-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Naujųjų metų slenkstį – be mylimojo

Pernai iširo nemažai garsių porų. Todėl sutinkant Naujuosius metus juos galėjo užplūsti sunkios mintys. O gal kaip tik apėmė palengvėjimo jausmas dėl nuslūgusios įtampos? To pasiteiravome kelių žinomų Lietuvos žmonių, kurie praėjusiais metais išgyveno vieną skaudžiausių asmeninių dramų – skyrybas su mylimu žmogumi.
Verslininkas Laimutis Pinkevičius ir vakaro viešnia Asta Valentaitė.
Verslininkas Laimutis Pinkevičius ir Asta Valentaitė. / Oksanos Školnajos/15min.lt nuotr.

Pakalbinome puikiai visiems žinomą, žodžio kišenėje niekada neieškantį televizijos laidų ir renginių vedėją Dainių Martinaitį, komunikacijos specialistę ir tarptautinę rinkimų ekspertę Dainidą Valsiūnaitę bei grupės „ŽAS“ narį ir kulinarinės laidos vedėją – Bilu vadinamą Gidoną Šapiro.

Dainius Martinaitis, išgirdęs apie ką kalbėsimės, nusijuokia: „Naujųjų jau seniai nebešvenčiu, nes maždaug 15 pastarųjų metų per juos dirbu.“

Minusai ir pliusai

Dainius Martinaitis, išgirdęs apie ką kalbėsimės, nusijuokia: „Naujųjų jau seniai nebešvenčiu, nes maždaug 15 pastarųjų metų per juos dirbu.“ 2010-uosius vyras pasitiko Druskininkuose, mat vienoje ten esančių sanatorijų vedė šventinį vakarą 300 žmonių kompanijai.

„Šį kartą linksminau rusus. Nors šios tautybės atstovų labai linksminti nė nereikia, patys puikiai sugeba ir pasilinksminti, ir kitus palinksminti, – šypsosi. – 11 valandą vakaro sutikome rusų Naujuosius metus, 12-ą – kaip pridera lietuviškus ir latviškus, 1-ą valandą nakties – lenkiškus, vokiškus ir visų kitų šalių.“ Po triukšmingo vakarėlio Dainius prisipažįsta kelias dienas sąžiningai ilsėjęsis.

Į klausimą, su kokiais lūkesčiais tegu ir dirbdamas pasitiko Naujuosius, Dainius atsako štai taip: „Gruodžio 31-osios ir sausio 1-osios sandūra man nebesukelia jokių ypatingų jausmų ar apmąstymų. Eilinė diena, ir tiek, – teigia. – Šiemet gal tik paskutinę gruodžio savaitę daugiau mąsčiau apie tai, kad štai baigėsi dar vieni metai. Kokie jie man buvo? Jei atvirai, tai nelengvi. Ir ne vien dėl ekonomikos sunkmečio. Po 17 metų šeiminio gyvenimo išsiskyrėme su žmona Vytaute. Kodėl? Nelabai noriu apie tai kalbėti. Klausiate, kas padeda atsigauti po skyrybų? Atsakymas paprastas: darbas, darbas ir dar kartą darbas. Kuo daugiau turi veiklos, tuo mažiau laiko lieka mintims apie vienatvę, taip pat ir savigraužai, kad galbūt kažko nepadarei ar padarei ne iki galo.“

O kaip išvengti liūdnų minčių per šventes? Pasak Dainiaus, skyrybos turi ne tik minusų, bet ir šiokių tokių pliusų. „Pavyzdžiui, šiemet Kūčių vakarienę valgiau kartu su tėvais. Neprisimenu, kada pastarąjį kartą tai dariau, nes anksčiau per Kūčias visada važiuodavome pas žmonos tėvus“, – šypteli.

Pašnekovo teigimu, anksčiau prasidėjus Naujiesiems jis mėgdavęs prisiplanuoti daugybę dalykų: ką darys, ko imsis, kur važiuos ir panašiai. „Įsitikinau, kad ilgainiui visi didingieji planai nežinia kodėl labai greitai ima ir sumažėja, daug kas pasikeičia, – dėsto. – Šiemet neplanavau nieko. Tiesiog noriu, kad 2010-ieji būtų geresni nei praėjusieji. Tik tiek.“

Vos spėjo

Komunikacijos specialistė ir tarptautinė rinkimų ekspertė Dainida Valsiūnaitė neslepia, jog pastaruosius Naujuosius metus ji sutiko visiškai kitaip nei kelerius ankstesniuosius. Moteris vos spėjo prisidėti prie draugų kompanijos, mat į Lietuvą grįžo tik gruodžio 31-osios vakare. „Visą gruodžio mėnesį dirbau Uzbekistane, stebėjau ten vykusius parlamento rinkimus, – pasakoja. – Kelionė atgalios užtruko, nes kilo trukdžių. Skridau su keliais persėdimais: pirmiausia iš Taškento į Stambulą, po to iš Stambulo į Frankfurtą, galiausiai iš Frankfurto turėjau pasiekti Vilnių. Reisas į Frankfurtą vėlavo, tad nebespėjau persėsti į kitą lėktuvą. Buvo pasakyta, kad bilietų į kitus skrydžius nebėra, taigi namo grįžti galėsiu tik sausio 1-ąją. Laimei, paskutinę minutę viena papildoma vieta vis dėlto atsirado. Vilniuje buvau apie 9 valandą vakaro. Skubiai susiruošiau ir prieš vidurnaktį jau sėdėjau kartu su draugais prie šventinio stalo.“

Komunikacijos specialistė ir tarptautinė rinkimų ekspertė Dainida Valsiūnaitė neslepia, jog pastaruosius Naujuosius metus ji sutiko visiškai kitaip nei kelerius ankstesniuosius. Moteris vos spėjo prisidėti prie draugų kompanijos, mat į Lietuvą grįžo tik gruodžio 31-osios vakare.

Naujuosius pašnekovė sutiko vienoje iš Rotušės aikštėje esančių kavinių. Ar buvo smagu? „Senuosius metus palydėjau smagiai, kartu ir ramiai, – tvirtina. – Dėl užsitęsusios kelionės buvau žiauriai pavargusi. Netrukus po vidurnakčio pajutau, kad prie stalo pradedu snūduriuoti, tad išvažiavau namo. Kad ir kaip būtų, 2010-ųjų sutiktuves prisiminsiu ilgai. Ne vien dėl to, jog vos nepavėlavau į jas, bet ir todėl, kad pirmą kartą Naujuosius sutikau pačiame Vilniaus centre, Rotušės aikštėje. Anksčiau visada būdavome arba sodyboje, arba kur nors išvažiavę.“

Paklausta, kokių tikisi ką tik prasidėjusių Tigro metų, Dainida šypteli: „Žinoma, kad geresnių nei praėjusieji. Kadangi esu gimusi Tigro metais, tikiuosi jie tokie ir bus.“ Moteris prasitaria, kad 2009-ieji jai nebuvo lengvi: teko išgyventi darbų kaitą, skyrybas su vyru – verslininku Arūnu Stroliu. „Nesakau, kad tai buvo patys blogiausi metai. Ne. Tiesiog sunkūs, ir tiek, – nedaugžodžiauja. – Skyrybas laikau didžiausiu asmeniniu pralaimėjimu, bet atsitiko taip, kaip atsitiko. Reikėjo pasirinkti vieną iš dviejų blogybių. Pasirinkau mažesnę. Neneigsiu, šventės šiemet buvo kitokios. Tačiau negi sėdėsi dabar žmogus ir dėl to save grauši? Gyvenimas tęsiasi. Esu optimistė, tad į viską gyvenime stengiuosi žiūrėti pozityviai.“

„Kas buvo, pražuvo“

Mažiausiai kalbus iš populiarios grupės „ŽAS“ narių Bilu vadinamas Gidonas Šapiro į visus LŽ klausimus apie tai, su kuo ir kaip, su kokiomis viltimis ir lūkesčiais sutiko 2010-uosius, atsako keliais sakiniais. „Šiųmetės Naujųjų sutiktuvės buvo visiškai blaivios, nes gruodžio 31-ąją koncertavome. Šventė tiesiog ėjo, atėjo ir praėjo“, – tvirtina.

Naujųjų metų naktį laikrodžiams mušant 12 valandą, Gidonas sau tradiciškai palinkėjo to paties, kaip ir visais ankstesniais kartais: kad ateinantieji nebūtų blogesni, nei praėjusieji. „Kokie man buvo 2009-ieji? Visokie. Vidutiniški, sakyčiau. Blogus dalykus stengiuosi pamiršti, nematau prasmės apie juos kalbėti. Kas buvo, pražuvo, – tvirtina. – Kas nutiko gero? Neblogai sekėsi mokslai, rudenį pradėjau dirbti televizijoje. Kulinarinės laidos vedėjo amplua man visai patinka.“ Užsiminus apie skyrybas su ilgamete drauge Daiva Rabačiauskaite ir pasiteiravus, ar labai liūdnos buvo šventės šias sutinkant be mylimo žmogaus šalia, „žasas“ nedaugžodžiauja: „Esu nepataisomas optimistas ir tikiu, kad viskas bus gerai. Liūdėti pastaruoju metu neturėjau laiko, nes daug dirbau. Darbas ir fizinis aktyvumas tokiais atvejais – geriausias vaistas.“

Ir jų keliai pernai išsiskyrė

2008 metų vestuvėmis tituluota verslininko Laimučio Pinkevičiaus ir daugiau nei 20 metų už jį jaunesnės Astos Valentaitės santuoka praėjusiais metais pelnė skandalingiausių skyrybų titulą. Kalbėta, jog gražią milijonierių šeimos idilę nuo vedybų nepraėjus nė pusmečiui sudrumsti galėjo jų gyvenimuose atsiradę kiti asmenys, kuriems jie skirdavo daugiau laiko nei sutuoktiniui. Tiek Laimutis, tiek Asta iki šiol vengia komentuoti savo tarpusavio santykius.

Praėjusį lapkritį į šipulius galutinai subyrėjo graži, idealiais santykiais ir dvasingumu grįsta manekenės Violetos Repčenkaitės bei jos vyro verslininko Tito Blėdžio šeimyninė laimė. Gandai apie poros nesutarimus pasklido jau 2009-ųjų pavasarį. Violeta buvo pastebėta artimai bendraujanti su senu šeimos draugu verslininku Mindaugu Vosyliumi.

„Scanpix“ nuotr./Titas Blėdis ir Violeta Repčenkaitė-Blėdienė
„Scanpix“ nuotr./Titas Blėdis ir Violeta Repčenkaitė-Blėdienė

Skyrybos tarsi perkūnas iš giedro dangaus anais metais trenkė ir aktorei bei televizijos laidų vedėjai Eglei Jackaitei. Ją su kelių mėnesių amžiaus kūdikiu ant rankų po kelerių metų draugystės paliko rinkodaros specialistas Karolis Malinauskas. Po mylimojo išdavystės moteris kurį laiką nuo viešumos buvo atsitvėrusi aklina siena. Apie skaudžius išgyvenimus ji išdrįso prabilti maždaug po pusmečio. „Gyvenimas pilnas staigmenų, bet aš išgyvensiu“, – spaudai tvirtino Eglė.

Ne kartą viešai apie skyrybas kalbėję, vėliau vėl taikęsi ir vėl pykęsi, dainininkė Džordana Butkutė ir jos ilgametis draugas Sergejus Gorbovas praėjusią vasarą galiausiai pasuko skirtingais keliais. Viešas buvo ir poros drabstymasis purvais bei aiškinimasis, kuris iš jųdviejų labiau dėl to kaltas. Nusprendusi skirtis, Džordana ilgai neliūdėjo ir iš karto apsigyveno pas savo naująjį draugą, už žmogžudystę kalėjime sėdėjusį, šiuo metu Kaune taksistu dirbantį Elegijų Strasevičių. Atlikėja tvirtino, jog buvęs kalinys jos širdį pavergė paprastumu, žmoniškumu ir išmintimi.

Dar praėjusių metų pavasarį užsiminęs, kad ateityje galima tikėtis trečiųjų jo vedybų, verslininkas ir buvęs muzikantas Aras Vėberis po kelių mėnesių išsiskyrė su ilgamete drauge Monika Mužaite. Vyras kategoriškai atsisakė ką nors komentuoti, kurį laiką net telefono ragelio nekėlė. Kad jiedu nebe pora – patvirtino Monika, bet ir ji neatskleidė skyrybų priežasties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius