Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangoje pajūrio garsenybėms Renata Ničajienė pristatė naują savo knygą

Lietuvoje tik prasidėjus vietinių braškių sezonui, jų gausa ir įvairovė tapo naujos Renatos Ničajienės knygos „Gero maisto dienoraštis. Vasara“ pristatymo tema.
Kristina Navickaitė-Tina ir Eglė Jackaitė
Kristina Navickaitė-Tina ir Eglė Jackaitė / Algirdo Kubaičio nuotr.

Knygą būriui svečių Palangoje atskleisti padėjo vienas geriausių Lietuvos jaunųjų šefų Bernardas Anužis, ėmęsis gaminti vaišes pagal R.Ničajienę, ir braškių ūkį plėtojanti ūkininkė Justina Skaisgirienė.

Tarp svečių, kurie nepraleido braškėmis kvepiančio vakaro, buvo „Žuvėdros“ treneriai Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai, aktorė Eglė Jackaitė su bičiule Rasa Kulyte, šokėja Kristina Navickaitė-Tina su seserimi Agne, restoranų „Momo Grill“ ir „Monai“ įkūrėja Kristina Samavičienė, žurnalistė Sandra Žutautienė su draugėmis ir kiti.

Knygoje „Gero maisto dienoraštis. Vasara“ daugiausia salotų ir daržovių patiekalų, taip pat – šaltų sriubų, netradicinių kepsnių, naminių ledų ir gaivinančių gėrimų receptų.

„Gaminti mėgstantys naujausiame leidinyje ras ir receptų iš ankstesnių mano knygų, tačiau adaptuotų laikantis „švarios mitybos“ taisyklių. Jį ruošdama nepamiršau ir tradicinių, visiems gerai žinomų patiekalų, pavyzdžiui, šaltibarščių, be kurių dažnas lietuvis neįsivaizduoja šiltojo metų laiko. Juos siūlau gaminti su šviežiais žaliais burokėliais ir raugintomis pasukomis“, – sako R.Ničajienė.

Algirdo Kubaičio nuotr./Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai bei Renata Ničajienė
Algirdo Kubaičio nuotr./Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai bei Renata Ničajienė

Pačios Renatos mylimiausias vasaros produktas – įvairios miško uogos: žemuogės, mėlynės. Tuo tarpu braškes savo knygoje ji išskiria dėl to, jog tai – pirmosios lietuviškuose soduose derančios uogos

Priklausomai nuo orų, vietinės braškės pradeda nokti apie antrą birželio savaitę. Knygos konsultantės – dietistės Tomos Eroglu teigimu, braškės – geriausias vitamino C šaltinis šiuo metu laiku: 100 g braškių yra 98 proc. vienai parai reikalingo vitamino C, 19 proc. mangano ir net 90,9 g vandens. Šios uogos yra nekaloringos: 100 g braškių yra 7,7 g angliavandenių, iš jų 4,9 g cukraus.

Algirdo Kubaičio nuotr./Renatos Ničajienės knygos pristatymo akimirka
Algirdo Kubaičio nuotr./Renatos Ničajienės knygos pristatymo akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius