-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Performansą „Tikranetikra“ pristatanti Oskaro Koršunovo mylimoji Monika Dirsytė: „Einu savo keliu ir nenoriu su juo tapatintis kūryboje“

Jauna ir perspektyvi menininkė Monika Dirsytė (24) ketvirtadienio vakarą pristatyės savo naujausią darbą – performansą „Tikranetikra“. Iš Panevėžio kilusi, Vilniaus dailės akademijoje skulptūros studijas baigusi Oskaro Koršunovo mylimoji su jauduliu laukė premjeros ir tikėjosi, kad viskas praeis be jokių nesklandumų.
Monikos Dirsytės performanso „Tikranetikra“ akimirka
Monika Dirsytė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Šis darbas yra susijęs su mano asmenine patirtimi. Teko gyvenime susidurti su tikra ir dirbtine aplinka. Pavyzdžiui, meno pasaulyje yra priimta, kad menininkai yra labai tikri ir nuoširdūs žmonės, o kitas pasaulis – ne menininkų – yra kažkas netikro. Per savo ieškojimus ir gyvenimą supratau, kad tiek ten, tiek ten yra vienodai tikrumo ir netikrumo. Labai yra sudėtinga pasakyti, kas yra tikra, o kas – netikra. Performanso metu aš kartosiu tą pačią frazę „tikra netikra“. Galeriją atidaro 12 valandą, o uždaro 18 valandą, todėl sugalvojau, kad visą tą laiką non stop sakysiu tuos du žodžius. Noriu, kad kartojant jis taptų vienu žodžiu“, – portalui Žmonės.lt pasakojo M.Dirsytė.

Paklausta, ar mylimasis pažėrė patarimų ruošiantis premjerai, Monika teigė: „Mes su Oskaru pasišnekame apie savo darbus, bet čia yra mano sena idėja, kurią aš norėjau įgyvendinti. Mes į vienas kito kūrybinius procesus nesikišame.“

Kaip pasakojo menininkė, tai yra trečiasis viešas kūrybinio darbo pristatymas. Praėjusiais metais ji „Vartų galerijoje“ pristatė savo bakalaurinį darbą, performansą „Orėmorė“, o dar prieš tai – Dailės akademijos performansą „Liftas“. Ketvirtadienio vakarą šie performansai bus rodomi Jono Meko vizualiųjų menų centre pakabintuose televizorių ekranuose.

Beno Navagausko nuotr./Monika Dirsytė
Beno Navagausko nuotr./Monika Dirsytė

„Šiek tiek yra jaudulio, nes performansas yra sudėtingas. Daug laiko reikia sakyti tą patį. Kai treniruojuosi, tai liežuvis pinasi (juokiasi). Bet tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – vakaro su nekantrumu laukė M.Dirsytė.

Monika Dirsytė ir Oskaras Koršunovas
Monika Dirsytė ir Oskaras Koršunovas

Monika yra žymaus režisieriaus mylimoji, daugelis ją galbūt mato ne kaip menininkę, bet kaip O.Koršunovo mylimąją.

„Aš nebijau to, kad mane kiti gali matyti būtent taip. Einu savo keliu, nenoriu su Oskaru tapatintis. Visada stengiausi daryti viską gerai, kad būtų įdomu žmonėms. Esu pasinėrusi į savo darbą“, – kalbėjo mergina. Ji tikisi, kad jos stiprioji kūrybos pusė – vizualaus meno su performansu jungimas – sužavės atėjusius.

„Performansą atlieku kambaryje, kuris yra dekoruotas rankomis, tiksliau – ištapytas. Viskas padaryta iš kvadratukų, šachmatų principu. Aš pati gaminau viską pusę metų“, – pridūrė menininkė.

Performanso akimirka
Performanso akimirka
VIDEO: Monikos Dirsytės performansas SPA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius