Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo likimo nepabėgsi

Nuo nelaimės neapsaugotas nė vienas ir visai nesvarbu, kurioje šalyje gyvena, kiek uždirba. Laimė, likimas skiria tiek, kiek žmogus gali pakelti, o viską ištvėręs kiekvienas tampa tvirtesnis, atsparesnis ir labiau vertina gyvenimą.
Vilius Tarasovas
Vilius Tarasovas
Dovydas Šamrajus
Dovydas Šamrajus

Dovydas Šamrajus: „Man konstatuota priešinsultinė būsena“

Grupės „Pikaso“ narys Dovydas Šamrajus sako, kad žmonės klaidingai mano, neva muzikantai yra laimės kūdikiai – pastrypčioja ant scenos, pažiopčioja į mikrofoną ir maudosi piniguose. „Po įtempto darbo grafiko ligoninėje atsiduria dažnas muzikantas. Tokių atvejų žinau begales“, – sako jis.
Dovydas dirba vieno naktinio klubo meno vadovu, koncertuoja su grupe. Kartais taip pervargsta, kad vakare grįžęs namo svajoja tik apie saldų miegą. „Būdamas scenoje stengiuosi klausytojams atiduoti visas jėgas – nenuoširdumą gerbėjai greitai perpranta. Pavalgyti nespėju, miegu mažai, per porą mėnesių numečiau net 15 kilogramų. Natūralu, kad toks gyvenimo būdas gero neduoda – vieną dieną vos neišvirtau iš padų, atsidūriau ligoninėje, man buvo padaryti tyrimai ir konstatuota priešinsultinė būsena. Dabar stengiuosi patausoti savo sveikatą“, – prisipažįsta Dovydas.

 

Donata Virbilaitė
Donata Virbilaitė

Donata Virbilaitė: „Dėkoju likimui, kad likau gyva“

Košmarišką istoriją dainininkei Donatai Virbilaitei yra tekę išgyventi tada, kai ji buvo laikinai apsistojusi draugės namuose Kaune. „Ryte vos pramerkusi akis išgirdau keistą traškesį. Staiga į kambarį įbėgo draugės tėvai, šaukdami: „Degam!“ Pasirodo, naktį užsiliepsnojo pjuvenomis apšiltinta palėpė, kaimynai iškvietė ugniagesius.
Net šiurpuliukai kūnu bėgioja viską prisiminus. Puolėme nešti vandenį, nes jau degė visas namo stogas, darbavosi net keturios gaisrinės. Gaisrą ugniagesiai numalšino per pusvalandį, bet viena brigada liko budėti, mat pjuvenos vis užsidegdavo iš naujo“, – prisimena Donata.
Tą dieną dainininkė planavo namuose likti viena. „Kadangi aš esu miegalė, paryčiais tikrai nebūčiau prabudusi. Net bijau pagalvoti, kuo būtų pasibaigusi ši istorija. Dėkoju likimui, kad likau gyva“, – sako mergina.

Laima Tamulytė
Laima Tamulytė

Laima Tamulytė: „Susidūrimo su briedžiu niekada nepamiršiu“

Geros nuotaikos nestokojanti daininikė Laima Tamulytė, arba Mama Rock‘n‘Roll, su šypsena žurnalui „Ji“ papasakojo apie incidentą, per kurį jos vairuojamas automobilis susidūrė su didžiuliu briedžiu.
„Kartu su sese važiavome iš koncerto Žemaitijoje, jau buvome beveik pasiekusios Vilnių, kai šalikelėje pamačiau stovintį automobilį su įjungtais avariniais žibintais. Pamaniau, kad žmogus sustojo atlikti gamtinių reikalų, tačiau lenkdama šiek tiek sumažinau greitį. Tada ir rėžiausi į kelio viduryje gulintį briedį. Pasirodo, pirmasis automobilis žvėrį partrenkė, o aš jį pribaigiau galutinai“, – pasakoja Laima.
Dainininkė įsitikinusi: ją išgelbėjo didelis automobilis ir užsegti saugos diržai. „Liūdniausia, kad prieš keletą dienų buvo pasibaigęs automobilio draudimas, todėl nuostolius turėjau padengti iš savo kišenės – kainavo apie 4000 litų. Laimė, sveikata nenukentėjo, bet nuo to laiko bijau važinėti naktį ir pamačiusi įspėjamąjį ženklą „Laukiniai žvėrys“ nejučia imu panikuoti“, – prisipažįsta Laima.

Vilius Tarasovas: „Gimtadienio puota baigėsi ligoninėje“

Dainininko Viliaus Tarasovo galvoje vis dar gyvi lemtingos nakties prisiminimai, kai prieš ketverius metus jis buvo užpultas. „Su draugais švenčiau savo gimtadienį, kai mūsų kompaniją užpuolė du agresyviai nusiteikę vaikinai. Šiek tiek apsistumdėme, tačiau aistros greitai nurimo. Kai atsisveikinau su draugais, vienas iš jaunuolių mane pasivijo, pargriovė ir pradėjo be atvangos spardyti. Netekau sąmonės. Kas mane sumušė, net nespėjau pamatyti“, – pasakoja Vilius. Ligoninėje paaiškėjo, kad jam sulaužyta kaukolė ir žandikauliai.
Po nelaimingo įvykio dainininkas buvo sustabdęs muzikinę veiklą, mat negalėjo groti. „Atrodo, gyvename civilizuotoje šalyje, tačiau negalime ramiai išeiti į gatvę – niekada negali žinoti, ar neatbėgs koks laukinis ir neišlies savo agresijos“, – apgailestauja populiarus atlikėjas.

Inga Krukauskienė
Inga Krukauskienė

Inga Krukauskienė: „Savo pirmagimę prisimenu nuolat“

Sunku patikėti, kad didelė optimistė, be galo savimi pasitikinti ir energija trykštanti vienos kompanijos lyderė prieš daugelį metų išgyveno tragediją: prieš pat gimimą jos įsčiose užduso dukrelė.
„Nors prabėgo daug metų, nėra nė dienos, kad neprisiminčiau savo pirmagimės, kuriu jai eiles. Po netekties beveik metus kasdien raudodavau įsikniaubusi į pagalvę, klausiau Dievo, kodėl jis mane taip nuskriaudė“, – dalijasi išgyvenimais Inga.
Nors niekada neplanavo gausios šeimos, pirmojo kūdikio mirtis verslininkę paskatino pakeisti nuomonę. „Moters misija – gimdyti vaikus. Kai palaidojau dukrytę, kiekvieną dieną meldžiau Dievo, kad jis man padovanotų dar vieną. O kai pagimdžiau tris sūnus – Aivarą, Aurimą, Ainarą, išsipildė ir didžiausia mano svajonė – susilaukiau pagrandukės Airės Armantės. Žvelgiu į savo vaikus ir jaučiu, kad mano gyvenimas yra prasmingas“, – su šypsena kalba Inga.

Ezoteriko požiūris
Leopoldas Malinauskas: „Mūsų gyvenimas yra „nufilmuotas“


Kiekvieno žmogaus delne yra gyvenimo linija, o tai rodo, kad žmogaus gyvenimas yra iš anksto „nufilmuotas“. Gyvenimas – tarsi baidarių žygis: iš taško A stengiamės pasiekti tašką B. Žinome pradinį ir galutinį taškus, bet nenutuokiame, kas mūsų laukia kelionėje. Imame į rankas irklus, kad pasiruoštume visiems gyvenimo pavojams. Jei pramiegosime stiprią bangą, išsitėkšime į akmenis, o jei būsime budrūs, išlaviruosime.
Žmogui kaip ir katei duotos devynios gyvybės, todėl nereikia skubėti jų naikinti. Elementari situacija: važiuoji automobiliu, matai, kad į tave lekia sunkvežimis, o tunelis siauras, nėra kur prasilenkti. Visas gyvenimas prabėga pro akis... Tik staiga po kelių akimirkų pastebi, kad sunkvežimis pravažiavo teužkliudęs tavo automobilio veidrodėlį, to tu gyvas ir sveikas. Vadinasi, tau dar nebuvo lemta išeiti, bet išnaudojai vieną gyvybę ir ateityje privalai būti atsargesnis.
Kiekvieną kartą itin ekstremalioje gyvenimo situacijoje – kai skęstame, per plauką išvengiame avarijos ar vos nežūstame gaisre, prieš akis vėl prabėga visas mūsų gyvenimas ir mes sunaikiname dar vieną savo gyvybę.
Deivė Laima turėjo dvi dukras: Laimę ir Nelaimę. Žmonės gamina amuletus, kalba burtažodžius, laikosi įvairiausių papročių, kad tik iš namų išvarytų Nelaimę, o prisišauktų Laimę.
Lietuvoje turime unikalų statinį – Kryžių kalną. Ten suneštos visos žmonių nelaimės kryželių pavidalu, todėl aš tą vietą aplenkiu dvidešimties kilometrų spinduliu, o žmonės ten ekskursijas rengia, meldžiasi. Nunešei kryželį, pastatei ir bėk iš ten neatsisukdamas, kol bloga energija nespėjo tavęs pagriebti. Taip ir gyvenime – turime saugotis nuo nelaimių: sekti ženklus, pasikliauti intuicija, dėvėti amuletus.

Charlize Theron
Mama nušovė tėvą


Holivudo aktorė yra vadinama viena gražiausių pasaulio moterų, jos vaidmenys palankiai ir dosniai vertinami, tačiau gražuolės gyvenimas ne vien rožėmis klotas. Charlize Theron praeitis slepia skaudžią tragediją. Aktorės tėvas buvo girtuoklis ir nevengdavo kelti ranką prieš savo žmoną ir mažąją dukrytę. Vieną dieną, neapsikentusi smūgių, Charlize mama nušovė savo vyrą. Nors prabėgo daug metų, aktorė vis dar susigraudina prisiminusi šią istoriją.

Petra Nemcova
Mylimojo gyvybę užgesino cunamis


Žinoma čekų manekenė atostogaudama  viename iš Tailando kurortų išgyveno tikrą košmarą. Su širdies draugu fotografu Simonu Atlee poilsiaujančią Petrą užklupo galinga cunalio banga, užtvindžiusi beveik visą miestelį. Merginai pavyko rankomis užsikabinti už palmės ir išsilaikyti aštuonias valandas. Vėliau ji buvo nuvežta į ligoninę, kur gydytojai diagnozavo, kad lūžę dubens kaulai ir pažeisti vidaus organai. Sveikstančią Petrą pasiekė žinia, kad jos mylimasis nuskendo.

Rihanna
Atleido savo skriaudikui


Nors praėjo beveik metai, visi, besidomintys atlikėjos Rihannos kūryba, puikiai pamena istoriją, kai jų dievaitė buvo sumušta. Tai padarė ne kas kitas, o jos mylimasis muzikantas Chrisas Brownas. Rihannai buvo sudaužyta nosis ir lūpos, ant rankų ir kojų paliktos kandimo žymės. Už sunkų kūno sužalojimą vyrui paskirta bausmė – 180 dienų viešųjų darbų. Tiesa, Rihanna atleido savo skriaudikui ir išsigydžiusi sužalojimus slapta su juo susitikinėja.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius