Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nomeda Marčėnaitė: „Aukoti yra gera mada“

Savaitgalį Lietuvos prekybos centrus šturmuojanti „Maisto banko“ akcija sulaukė ir visuomenėje žinomų žmonių dėmesio. Sostinės Žirmūnų rajone įsikūrusiame „RIMI Hypermarket“ prekybos centre trumpam akcijos agitatoriais ir savanoriais tapo dailininkė keramikė, TV laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė, humoro laidų vedėjų Algio Ramanausko - Greitai ir Rimo Šapausko duetas, verslininkai Romualdas Mačiulis ir Linas Kvedaravičius, politikai Remigijus Šimašius bei Šarūnas Gustainis ir kiti.
Nomeda Marčėnaitė ir Vytas Palavinskas
Nomeda Marčėnaitė ir Vytas Palavinskas / Lukas Balandis / BNS nuotr.


„Kai kas nors sako, kad akcijų yra per daug, aš sakau – netiesa! Jeigu jos yra, vadinasi, jų reikia, - įsitikinusi pati dažnai aukojanti ir šįkart ypatingai daug vaikams aukojusi N. Marčėnaitė. – Aukoti yra gera, graži, kilni mada. Man regis, kad mes tampame vis labiau pilietiški ir suprantam: jeigu nori padėti sau, tai turi padėti ir kitiems. Ir tai yra labai brandžios visuomenės, kultūringos tautos, kultūringo žmogaus požymis. Kokiais mes, tikiu, tampame.“  

Jai antrino ir verslininkas R. Mačiulis, sakęsis asmeniniu pavyzdžiu savo gyvenime įsitikinęs: turi pirmiausia išmokti duoti tam, kad gautum, kad sugrįžtų. Jam pačiam atrodo, kad visa, ką kada nors aukojo, sugrįžo dešimteriopai. 

Prekybos centre „RIMI Hypermarket“ apsilankę iš televizijos daugeliui pažįstami R. Šapauskas ir A. Ramanauskas – Greitai kvietė visus jungtis prie „Maisto banko“ akcijos pirmiausia todėl, kad visa parama panaudojama labai tikslingai. „Aš pasakysiu paprastą dalyką: kai mes duodame centų ar litų gatvėje prašančiam žmogui, jie jam dažniausiai neatitenka, jie perduodami už jo stovinčiam kitam žmogui, į gatvės mafijos rankas. Šiuo atveju, aukojant „Maisto banko“ akcijoje, maistas niekur nedingsta – jis patenka ant nepasiturinčiųjų stalo, todėl labai kviečiu tuos litus skirti būtent čia, maistui,“ – aštriai, bet tiksliai kvietė  A. Ramanauskas. 

Tuo tarpu R. Šapauskas kvietė pažvelgti krikščioniškai: tai, kas pačiam atlieka, tiesiog pasidalinti su tais, kurie išvis nieko neturi. O aukoti siūlė visų tų produktų, kurie negenda, bet kuriuos norėtumei naudoti savo stalui, pusiau juokais pridurdamas, tarsi sau, tarsi pats ruoštumeisi karui. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Alanas Chošnau
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Alanas Chošnau

Mažmeninės prekybos tinklo „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė taip pat pastebėjo, kad ir šį kartą pirkėjai entuziastingai įsitraukia – rinkdamiesi maisto produktus domisi, ko labiausiai trūksta vargingiau gyvenantiems žmonėms. „Džiaugiamės, kad Žirmūnų „RIMI Hypermarket“ parduotuvė yra savotiška „Maisto banko“ akcijos čempionė – jos lankytojai maistą aukoja dosniausiai“, – sakė G. Bielskytė. 

Antrą dieną parduotuvėse raginantis aukoti maisto Seimo narys Remigijus Šimašius pastebi, kad dažniausiai aukoja šviesūs, besišypsantys žmonės. Ir visiškai nesvarbu to paties aukotojo pajamos, svarbu – jo noras ir nusiteikimas padėti šalia esančiam tuo, kuo tądien gali. Jo kolega liberalas Šarūnas Gustainis dar pridūrė, jog jis yra čia, tarp savanorių, šiandien dėl to, kad tiesiog reikia, privalu dalintis. Jiems abiems energijos, džiugesio įkvepia aukojančiųjų vilniečių dosnumas, geranoriškumas. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Rimas Šapauskas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Rimas Šapauskas

Pavasarį vykusios „Maisto banko“ akcijos metu Lietuvos žmonės paaukojo maisto už daugiau nei 1 milijoną litų, į kvietimus aukoti atsiliepė daugiau nei 123 tūkst. geradarių. Todėl ir šįkart tikimasi sulaukti panašaus dosnumo, kuris leistų praturtinti skurstančiųjų stalą, sočiau sutikti metų pabaigos šventes. 

„Maisto banko" akcija šeštadienį, spalio 18 d., dar tęsis iki 20 val. Nespėję paaukoti maisto akcijos metu žmonės galės jį palikti prekybos tinklo RIMI parduotuvėse esančiose „Maisto banko“ paramos dėžėse. O apsilankyti parduotuvėse neturėję galimybės kviečiami aukoti skambinant ar siunčiant SMS trumpuoju telefono numeriu 1343.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Algis Ramanauskas-Greitai
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Algis Ramanauskas-Greitai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius