstu ir fantastiką. Ypač skoningą. Buvo banga užėjusi, kai mėgau ir filmus apie vampyrus. Manau, kad reikia žiūrėti kuo įvairesnius filmus, domėtis viskuo. Tačiau jei galiu rinktis, renkuosi dramas – jos man patinka labiausiai“, – kalbėjo Monika.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė

Kino teatruose „Nakties sergėtojai“ pasirodys rugsėjo 2-ąją.

VIDEO: NAKTIES SERGĖTOJAI / Ночные стражи - anonsas (rež. Emilis Vėlyvis)

TAIP PAT SKAITYKITE: Naujoje Emilio Vėlyvio juostoje „Nakties sergėtojai“ – Rusijos kino žvaigždės ir lietuviško kraujo turinti vampyrė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius