Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbtas nuosprendis sukčiavimu kaltinamam buvusiam grupės N.E.O. dainininkui Tadui Lukoševičiui

Penktadienį Kauno apylinkės teismas paskelbė nuosprendį Tadui Lukoševičiui (27). Buvęs populiarios vaikinų grupės N.E.O. dainininkas pripažintas kaltu neteisėtai pasisavinęs ir iššvaistęs apie 220 tūkst. litų (antstoliui yra pateikta vekselių už daugiau nei 400 tūkst. litų, tačiau ne visi nukentėjusieji kreipėsi į teismą). Jam paskirta bausmė 2 metai laisvės apribojimo, įpareigojant nuteistąjį dirbti ir per metus ir 6 mėnesius grąžinti dalį skolų nukentėjusiesiems.
Tadas Lukoševičius
Tadas Lukoševičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teismo posėdyje nedalyvavo nei vienas nukentėjusysis. T.Lukoševičių atlydėjo mama Dalia Lukoševičienė.

Žmonės.lt primena, kad mirusio dainininko Alvydo Lukoševičiaus-Obuolio sūnus buvo įtariamas sukčiaudamas neteisėtai iš žmonių 2007-2010 m. pasiskolinęs dideles pinigų sumas ir nevisas jų grąžinęs. Po ilgų atidėliojimų teisme jo byla pradėta nagrinėti 2012 m. sausio 30 d.

Giedriui Ambrazevičiui Tadas Lukoševičius yra skolingas 100 tūkst. Lt, Gelijai Vaškūnei – 90 tūkst. Lt, Hubertui Baumannui – 17 tūkst. Lt, Audriui Pikčiui – 9 tūkst. Lt. Iš viso buvęs daininkas keturiems nukentėjusiesiems skolingas 217 tūkst. Lt.

Teismas įpareigojo T.Lukoševičių per metus ir 6 mėnesius grąžinti dalį skolų nukentėjusiesiems: H.Baumannui – grąžinti 4,5 tūkst. Lt, A.Pikčiui – 2250 Lt., G.Ambrazevičiui – 12,5 tūkst. Lt. G.Vaškūnės byla išskirta į atskirą baudžiamąją bylą.

D.Ambrazevičiaus civilinis ieškinys atmestas, nes 100 tūkst. Lt skolos išieškojimas yra pradėtas ir vykdomas civiline tvarka.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui per Kauno apylinkės teismą. T.Lukoševičius, ramiai išklausęs nuosprendį, tvirtino tikrai jį skųsiąs.

T.Lukoševičius: „Teistumas man nereikalingas“

„Man dabar labai sunku vertinti (nuosprendį, – red. past.), turiu su viskuo susigyventi, apsvarstyti, tačiau teismo sprendimas tikrai bus skundžiamas, nes teistumas man nėra reikalingas. Tokių sumų, kokios skelbiamos (kas pasiskolino, – red. past.), tikrai nebuvo.

Tie žmonės, iš kurių skolinausi pinigus, nėra labai sąžiningi. Sumos yra daug mažesnės. Kaltinimai yra po penkerių metų, realiai jie teisia visai kitą žmogų, nes tuo metu man buvo 20-21 metai, todėl jie irgi turėjo prisiimti atsakomybę.

Klaidų buvo padaryta, bet ne nusikalstamo pobūdžio. Skolindamasis neplanavau sukčiauti“, – po teismo posėdžio kalbėjo T.Lukoševičius.

G.Ambrazevičiaus advokatas Mindaugas Šeškauskis sakė dar nežinantis ar jo klientas teismo nutartį skųs.

Sudarė pasiturinčio žmogaus įspūdį

Nukentėjusieji pasakojimu, T.Lukoševičius sudarė pasiturinčio jaunuolio įspūdį, jį sustiprino ir sėkmingas jo tėvo verslas („Obuolio klubas“), įspūdingas pažįstamų ratas. Todėl jaunuoliams nė į galvą neatėjo, kad T.Lukoševičius galėtų turėtų nedorų kėslų.

Pradžioje jis pasiskolindavo pinigų smulkioms išlaidoms ir juos atiduodavo. Vėliau pasakodavo istorijas apie savo verslo planus, kuriems įgyvendinti esą reikia skubiai nemažai pinigų. Juos žadėdavo grąžinti su nemažomis palūkanomis.

T.Lukoševičius tikindavo, kad yra paveldėjęs tėvui, močiutei priklausančius žemės sklypus, kuriuos nori padalinti ir išparduoti. Taip pat sakydavo, kad „Obuolio muzikos klubas“ priklauso jam ir dar vienam žmogui. Tai skolintojus įtikindavo, kad Tadas yra mokus ir supranta prisiimamą atsakomybę.

Slapstėsi nuo teisėsaugos

Praėjusių metų gruodžio 3 d. T.Lukoševičių teismas leido suimti 3 mėnesiams. Nes iki tol Kauno apylinkės teismui bylos nagrinėti nepavykdavo, nes įtariamasis sukčiavimu stambiu mąstu paprasčiausiai neatvykdavo į posėdžius, vėliau pranešdavęs esą yra susirgęs. Nemažai laiko vaikinas slapstėsi nuo policijos, nors de facto visi žinojo, kad jis dažnai lankosi populiariame naktiniame Vilniaus bare „Absento fėjos“. Prie jo buvęs dainininkas gruodžio pradžioje ir buvo sulaikytas.

Padengti susidariusias skolas buvo bandoma pardavus sukčiavimu kaltinamo T.Lukoševičiaus 3 kambarių butą prestižiniame Vilniaus Antakalnio rajone. Tačiau pirkėjų neatsirado. Pradinė buto kaina – 373 tūkst. Lt. Netrukus antstoliai turėtų paskelbti jau ketvirtas varžytines.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius