-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ona Kolobovaitė ir Vilija Matačiūnaitė Gruzijoje įvertintos už originalumą

Gruzijos Batumio mieste rugsėjo 7–10 dienomis vykusiame tarptautiniame dainų festivalyje „Golden Talent“ dalyvavusios lietuvės Ona Kolobovaitė ir Vilija Matačiūnaitė į Lietuvą grįš tik su simboliniu Originaliausio pasirodymo apdovanojimu. Merginos iš Gruzijos parskrenda trečiadienį. Anksčiau į Lietuvą grįžęs vienas festivalio organizacinio komiteto narių Gintaras Tubelis 15min.lt papasakojo, kokios nuotaikos buvo lietuvių stovykloje renginiui pasibaigus.
Iš kairės: Ona Kolobovaitė ir Vilija Matačiūnaitė
Iš kairės: Ona Kolobovaitė ir Vilija Matačiūnaitė Batumyje / Agnės Kupliauskienės nuotr.

„Ona ir Vilija pasirodė garbingai, gražiai. Ką privalėjo, viską padarė profesionaliai. Ten buvo atlikėjai, kurie ne pirmokai ir demonstruoja aukštą lygį, tokiais atvejais lemiamą įtaką turi niuansai. Mūsų merginos viską padarė gerai“, – tvirtino G.Tubelis.

Koją pakišo detalės

Anot komisijos nariu buvusio G.Tubelio, įtakos bendrai nuotaikai turėjo ir techniniai nesklandumai. „Kai merginos pirmą vakarą turėjo atlikti pasaulinį hitą, buvo paleista kita fonograma. Žinoma, ją sustabdė, pasirodymą nutraukė, jos pradėjo iš pradžių, tačiau jau buvo išmuštos iš vėžių“, – sakė jis. Pasak su lietuvėmis vykusio meninių projektų vadovo, kliudė ir kiti dalykai. „Daug įtakos turėjo šalies specifika. Mums šešta valanda yra 18 val., o gruzinams šešta ir 15 minučių vėliau“, – įspūdžiais dalijosi G.Tubelis.

Nenuliūdo ir gavo patirties

Kaip pasakojo G.Tubelis, Ona ir Vilija nepelniusios prizinės vietos nenuliūdo. „Tokiame konkurse viską lemia žmonės, komisija. Šiandien gali būti pirmas, o rytoj – 31. Dainos, atlikimo maniera yra skonio reikalas. Tai žmonių grupės nuomonė, o komisija keičiasi“, – aiškino jis. Pasak komisijos nario, lietuvės į Gruziją vyko tikrai ne be reikalo.

Jos gavo labai daug komplimentų iš profesionalų, buvo tik keletas atlikėjų, kurie išsiskyrė vokalo maniera, ir jos buvo tarp tokių.„Jos gavo labai daug komplimentų iš profesionalų, buvo tik keletas atlikėjų, kurie išsiskyrė vokalo maniera, ir jos buvo tarp tokių. Jų pasirodymas buvo profesionaliai subtilus. Antra, tai – patirtis, kurios labai reikia. Trečia – tai buvo pirmas kartas, kai jos dainavo kartu. Dalintis scena, kūriniais nėra paprasta, Ona ir Vilija yra skirtingų žanrų atlikėjos, kurios turi skirtingus požiūrius į muziką“, – sakė G.Tubelis. Jo teigimu, O.Kolobovaitės ir V.Matačiūnaitės duetas „gražiai sulipo“.

„Natūralu, kad jaunas žmogus nori gauti, bet apdovanojimą bet yra daug detalių. Pasirodymas buvo per dvi dienas. Vieną dieną vienaip aparatūrą sureguliuoja, o kitą – kitaip. Ir nuotaika, poilsis svarbūs. Pirmą dieną vieni atlikėjai pasirodė stipriau ir atidavė stiprias emocijas, o antrą jie buvo silpnesni, dėl to automatiškai finale viduriukas pakilo į viršų“, – subtilybes aiškino G.Tubelis.

Konkurso pirmąją vietą ir pagrindinį 20 tūkst. JAV dolerių (apie 50,5 tūkst. Lt) prizą laimėjo Moldovos atlikėjas Pavelas Parfeni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius