-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pabėgimu iš eismo įvykio kaltinama Eglė Jackaitė kaltę pripažino tik iš dalies

Aktorė Eglė Jackaitė, kuri kaltinama sukėlusi avariją ir pasišalinusi iš eismo įvykio vietos, antradienį Klaipėdos apylinkės teisme tik iš dalies pripažino savo kaltę.
Eglė Jackaitė teisme pripažino sukėlusi avariją, tačiau neigė pasišalinusi iš jos.
Eglė Jackaitė teisme pripažino sukėlusi avariją, tačiau neigė pasišalinusi iš jos. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Nors nuo incidento gegužės 19-osios naktį Molo gatvėje Melnragėje praėjo beveik mėnuo, klaipėdietė Lilita vis dar turi važinėti į darbą viešuoju transportu. Draudimas nesutinka apmokėti jos automobilio „Opel Astra“ remonto, kol nesibaigė teismo procesas. „Prašau teismo nebevilkinti proceso, nes patiriu gausybę nepatogumų, kai tuo tarpu Eglė Jackaitė, apgadinusi mano automobilį, gali važinėti“, – teigė jauna vairuotoja.

Mergina teisme prisiminė nelemtąją naktį, kai su draugu važiavo po pasivaikščiojimo pajūriu. Lilita pamatė priekyje važiuojantį „Land Rover“ visureigį. Šiam sustojus, sustojo ir ji. Tačiau staiga visureigis ėmė važiuoti atbuline eiga ir rėžėsi į „Opel Astra“. Išlipusi Lilita išsyk atpažino visureigio vairuotoją Eglę Jackaitę.

Šios automobilis buvo apgadintas nestipriai, „Opel Astra“ nukentėjo kur kas stipriau. Abi vairuotojos sutarė, kad pildys deklaraciją. Pirmiausia savąją dalį užpildė Lilita, atėjus E.Jackaitės eilei pasigesta dokumentų. Nuėjusi iki automobilio ieškoti draudimo poliso aktorė nebegrįžo. Lilita tik pamatė nuvažiuojantį visureigį į gretimą kiemą ir užsiveriančias garažo duris.

Palaukusi dvidešimt minučių klaipėdietė kreipėsi į policijos pareigūnus. Šie netrukus prisistatė Molo gatvėje, nubraižė eismo įvykio schemą, kartu paieškojo visureigio, tačiau niekur jo nematė. Lilita tikino vėliau pagalvojusi, kodėl aktorė šitaip pasielgė. „Pamanėme, kad ji turi ką nuslėpti – gal buvo neblaivi“, – sakė ji.

Aktorė pateikė savo versiją

E.Jackaitė teisme pripažino, kad tą naktį iš tiesų neapsižiūrėjo ir bandydama įsukti į savo namų kiemą atsitrenkė į iš paskos važiavusį  automobilį. Tačiau aktorė neigė, kad piktybiškai pasišalino iš įvykio vietos ir papasakojo savąją versiją. Esą tą dieną ji turėjo skaudžių potyrių, pasiguosti buvo nuvykusi pas netoliese gyvenančią draugę.

„Man nebuvo jokio tikslo pabėgti iš įvykio vietos: automobilis draustas tiek civiliniu, tiek kasko draudimu, su vairuotoja sutarėm pildyti deklaraciją, – aiškino aktorė. – Nė pati nežinau, kodėl nuvažiavau iš įvykio vietos, pasielgiau nelogiškai.“

Ji prisiminė, kad nuėjusi iki automobilio nerado dokumentų, todėl nusprendė važiuoti į namus ir paieškoti ten. Tačiau išvertusi stalčius ir spinteles, niekur dokumentų nerado. „Viskas susikaupė, atsisėdau ir apsižliumbiau iš nevilties. Kai priėjau prie lango nebemačiau laukiančio automobilio, nusprendžiau, kad mergina vis tiek mane pažino, žino, kur gyvenu, todėl visus reikalus sutvarkysime kitą dieną“, – aiškino E.Jackaitė.

Ryte ji savo telefone pamatė, kad kažkas skambino. Perskambinusi išgirdo prisistatant policijos pareigūnus. Aktorė nieko nelaukdama nuvyko į policijos komisariatą ir sutiko su pareigūnų nubraižyta eismo įvykio schema.

Antradienį teismas neatsižvelgė į nukentėjusios prašymą paspartinti teismo procesą ir nusprendė į kitą posėdį pakviesti E.Jackaitės draugę.

Už pasišalinimą iš įvykio vietos gresia piniginė bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų ir teisės vairuoti atėmimas nuo 3 iki 5 metų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų ir vairuotojo pažymėjimo praradimas nuo 3 iki 5 metų.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Nukentėjusioji Lilita
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./ Nukentėjusioji Lilita

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius