-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo, kas taps naujos Andriaus Tapino knygos „Maro diena“ personažu

Praėjusiais metais Vilniaus knygų mugės metu, pasibaigus Andriaus Tapino knygos „Vilko valanda“ tiražui, skaitytojai, norintys ją įsigyti, buvo kviečiami registruotis išankstiniam tiražui. Šios registracijos metu knygos laukiantiems gerbėjams rašytojas pažadėjo į „Vilko valandos“ tęsinį – knygą „Maro diena“ – įtraukti jų pasiūlytą personažą.
Andrius Tapinas
Andrius Tapinas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Šiandien A. Tapinas pažadą ištesėjo ir paskelbė – galimybę patekti į naujausią jo knygą laimėjo Loreta Vaičaitė. Knyga „Maro diena“, kurios leidimu rūpinasi leidykla „Alma littera“, turėtų pasirodyti 2015-ais metai

„Sumanymas į knygos siužetą įtraukti skaitytoją kilo visiškai spontaniškai ir nemanau, kad jis turi analogų. Visuomet stengiuosi palaikyti glaudų ryšį su savo skaitytojais, tad šis sprendimas – vienas iš būdų dar geriau įsiklausyti į jų kritiką, pasisemti idėjų knygos turiniui“, – apie tai, kaip kilo ši idėja, pasakojo A. Tapinas.

Rašytojo teigimu,  L.Vaičaitė, gavusi galimybę pati tapti knygos personažu arba sugalvoti, kas juo galėtų būti, turės teisę nuspręsti tiek naujo veikėjo kalbos ypatybes, tiek charakterį.

„Suteikiu visišką laisvę nuspręsti, koks bus tas personažas – teigiamas ar neigiamas, ką jis turės knygoje nuveikti, ką kalbėti. Tai galės būti tiek pati skaitytoja, tiek jos draugas, giminaitis, erzinantis kolega ar netgi bjaurus viršininkas, kurio ji nemėgsta“, – sakė A. Tapinas.

Kalbėdamas apie „Vilko valandos“ tęsinį, A. Tapinas žada įtraukti dar daugiau veiksmo, nuotykių, netikėtumų, bet ir išlaikyti tą pačią stilistiką bei požiūrį į kitaip besivystančią Europą, kuris patiko pirmosios knygos gerbėjams.

„Antroji knyga, kaip ir bet kokio kūrinio tęsinys, dažnai būna silpnesnė už pirmą. Todėl aš labai stengiuosi to išvengti. Turiu daugiau patirties: žinau savo pirmosios knygos silpnąsias vietas, kurias, beje, tie patys uolūs skaitytojai bei kritikai man ir nurodė, todėl antroje knygoje stengiuosi į jas atsižvelgti. Prieš pradėdamas rašyti antrąją knygą, žinojau, kaip ji prasidės ir kaip baigsis, o dabar, kai pasiekiau vidurį, nebežinau, kokia bus pabaiga. Ir tai yra labai intriguojantis darbas man pačiam“, – pasakojo A. Tapinas.

Be skaitytojo sugalvoto personažo, „Maro dienos“ puslapiuose žada pasirodyti ir daugiau netikėtų bei intriguojančių veikėjų, tarp kurių ne tik „Vilko valandoje“ veikęs Jonas Basanavičius, bet ir visiškai nauji, realių istorinių asmenybių įkvėpti veikėjai.

Žurnalisto ir LRT laidų vedėjo Andriaus Tapino 2013 m. išleistas pirmasis lietuviškas stimpanko žanro romanas „Vilko valanda“ buvo išrinktas geriausia 2013-ųjų metų knyga bei taip pačiais metais pelnė Patriotų premiją už knygą jaunimui.

Pamatyti, kaip A. Tapinas išrenka skaitytoją, tapsiantį knygos personažu, galima čia:

VIDEO: Andriaus Tapino loterija

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius