Naujausio Jurijaus Smorigino spektaklio akcentas – jausmingas Inetos Stasiulytės ir Deivido Meškausko duetas

Vilniaus Rusų dramos teatre šeštadienį įvyko naujausio Jurijaus Smorigino šokio spektaklio „Mata Hari“ premjera, kurios pagrindinėmis žvaigždėmis tapo šokėjas Deividas Meškauskas ir aktorė Ineta Stasiulytė, pirmąsyk kartu pasirodę ant teatro scenos.
Deividas Meškauskas ir Ineta Stasiulyte
Ineta Stasiulytė ir Deividas Meškauskas / Gretos Skaraitienės nuotr.

Prieš išvysdami naująjį šokio spektaklį „Mata Hara“, žiūrovai galėjo stebėti „Vilniaus baleto“ studijos auklėtinių koncertą „Mes – Vilniaus baletas“. Jo metu publiką linksmino mažiausieji ir net suaugę šokėjai, o specialų pasirodymą surengė į Freddie Mercury persikūnijęs dainininkas Justinas Lapatinskas. Jis ne tik dainavo, bet ir drauge su pritariančiomis šokėjomis atliko kai kuriuos judesius. Vedėju tapo ne kas kitas, o „Vilniaus baleto“ studijos „tėvas“ – J.Smoriginas, nevengęs patraukti per dantį paties savęs ir pajuokauti.

Nors žinomų svečių šį vakarą nebuvo matyti, susirinkusieji nekantriai laukė vakaro premjeros. „Aš visada norėjau kurti spektaklius apie istorines asmenybes. Gyvenimas yra spalvingas ir tenka perprasti visas jo paslaptis. Mata Hari ir yra paslaptis“, – apie naująjį savo darbą yra sakęs J.Smoriginas.

Gretos Skaraitienės nuotr./Spektaklio akimirka
Gretos Skaraitienės nuotr./Spektaklio akimirka

Spektaklyje pagrindinį Matos Hari vaidmenį pasidalijo dvi moterys – Ineta Stasiulytė, vienintelė kalbėjusi scenoje, ir šokėja Giedrė Stankevičiūtė. Piktuoju tardytoju Bušardo tapo Deividas Meškauskas.

Pagal siužetą – Mata Hari yra šokėja, nuodėmingoji, kaltinama buvusi šnipe. Ši moteris išties egzistavo, tačiau įrodymų, kad ji iš tiesų buvo šnipė niekuomet nebuvo rasta. Tikrasis Matos Hari vardas buvo Margarita Gertrūda Celle. Ši legendine vadinama moteris gimė 1876-aisiais mažame Olandijos Leuvardeno miestelyje. Spektaklyje apdainuojama Rytų šokių šokėjos lemtis, jos meilė vyrams ir atsidavimas dukrai.

Dėl to, kad vaidinome kartu su Deividu, jaudulio nejutau, jutau tik dar didesnį pasitikėjimą.

Tikri jausmai vaidybai nekliudo

Kaip portalui Žmonės.lt sakė I.Stasiulytė, jai buvo  malonu dirbti kartu su mylimuoju D.Meškausku, o scenoje suvaidinto priešiškumo ji nesureikšmino. „Jausmas po šio spektaklio puikus, mums labai gera kartu gyventi, dalintis vienu darbu, džiaugtis, kurti. Ar jūs norėtumėte, kad mes visuomet būtume mylimieji? Mūsų profesija vaidinti, mūsų darbas atskleisti tuos jausmus, kuriuos reikia, ir šie dalykai visai nesusiję su asmeniniu gyvenimu“, – kalbėjo aktorė.

Anot I.Stasiulytės, visiškai nesvarbu, kas yra partneris, svarbiausia – profesionalumas. „Galiu vaidinti mylimuosius net su žmogumi, kurio gyvenime nekenčiu,  ir atvirkščiai. Man tai netrukdo. Dėl to, kad vaidinome kartu su Deividu, jaudulio nejutau, jutau tik dar didesnį pasitikėjimą“, – šypsojosi ji.

Nors aktorė spektaklio metu nemažai šoko, moteris atskleidė, kad ateityje šokių spektaklyje „Mata Hara“ bus dar daugiau. „Sakyčiau, mažai šokau. Daug ko neįdėjome, rudenį planuojame dar patobulinti spektaklį, nes šįsyk ruošiantis kirtosi laikas su kitais darbais. Aš, matyt, iš prigimties norėjau būti balerina, Dievulis davė lankstumą ir šokti pavyksta natūraliai, juolab kad man tai visada buvo prie širdies“, – prisipažino I.Stasiulytė.

Gretos Skaraitienės nuotr./Spektaklio akimirka
Gretos Skaraitienės nuotr./Jurijus Smoriginas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius