-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Giedrius Savickas ir Marius Repšys prisipažino: plėšė ne tik kine, bet ir vaikystėje

Vasarį Lietuvos kino teatruose pasirodys režisierių Simono Aškelavičiaus ir Ričardo Marcinkaus sukurta vesterno ir gruziniškų elementų kupina komedija „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“. Pagrindiniai filmo aktoriai – Giedrius Savickas (Saulius) ir Marius Repšys (Paulius) – dalyvavo tiesioginėje Žmonės.lt vaizdo konferencijoje, kurios metu atsakė į žurnalistų ir skaitytojų klausimus.
Giedrius Savickas ir Marius Repšys
Giedrius Savickas ir Marius Repšys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Žmonės.lt vaizdo konferencijos įrašą su su G.Savicku ir M.Repšiu žiūrėkite čia:

VIDEO: Žmonės.lt tiesioginė vaizdo konferencija: svečiuose - Marius Repšys ir Giedrius Savickas

Kad būtų aišku, pirmas klausimas: kuris iš jūsų Paulius, o kuris Saulius?  (Aurimas Urbonas)

GIEDRIUS: Čia Paulius (rodo į Marių).

MARIUS:  O čia Saulius.

Kodėl Saulius ir Paulius? Kai dabar aplink vien Markai, Šarlotės ir visokie kitokie modernūs vardai. O čia šast – Paulius ir Saulius... Ar kad rimuojasi, ar kad šie vardai populiarūs tarp plėšikų? (Ruta Raibikiene, Jolita Speciuviene)

GIEDRIUS: Daugiausiai kalėjimuose sėdi Pauliai ir Sauliai. Marijonas Mikutavičius įžvelgė kitą versiją: buvo Saulius, kuris vėliau virto Pauliumi. Filmas juk irgi labiau religinės tematikos.

Auginu du sūnus: Paulius 18 m. ir Saulius 3m. Nejaugi jie užaugs tokie kaip filmo veikėjai? (Darius Jurga Krasauskai)

GIEDRIUS: Linkiu broliams Sauliui ir Pauliui sutarti taip, kaip sutaria Paulius ir Saulius mūsų filme. Ir apiplėšti merginų širdis.

MARIUS: Gal neužaugs?

Giedriau, jeigu tavo galva ant plakato didesnė už Mariaus, tai vadinas tu už jį kietesnis? (Paulius Ant)

GIEDRIUS: Čia iš kurio kampo pažiūrėsi... Nesu kietesnis, nes Mariaus užpakalis didesnis (juokiasi). Įdomus labai klausimas. Nežinau dėl ko mano galva didesnė, nepastebėjau šito... Gal tiesiog ji didesnė ir tiek. Bet kad jūs žinotumėte, kokie pas Marių raumenys!

APIE FILMĄ

Kodėl verta eiti į šį filmą? Ar tikit filmo sėkme? (Si Gita, Dona Tas)

MARIUS: Labai tikime, nes vesterno žanras, ko Lietuvoje dar nebuvo – turėtų būti linksmas, labai fainas, nuotaikingas filmas. Tikime jo sėkme, nes jis kitoks.

GIEDRIUS: Man patinka, kad filmo scenarijus originalus, lietuviškas, bus mažiau bambeklių sakančių, kad nukopijuotas. Tai yra autorinis, lietuvių kurto scenarijaus filmas. Man atrodo, kad tai ir bus stipriausia filmo grandis.

Ar teko anksčiau pažinoti filmo režisierius Simoną Aškelavičių ir Ričardą Marcinkų? 

GIEDRIUS: Aš Aškelavičių pažinojau, o Marcinkų pirmąkart. Dabar mes juos jau labai gerai pažįstame. Ir su Mariumi geriau susipažinome, nes teko viename kambaryje pagyventi.  Marius labai geras žmogus, dosnus, visąlaik pasidalina viskuo.  Aš jam krevečių duodavau, o jis man šokoladukų.

MARIUS: O aš Marcinkų žinau, o Aškelavičių pirmąkart mačiau.

Ar perskaitę scenarijų iškart sutikot vaidinti ar „pasilaužėt“? (Sandra Tručilauskaitė)

MARIUS: Aš iškart pasilaužiau, o paskui iškart sutikau. Mažai kada atsisakau filmuotis kine, gal tik trečią ar ketvirtą kartą vaidinu rimtesniam kine, kodėl nesutikti?

GIEDRIUS: Sutikau iškart, nes pažinojau Simoną Aškelavičių, o paskui sužinojau, kad dar ir Marius vaidins. Sutikau, tik paskui jau laužėmės dėl sumos (juokiasi). Šiaip nėra čia ko laužytis, puiki praktika tolimesniems darbams. Kai Lietuvoje kinas dar pakankamai retas, tai ką čia svarstyti?

Drauge filmavimo aikštelėje susitikote pirmąkart. Kaip sekėsi bendradarbiauti? Ar reikia aktoriams laiko „kampams apšlifuoti“?

GIEDRIUS: Tylime kaip susipykę (juokiasi). Šiame filme mes turėjome būti geriausiais draugais, o tik susitikę žmonės, kurie visiškai anksčiau nebendravo, negali tokiais būti. Bet mudu puikiai apsišlifavome, gyvenime nemažai pabendravome: teko pagyventi kartu, pasišnekėti. Būtinai reikia pasidalinti krevetėmis, o Anykščiuose jos žiauriai pigios, nesuprantu, kodėl (juokiasi).

MARIUS: Kai nežinai žmogaus, visada reikia prisitaikyti.

Kiek mėnesių truko filmavimas? (Arūnė Nečionytė)

GIEDRIUS: Dvejus metus. Rudenį filmavome, pavasarį... Dar reikia nufilmuoti išvažiavimą ir nuvažiavimą, nes turime tik atvažiavimą

MARIUS: Poryt dar pafilmuosime gal...

Vieną filmą kūrė du režisieriai. Atrodytų, ir vieno aktoriams kartais galėtų būti per akis, o čia – du vadovaujantys. Kaip sekėsi sutarti?

GIEDRIUS: Viskas buvo gerai, nors ginčų buvo – tai mums kažkas nepatiko, tai režisieriams, gaudavosi nuomonių kvadratas. Keturi žmonės, keturios nuomonės, o iš šio kavdrato reikia vieno sprendimo. Bet filmas bus, reiškia viską išsprendėme.

MARIUS: Vienas tylėjo, o kitas režisavo... Iš tiesų tai vienas labiau prodiusavo, o kitas vadovavo. Kartais nesutardavome...

GIEDRIUS: ...bet tos akimirkos – pačios smagiausios buvo.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Giedrius Savickas ir Marius Repšys
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Giedrius Savickas ir Marius Repšys

Kuris filme turite mylimąją – Marius ar Giedrius? Ar tas, kuris be mylimosios, nepavydėjo?

GIEDRIUS: Klausia tavęs, ar nepavydėjai?

MARIUS: Pavydėjau. Ypač naktinio filmavimo.

GIEDRIUS: Štai, pasirodo, pavydėjo...

Ar bus filme sekso scenų?

GIEDRIUS: Nuo pradžios filmo iki pabaigos – pusnatros valandos (juokiasi). Bus labai graži sekso scena, nu ne sekso, o labiau erotinė. Žinot, Pas visus seksas skirtingas – vieni uostinėjasi, kiti kandžiojasi. Čia bus gražiai prieita prie to sekso – na, ne sekso, o mylėjimosi. Ten viskas vyksta iš meilės, kiek prisimine, ane?

MARIUS: Aha.

GIEDRIUS: Nes aš jau pamiršau ją...

Filmas apie Saulių ir Paulių pristatomas kaip skirtas visai šeimai, skaičiau, kad jame nebus keiksmažodžių. Kodėl, juk dabar lietuviškam kine – tai labai madinga...

GIEDRIUS: Anykštėnai nesikeikia. Mes stengėmės to nedaryti – norime, kad pasižiūrėtų ir jauni žmonės. Kaiksmažodžių tikrai nebus, tik erotika.

MARIUS: Ir to sekso nebus! (juokiasi). Negalvoju, kad madinga keiktis. Čia gal tik vienam filme madinga – Emilio Vėlyvio.

Mačiau filmo ištrauką vienoje televizijos laidoje. Mariau, kodėl puolėt Bernadetą su šautuvu?

MARIUS: Aš puoliau ją su šautuvu?! Nepamenu… Gerą dikciją turi, tai gal iš pavydo?

GIEDRIUS: Prisipažink. Iš pavydo. Arba vaikystėje kažkur klaida įvyko. Turėjai progą atsikeršyti.

Giedriau, kūrėjai sako, kad filme humoras bus kitoks. O koks kitoks?

GIEDRIUS: Ne toks, koks buvo prieš tai – kitoks. Kaip režisieriai pasakė – tai bus ploniausias humoras plačiausiai auditorijai. Ne keiksmažodžiai, ne apie antrą galą, bus tiesiog situacinis humoras. Toks kitoks – mūsų, savitas.

Ar filme bus situacijų, kurios buvo ne pagal scenarijų, bet tiesiog linksmai išėjo ir nusprendėt neiškirpti? (Rima Voitiulevičiūtė)

MARIUS: Turėtų būti turbūt...

GIEDRIUS: Kino kirpėjų reikia klausti... Improvizacijų buvo nemažai, pridėjome nemažai savo fantazijos, tai, įtariu, bus...

Sauliau, kokia Pauliaus savybė filmavimo metu nervino labiausiai? Ar lengvai sugyvenote filmavimo aikštelėje, nes abu kaip aktoriai esate „crazy“ ir lengvai „daužti“?! (Gediminas Makseckas)

MARIUS: Esame lankstūs ir mokame prisitaikyti vienas prie kito – dirbant teatre susipažįsti su įvairiausiais žmonėmis, išmoksti nežiūrėti į jo minusus. Išmokome prisitaikyti prie minusų.

GIEDRIUS: Ačiū už daužtus ir kreizy, tai kadangi esame abu lengvai daužti, tai vienas kito ir neerzindavome, tik vienas kitą ir padaužydavome. Mums ir pagyventi teko kartu – užleisdavome vienas kitam vonią, eidavau su Mariumi sportuoti, kad jis nesijaustų vienišas. Gerai sutarėme, net geriau, negu filme.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Giedrius Savickas ir Marius Repšys
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Giedrius Savickas ir Marius Repšys

Mariau, koks juokingiausias Giedriaus bajeris per filmavimą?

MARIUS: Daug tų bajerių, net nepamenu. Buvo tikrai daug. Buvo juokinga, kai filmuojant buvo šalta ir lūpos nesivaldydavo, o takstą sakyti reikia.

GIEDRIUS: Kai Mariui užstrigdavo tekstas, štai tada būdavo labai juokinga: savo prikurdavo. Bet juokingiausia buvo, kai jis pavydėjo man naktinės meilės scenos.

Jums – koks geriausias ar įsimintiniausias šio filmo momentas? (Agnė Volungevičiūtė)

MARIUS: Kai sustoja traukinys – tas jausmas, kai dvidešimt tonų stoja už kelių metrų... Tu žinai, kad turi sustoti  bet vis tiek ir nejauku, ir kartu geras jausmas.

GIEDRIUS: Kai žinojau, kad šalia Marius – geležinis žmogus, kuris atlaikytų lokomotyvą, jaučiausi saugiai, tikrai (juokiasi). O iš tikro, man labai įstrigo kai teta Beta kartu vaidino – pasijutau kaip vaikystėje, buvo labai gera, ji puikiai atliko savo vaidmenį. Ir Marijono personažas, jo transformacija filme. Pamatysite, nustebins jis.

Kiek dažnai reikėjo kartoti „dublį“? Gal prisimenat konkretų atvejį – dėl ko? (Aušra Milčiukienė)

MARIUS: Pledai.

GIEDRIUS: Dėl pledų gal, dažnai juos turėjome, nes buvo šalta. Nors pakartotinų dublių daug nedarėme: nebent dėl techninių kliūčių, bet ne dėl aktorinio meistriškumo (juokiasi).

Pats nerealiausias įvykis, nutikęs filmavimo aikštelėje? Ir kas yra sunkiau: gyventi ar vaidinti? (Daiva Krūminienė)

MARIUS: Mašina niekaip neužsivedė, buvo trantas. O dėl vaidybos – gyvenime gal lengviau... Nežinau net, ir panašu, ir skirtinga.

GIEDRIUS: Sunkus klausimas. Mašina iš tiesų neužsivesdavo – važiuoti su ja sunku, o reikia. Techninė dalis mus kartais pavesdavo – ją vis pataisydavo, atveždavo, o mums įsėdus ji vėl neužsivesdavo. O vaidinti gyvenimą sunku, čia skirtingi dalykai, sunku atsakyti.

Kas buvo sunkiausia filmuojantis? (Gintarė Lesickienė)

MARIUS: Pašalusios lūpos, kai net sunku prašnekėti. Ir šaltis, kai nuo jo net patinsti.

GIEDRIUS: Sunkiausia buvo keltis ketvirtą ryto, nes jau penktą pajudėdavome iš Vilniaus. Aktorius juk nėra tas žmogus, kuris mėgtų keltis anksčiau kaip aštuntą ar devintą.

MARIUS: O kartais po filmavimų dar tekdavo grįžti į spektaklį, tai visa diena išeidavo tokia sunki, su mažai miego.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Giedrius Savickas ir Marius Repšys
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Giedrius Savickas ir Marius Repšys

Sauliau ir Pauliau, traukinį apiplėšėt, kas toliau? Lėktuvo apiplėšimas, laivo? Laukiam tęsinio. Ar bus šio filmo tęsinys? (Monika Bieliauskaitė, Rok Rokas) 

MARIUS: Jeigu žmonės žiūrės – būtinai.

GIEDRIUS: Laukiam dar daugiau tokių žiūrovų pasiūlymų, ką galima apaiplėšti! Žiūrėsime, kiek žmonių apsilankys filme. Jeigu jis nebus reikalingas, tai kam plėstis? O jeigu žmonės žiūrės, tai gerai, mes galėsim dar ką nors apiplėšti.

Ar šis filmas toks pat geras, kaip ir jūsų vaidinami spektakliai? (Birute Skukauskaite-Zuze)

MARIUS: Taip.
GIEDRIUS: Taip.

Mariau, ar šis vaidmuo buvo sudėtingesnis nei Vandalo? (Andrius Juozas Mo)

MARIUS: Taip.

Ką paaukojote dėl šio filmo? (Laima Areskeviciene)

MARIUS: Visąlaik būna aukų – aukoji savo ir šeimos laiką, taip pat sveikatą, nes tenka naktimis važinėti. Žodžiu, standartinės aukos. Buvome apsirgę.

GIEDRIUS: Aha, sveikatą, Mariau, ir šeimos laiką? Nu tikrai... Bet kiek paaukoji, tiek ir atgauni: man labai patiko Anykščiai – gražios apylinkės, galima nueiti iki šilelio, miestas labai susitvarkęs.

Realiame gyvenime, ką esate apiplėšę? (Arunas Zvinakevicius) 

MARIUS:  Vaikystėje vogdavau bandeles iš parduotuvės ir pinigus iš tėvų. Aišku, mane prigavo ir tėvai, ir bandelių pardavinėtojai. Buvo tokia situacija: buvau šešerių ar septynerių metų, kai draugams pasiūliau pavalgyti bandelių Sakau – bandelių norit/ Jie sako – norim. Nuėjau į parduotuvę, privogiau tų bandelių ir mane prigavo. Užrakino mane dviems valandoms sandėliukyje, o draugai vis laukė.

GIEDRIUS: Esu privogęs iš kioskelių daug „Love is“ gumos – eidavau iš muzikos mokyklos pagrojęs kokį Šopeną ir ta pačia ranka, kuri ką tik grojo Šopeną, privogdavau gumos. Aišku, mane prigavo. Mama gal iki šiol nežino. Dar pamenu, kad mano kaimynas užsisakinėdavo juoko žurnalus – „Šluotą“ ir „Krokodilą“, o aš juos vogdavau. Dabar gaila, nes kaimynas labai geras žmogus būdavo, o aš iš jo atimdavau juoką. Kiekvieną mėnesį jis laukdavo žurnalų, o jų kaip nėra, taip nėra.

TRANSPORTAS ir ANYKŠČIAI

O ką traukinyje vogt? (Agne Siauryte)

MARIUS: Pasirodo, yra ką vogti...

GIEDRIUS: Tai filmas ir bus apie tai. Yra ką. Pavogėme šventę, o kokią – pamatysite filme.

Ar žinote, kokios markės traukinį plėšėt filme? (Gediminas Makseckas)

MARIUS: Ten... Lada? Su elniu toks buvo...

GIEDRIUS: Aha, su elniu buvo... 

Kokiu maršrutu traukinys važiavo? (Elvyra Kilkevičienė)

MARIUS: Pro Kavarską?... Ne?...

GIEDRIUS: Pro kamerą ir atgal... Žodžiu, plataus objektyvo maršrutu...

Ar automobilį, kurį naudojote filmavime, norėtumėt vairuoti kasdien? (Povilas Slavinskas)

MARIUS: Tikrai nenorėčiau, ne ne...

GIEDRIUS: Neee, tikrai ne, genda labai.

Kodėl filmavimui pasirinkti Anykščiai? Kiek laiko ten praleidote ir ką veikėte, kai nebuvo filmuojamos scenos? (Snieguole Snow, Justinas Dilys)

MARIUS: Todėl, kad ten yra siaurukas! Operatorių idėja tokia buvo.

GIEDRIUS: Techninėje komandoje dauguma buvo anykštėnai, todėl taip sutapo, be to, ten labai gražu.

Kaip patiko Anykščiai? Ar svetingi? (Vaida Paukštienė)

MARIUS: Svetingi! Labai draugiški ir šilti žmonės. Anykščiai buvo euforijoje kol mes ten filmavome, labai domėjosi, džiaugėsi.

GIEDRIUS: Ir dabar domisi, jie labai laukia filmo, naujų scenų.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Giedrius Savickas ir Marius Repšys
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Giedrius Savickas ir Marius Repšys

AKTORYSTĖ 

Ar aktoriumi lengva dirbti ? Ar priešingai – sunku? Ar kada nors akimirkai pasigailėjote, kad tapote aktoriais? (Rimgaile As)

MARIUS: Priklauso nuo situacijos, būna visokių vaidmenų, lengvesnių ir sunkiai perkandamų. Teko gailėtis, neslėpsiu... Šio darbo neįmanoma dirbti, jeigu tau jis nepatinka.

GIEDRIUS: Yra lengvų ir yra sunkių vaidmenų. Tai yra darbas, ir nėra lengvas, kaip ir kiekvienas kitas. Bet jeigu įdomu – ir lengviau. O pasigailėti tikrai teko...

Yra vaidmenų, kuriems nesiryžtumėte? 

MARIUS: Nebuvo kol kas... Net nežinau...

GIEDRIUS: Tetos Betos žudiko. Ir jeigu filmą darytų kokie durniai... Pavyzdžiui, kad Breivikas padarė gerą darbą – nesutikčiau tokiame propagandiniame filme vaidinti. Politikus aukštinančiame – taip pat, nesvarbu kokia suma bebūtų, nesinori prieštarauti pačiam sau.

MARIUS: Pritariu.

Kokį vaidmenį svajojate suvaidint labiausiai, kad pasakytumėt, jog jau pasiekėt savo karjeros viršūnę? (Rita Barasaite)

MARIUS: Tau jau viskas man atrodo, Giedriau... Anksčiau ar vėliau visiems ateina tas galas, bet tai natūralu.

GIEDRIUS: Būna, kurie būdami 60-ies suvaidina savo gyvenimo vaidmenį, taip kad...

MARIUS: Gali visą gyvenimą nieko nesuvaidinti, o septyniasdešimties sužibėti. Giedrius gerai pasakė: svarbiausia ne tai, ką ir kaip tu teatre vaidini, o santykis su kitais žmonėmis.

Abu vaidinate teatre, pasirodote televizijoje. Anapilin išėjęs Vytautas Šapranauskas kažkada sakė, kad tikrasis jo darbas – teatro scenoje, o dirbdamas televizijoje viso labo „prisiduria prie algos tuos 15 tūkstančių“. Dažnai girdima nuomonė, kad teatre – menininkai, o televizijoje – norintys užsidirbti. Ar jūs irgi dirbate tik teatre, o televizijoje tik „prisiduriate“?

MARIUS: Neturiu daug patirties televizijoje, bet galiu pasakyti tiek, kad nėra joje lengva ir paprasta – ten irgi dirbti reikia, ypač, jeigu nori užsidirbti... Ten tuos pinigus reikia atidirbti.

GIEDRIUS: Mes dirbam teatre, gauname penkiolika tūkstančių... Juokauju. Televizijoje nėra lengva tikrai – juk žiūrovui nereikia blogos nuotaikos žmogaus, todėl visada turi būti nuotaikingas – tai tikrai sunku.

Teko girdėti kalbų, kad teatre į tuos, kurie „yra iš televizoriaus“, kolegos kreivai pasižiūri – neva „nelygis“, „pigu“, „ne menininkas“. Tiesa?

MARIUS: Čia kuris? Gedutis? Gedai, tu? (juokiasi)

GIEDRIUS: Visada taip sako, kad teatre – pateptieji, o televizijoje – suteptieji, bet... Ir teatre visko yra, galima ir ten susitepti, o televizijoje yra ir gerų dalykų. Jeigu žiūri šlamštą – tai ir matysi šlamštą, todėl reikia atsirinkti. Man patinka žiūrėti televiziją, pavyzdžiui, dokumentiką. Visokie serialai tai man jau atsibodo...

MARIUS: Serialai yra gerai!

Ar mėgstate šiuolaikinį lietuvišką kiną? Kuri juosta iš naujausių jus sužavėjo?

MARIUS: Nesu daug matęs naujausių filmų... Man patiko filmas „Liza, namo!“, toks pusiau dokumantinis, žiauriai geras. Visai smagus buvo ir „Kaip pavogti žmoną?“

GIEDRIUS: Aš gal išskirčiau „Lošėją“.

Ar žiūrėjote komediją „Nepatyręs“? Patiko ar išėjot nepasibaigus filmui?

GIEDRIUS: Mes dar šio filmo nepatyrėm.

Kokio žanro filmų Jūs pasigendate šiandieniniame lietuviškame kine? (Ieva Čičirkaitė)

MARIUS: Komedijos! Arba apie superherojus, nu tikrai.

GIEDRIUS: Vesterno!

Šiuo metu lietuviški filmai kepami kaip blynai, o rezultatas nudžiugina anaiptol ne kiekvienas. Ar reikia tuos filmus taip sparčiai ir gausiai kurti?

MARIUS: Aišku, kad reikia.

GIEDRIUS: Žinoma, reikia kuo daugiau daryti ir taip bus galima atsirinkti geriausius. Nereikia norėti, kad visi būtų geri – septynis padaro ir visi geri. Holivude kiek daug filmų prikuria, o iš jų gal tik dešimt procentų geri. Va, šiemet bus vienas tikrai geras: Saulius ir Paulius (juokiasi).

Mariau, ar daug „Vytauto“ teko išgerti filmuojantis reklamose? (Laura Jacinskaite)

MARIUS: Nedaug, man skaniausias vanduo iš krano.

Jūsų širdys priklauso labiau teatrui ar kinui? (Kris Tina)

GIEDRIUS: Mariaus širdis priklauso žmonai.

MARIUS: ... o kūnas teatrui, o protas kinui.

GIEDRIUS: Nesu dar niekam atidavęs savo širdies, tai yra mano darbas, kurį aš mėgstu. O ir šiaip, nieko daugiau nemoku daryti.

MARIUS: Moki badmintoną žaisti!

Mariau, kaip atsidūrėt „Lilehameryje“? (Lina Traskinaite)

MARIUS: Praėjau kastingą, ir viskas. Pakvietė, nuėjau, vėliau pasakė, kad patekau.

Kas geriausias aktorius Lietuvoj? (Marija Kubrina)

MARIUS: Giedrius.

GIEDRIUS: Šito klausimo aktoriui neuždavinėkite.

MARIUS: Taigi Giedrius.

GIEDRIUS: Man tai Marius. Po manęs (juokiasi).

MARIUS: Iš tikro man labai patinka Martynas Nedzinskas.

GIEDRIUS: O man Salvijus Trepulis, taip pat Darius Numauskas labai geras aktorius, taip pat Dapšys, Račkys...

MARIUS: Cicėnas...

GIEDRIUS: ...ir Oskaras Koršunovas... Kodėl mes visus vyrus sakome?!

MARIUS: Rimantė Valiukaitė! Vitalija Mockevičiūtė...

KARTU: Ko dar nepaminėjome?...

Ar manote, kad jūs puikūs aktoriai? (Eglutė Krivičiūtė)

MARIUS: (Juokiasi). Taip.

GIEDRIUS: Atsakymas jos klausime.

Mariau, kur jums buvo įdomiau: dalyvauti „apiplėšime“, muštis „Redirected“ vestuvėse ar filmuotis reklamose? (Eigile Ceplauskaite)

MARIUS: Visur įdomu – visur skirtingi dalykai, jų negali lyginti. 

Koks kitas jūsų filmas? (Kamilė Staniulytė)

MARIUS: Turėtų būti su režisieriumi Andriumi Blaževičiumi.

GIEDRIUS: Tikiuosi, bus antra Sauliaus ir Pauliaus dalis.

MARIUS: Arba apie superherojus...

GYVENIMAS

Kiek jums metų? (Benjaminas Gedas Klivickas)

MARIUS: Per abu 64.

GIEDRIUS: Po trim du. Vyresnis keturiais mėnesiais, mergelė jis. O aš avinas.

Vaikystėje kuo svajojote būti užaugę? 

MARIUS: Lakūnu, tatuiruočių meistru, dailininku, biologu... Kuo tik nenorėjau!

GIEDRIUS: Aš tik jūreiviu. Ir dabar dar noriu.

Už filmavimo aikštelės ribų jūs – draugai ar liekat tik kolegos? (Žygimantas Šiugžda, Ramune Vasilenko)

MARIUS: Draugai.

GIEDRIUS: Taip, patys geriausi.

Kada paskutinį kartą buvot pasimatyme? (Raminta Burdulyte)

MARIUS: Labai seniai...

GIEDRIUS: Marius tai žmoną turi. O aš iš solidarumo nesigirsiu.

Noriu Mariaus paklausti. Ar jau yra parašęs repo dainų? Jeigu taip, kada jas įgarsins? Kokie repo atlikėjai mėgstamiausi? (Daiva R.)

MARIUS: Esu, gal dvi su puse. O įrašysiu, kai turėsiu daugiau laiko. Tikrai (juokiasi.) Mano mėgstamiausias – amerikiečių reperis Immortal ir Svaras.

Kaip tikras lietuvis paklausiu, kiek uždirbat ar užtenka „ant šašlykų“? (Arturas Arturukas)

MARIUS: Užtenka. Bet nemėgstu šašlykų.

GIEDRIUS: Nemėgstu šašlykų. Bet užtenka, uždirbam.

Kuri jums labiau patinka: Kim Kardashian ar Miley Cyrus? 

MARIUS: Žinau jas. Žinau, kas jos tokios, bet...

GIEDRIUS: Kas jos? Kardashian tokia didelė moteris? Žinau. Man tai patinka, kad nelabai patinka. Tai tiek to, tegu jos susiranda kitus (juokiasi.)

Jūs esate nuostabūs, linksmi ir visi jūsų filmai, serialai verti dėmesio. O realiame gyvenime irgi linksmai leidžiate laiką? Ar jus pačius lengva priversti kvatotis? (Diana Spetylaite)

MARIUS: Mane tai lengva, nors... Gal ir ne... Aktoriai tiek visko matę, kad juos sunku prajuokinti. Žmogų iš gatvės lengviau.

GIEDRIUS: Man būna linksma, kai žiūri nejuokingą komediją  – tada būna labiausiai juokinga. Arba blogiausiai vaidinantys aktoriai.

Ar jūs esate laimingi? (Eva Urbanavičiūtė)

MARIUS: Taip.

GIEDRIUS: Labai. Tik liūdnai atsakėme kažkaip...

Ar jums patinka Marijonas Mikutavičius?

MARIUS: Patinka. 

GIEDRIUS: Šaunuolis jis, fainas, geras žmogus.

Gal galėtumėte mane „pramušti“ į šou verslą? Atsibodo studijuoti... (Ugnė)

MARIUS: Gal pramušam žmogų?

GIEDRIUS: Aišku, tegu paskambina mums, mes ją pramušim.

Kiek alaus daugiausiai esat išgėrę? (Audrius Baranauskas)

MARIUS: Kad negeriam mes... Neturiu patirties šitos, negaliu atsakyti.

GIEDRIUS: Nesu alaus mėgėjas, va degtinės esu išgėręs 0,7 litro. 

Giedriau, ar nežadi keisti šukuosenos? (Birute Zaliabarstyte)

MARIUS: Jis gi garbanius buvo kažkada...

GIEDRIUS: Kad man šita graži, ir Mariui patinka.

Mariau, kiek „ant štangos stumi“? (Carlo Gambino) 

MARIUS: Kol kas pritūpimai su 140… O ant priekio 120… Krūtine gal 120, o virš galvos gal šimtą.

Giedriau, ar nuvesi Klaipėdą į pergalę „Supermieste“? (Raimondas Budrikis)

GIEDRIUS: Jeigu klaipėdiečiai balsuos – tikrai. Klaipėda tikrai geriausias miestas.

Mariau, esate pasakojęs, kad jaunystėje daug įtakos jums turėjo Jeanas Claude‘as van Dammas. Ar jaudinotės susitikęs su juo treniruotėje Vilniuje?

MARIUS: Nesijaudinau. Jis paprastas labai žmogus, išmanantis savo amatą. Neilgai teko pabendrauti – jis vėlavo, o man buvo spektaklis, o pareiga buvo svarbiau. 

Ar žmonės tą pačią minutę visame pasaulyje mato tos pačios fazės mėnulį ar jos skiriasi? (Asta Vitaitė)

GIEDRIUS: Rytoj lazeris bus išjungtas, perduokit jai.

Turite kokių nors baimių? Ko niekada neišdrįstumėte padaryti?

MARIUS: Nuskriausti moterį. Sakau, kaip yra. Smurtas man nepatinka.

GIEDRIUS: Varlei papūsti į uodegą – labai bijau varlių, kažkas baisaus man jos. Mažyčių dar ne taip, o tų didelių žabų tikrai labai bijau.

Jei laimėtumėte milijoną, ką pirmiausia padarytumėte?

MARIUS: Net nežinau... Nusipirkčiau namą arba butą ir ramiai gyvenčiau. Tėvams padėčiau. 

GIEDRIUS: Atsiimčiau jį. Paskui pagelbėčiau draugams atiduoti paskolas. Dirbčiau tik teatre tada. Jachtą pirkčiau ir plaukčiau aplink pasaulį. O beje, čia atskaičiavus mokesčius milijonas? Nes čia labai svarbu.

VIDEO: "Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius" oficialus treileris nr. 2

Filmo „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“ premjera visoje Lietuvoje numatyta 2015 m. vasario 6-ąją.

Tai nuotykių komedija su vesterno elementais ir gruzinišku prieskoniu: pasakojimas apie du draugus iš mažo miestelio – Saulių ir Paulių (vaid. Giedrius Savickas ir Marius Repšys). Vaikinų dienos slenka ramiai ir nuobodžiai, kol staiga jie įsivelia į painią istoriją.  Mafijos vadeivos klasta, viliojantys pinigai ir meilė vietinei gražuolei išbando Sauliaus ir Pauliaus draugystę ir sujudina gyvenimus iš pagrindų.

Filme taip pat vaidina Leonardas Pobedonoscevas, Ramūnas Cicėnas, Rimantė Valiukaitė, Evaldas Jaras,  Rolandas Dovydaitis, Bernadeta Lukošiūtė, Eglė Gabrėnaitė, Arvydas Dapšys, Šorena  Džaniašvili, Rita Žliobaitė bei kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius