Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nerijus Juška: „Svajoju, kad mano vaikai gimtų iš meilės“ (papildyta kovo 19 d.)

„Negaliu patikėti, kad mano svajonės pildosi“, – džiaugsmo netramdo baleto primarijus. Per du mėnesius Nerijus (34) aplankys daugybę Lietuvos miestų ir miestelių: sėkmingai pasirodę Tauragėje ir Klaipėdoje, šokėjai užsuks į Šiaulius, Panevėžį, Mažeikius, Uteną, Jonavą ir Ukmergę. Tiesa, asmeninis gyvenimas Nerijaus nedžiugina: jis be galo trokšta šeimos, tačiau niekaip nepavyksta rasti antrosios pusės, nors pagimdyti vaikelį jam jau siūlėsi ne viena gerbėja.
Nerijus Juška
Nerijus Juška / V. Ovadnevo nuotr.

Kuo šis turas po Lietuvą Tau ypatingas?

Aš jau seniai puoselėjau šią svajonę. Daugelis matančių mane vaikštinėjantį gatvėje ar parduotuvėje žiūri ir galvoja: štai žvaigždė iš televizijos ekrano. O aš nenoriu būti televizijos veidu, ne tam tiek metų praleidau dirbdamas teatre. Žmonės iš mažų miestelių nenuvažiuoja į sostinę, kad išvystų tikrus meno šedevrus, todėl nusprendžiau pats jiems nuvežti „teatrą“.

Turbūt finansiškai Tau šis projektas visai nenaudingas?

Atvirai pasakius iš to negausiu jokios finansinės naudos. Kadangi dėl meno galiu padaryti viską, kartais dirbu tik iš idėjos. Kita priežastis, kodėl man šios gastrolės labai brangios, yra tai, kad pirmą kartą koncertuose dalyvaus mano baleto mokyklos auklėtiniai. Noriu, kad vaikučiai kuo anksčiau pajaustų scenos dvasią ir suprastų, koks malonumas yra šokti, kai tave stebi šimtai akių.

Bet įsivaizduok, kad Tavęs auklėtinių tėveliai nuoširdžiai paklaustų, ar Tu jų vaikams linkėtum tapti profesionaliais baleto artistais. Ką atsakytum?

Esu atkalbėjęs nemažai žmonių nuo profesionalaus baleto. Lietuvoje šis menas nėra taip vertinamas, kad jam būtų galima paaukoti visą gyvenimą. Iš tūkstančio baleto šokėjų aukštumų pasiekia vos vienas. Tu turi būti labai užsispyręs, suvokti, kad šitame darbe nepavyks išvengti traumų, finansiškai niekuomet nebūsi tinkamai įvertintas. Taigi reikia gerai pagalvoti, ar verta su tuo susieti savo ateitį. Mano mokykloje vaikučiai lavina kūną, tačiau abejoju, ar daugelis planuoja tapti profesionalais.

Esu atkalbėjęs nemažai žmonių nuo profesionalaus baleto. Lietuvoje šis menas nėra taip vertinamas, kad jam būtų galima paaukoti visą gyvenimą.

Kadangi pasakojai, kad dietos nesilaikai, labai mėgsti bulvių traškučius, riešutus ir keptą duoną, sakyk, ar tai mitas, jog balerinos minta tik salotų lapais?

Taip turėtų būti, tačiau Lietuvoje tokios kalbos tėra mitas. Užsienyje viskas kitaip, kadangi ten tarp baleto šokėjų didžiulė konkurencija, balerina negali sverti daugiau kaip 50 kilogramų.

Daugeliui mūsų skaitytojų sukėlė pasipiktinimą Tavo teiginys, kad niekada nedraugautum su apkūnia mergina.

Na, ką padarysi, gali pykti, tačiau aš juk negaliu apsimetinėti. Man dailiosios lyties atstovių išvaizda yra labai svarbi. Tos, kurios visiškai nesportuoja, mano dėmesio tikrai nesulauks.

Kaip sakoma, visko turėti neįmanoma. Tavo karjera einasi puikiai, svajonės pildosi, tačiau asmeninis gyvenimas nesiklosto.

Kol esu iki ausų apsikasęs darbuose, tol neturiu laiko pasimatymams. O tai mane be galo liūdina. Kai meilėje nesiseka, aš dar labiau pasineriu į darbą. Ten išsilaižau visas žaizdas. Iš draugų, artimų žmonių, net kaimynų nuolat sulaukiu klausimo: na, kada gi tos vestuvės? Pats suprantu, kad jau laikas...

O Tau nebaisu, kad gali niekada taip ir nesutikti sau skirto žmogaus?

Man labai baisu! Ir kuo toliau, tuo darosi baisiau.

Bet žinai, tarkim, Marijonas Mikutavičius, už Tave vyresnis, tiesa, kartą jau buvo vedęs, tačiau darsyk bristi į tą pačią balą lyg ir nežada.

O man net to vieno kartelio patirti neteko... Norisi antrosios puselės, o dar labiau – vaikų.

Ko labiau norėtum – dukrytės ar sūnelio?

Dukrytės. Kai pamatau savo mokykloje šokančias mažas mergaites, man širdis plyšta, kaip noriu vaikų. Jie – kažkas stebuklinga.

O gal Tu net nenusimintum, jei kokia nors mergina Tau pareikštų, kad po vienos nakties nuotykio nuo Tavęs laukiasi?

Na, aš labiau norėčiau, kad vaikas gimtų iš meilės... Nes po vienos nakties nuotykių gimusių netyčiukų galėjau turėti daug, jei tik pats būčiau to norėjęs.

Turi omenyje, kad ne viena mergina Tau yra siūliusi pagimdyti vaikelį?

Esu sulaukęs tikrai nemažai tokių pasiūlymų. Skambėdavo kažkaip panašiai: „Iš tavęs nieko nereikalausiu, tiesiog leisk man pagimdyti vaiką.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius