Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nedą Briuselyje sužavėjo pagarba muzikantams

Prieš kelias dienas iš Briuselio grįžusi dainininkė Neda Malunavičiūtė dar kupina malonių įspūdžių. Į užsienį koncertuoti su pianistu Artūru Anusausku vykusią atlikėją labiausiai nustebino vietos publika ir miesto grožis.
Neda Malunavičiūtė ir Artūras Anusauskas klube „The Music Village“
Artūras Anusauskas ir Neda Malunavičiūtė klube „The Music Village“ / Girmos Anuškevičiūtės nuotr.

Ten jautėsi žiauriai didelė pagarba muzikantams – per koncertą net padavėjai ant pirštų galų vaikščiojo. Nepatikėsite, bet kai mes grojome, salėje buvo tylu kaip filharmonijoje. Iš žmonių sklido tokia gera energija, kad nebuvo įmanoma neatiduoti visos savęs.

Į Belgijos sostinę Neda vyko prieš porą savaičių sulaukusi Lietuvos išeivių prašymo apsilankyti šiame mieste su džiazo programa. Žymiausiame Briuselio džiazo klube „The Music Village“ koncertavę Neda su Artūru buvo priversti rengti ir antrą koncertą, nes pirmą vakarą visi norintys apsilankyti lietuvių pasirodyme į klubą tiesiog netilpo.

„Nuskridome, tiesiai iš lėktuvo – į sceną, pagrojome, o kitą dieną vėl grojome. Labai intensyvi kelionė, patyrėme daug įspūdžių. Esame praktiškai lietuviško džiazo pionieriai Briuselyje. Su Artūru turime labai gerą  kamerinę programą, buvo taip šaunu, kad net trūksta žodžių. Tai buvo viena gražiausių kelionių gyvenime. Į Briuselį, ko gero, išvažiavusios pačios geriausios lietuvių smegenys – visa publika buvo intelektualūs ir šaunūs žmonės“, – viešnage užsienyje patenkinta dainininkė.

Girmos Anuškevičiūtės nuotr./Neda Malunavičiūtė ir klubo „The Music Village“savininkas Paulas Huygensas
N.Malunavičiūtė ir klubo „The Music Village“ savininkas P.Huygensas

Neda džiaugiasi susibičiuliavusi su klubo savininku  Paulu Huygensu, kuris neatsispyrė pagundai pats užlipti į sceną ir kartu paimprovizuoti pagal kūrinį „Dream a Little Dream of Me“. Paulas pasigyrė sužinojęs, kad Lietuva yra ne tik stiprių moterų kraštas – nes šalį valdo moterys – bet ir stipraus džiazo šalis.

Dainininkė tikina, kad dainuoti klube „The Music Village“ buvo vienas malonumas: čia tvyrojo ypatinga atmosfera ir jautėsi pagarba muzikos atlikėjams.

Girmos Anuškevičiūtės nuotr./Neda Malunavičiūtė klube „The Music Village“
N.Malunavičiūtė

„Džiazo klubuose žmonės paprastai sėdi prie staliukų, geria, rūko ir plepa, muzika skamba kaip fonas. O čia buvo visiškai kitaip. Susirinko valandą prieš koncertą, kad pavalgytų ir nežiaumotų per koncertą. Ten žiauriai didelė pagarba muzikantams – per koncertą net padavėjai ant pirštų galų vaikščiojo. Nepatikėsite, bet kai mes grojome, salėje buvo tylu kaip filharmonijoje. Iš žmonių sklido tokia gera energija, kad nebuvo įmanoma neatiduoti visos savęs“,  – patikino N.Malunavičiūtė.

Per mažiau nei tris Briuselyje praleistas dienas 18 metų kartu dirbantys Neda ir A.Anusauskas spėjo pamatyti naktinį Briuselio gyvenimą, miesto senamiestį. Tai, ką išvydo, lietuvius tiesiog pakerėjo.

„Nors nebuvo daug laiko, bent į vieną plautį to belgiško oro įkvėpiau. Apie šį miestą girdėjau labai daug skirtingų atsiliepimų: vieniems jis pilkas, kitiems panašus į Maskvą, o aš likau apakusi nuo grožio – architektūra yra nereali, labai gražus senamiestis su gotikos elementais, labai gražios miesto spalvos... Jaukus ir saugus miestas“, – apie Briuselį atsiliepė Neda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius