-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pirmieji įspūdžiai po bandomosios Emilio Vėlyvio filmo „Redirected“ peržiūros: „Bus skandalas“

Praėjus beveik metams nuo režisieriaus Emilio Vėlyvio filmo „Redirected“ filmavimo Lietuvoje pabaigos ir iki premjeros likus vos 4 mėnesiams, filmo komanda bando apibendrinti kūrybinį procesą: savo požiūriu į aplinką lieka ištikima sau, negaili karčių žodžių nei lietuviškam kinui, nei Lietuvai, nei sau patiems. Filmavimo procesą kūrybinė komanda pristato trijų minučių „making of“ vaizdo klipe.
Vinnie Jones'as
Vinnie Jonesas / Pauliaus Makausko nuotr.

„Dauguma lietuviškų filmų gamintojų apie filmo gamybą pasakytų tą patį: kaip buvo sunku ir kaip jų darni komanda įveikė tuos netikėtus ir neįveikiamus iššūkius. Kad buvo neįmanomai sunku, bet, oplia, ir jie padarė filmą. O mes lengvų kelių ir neieškojom, nes jie bijo mūsų,“ – nežinia, juokais ar rimtai, sakė „Redirected“ režisierius E. Vėlyvis. 

Jam antrino ir dauguma filmo kūrybinės komandos narių

Maniac.lt nuotr./Filmo „Redirected“ akimirka
Maniac.lt nuotr./Filmo „Redirected“ akimirka

„Sunkiai dirbti yra norma ir nėra čia ko girtis. Jei esi tinginys, pataikūnas arba išlepintas durnius, šitame filme tau vietos nėra, o jei vis tiek prasmukai, tai saugokis, nes Vėlyvis tikrai neieško subtilių, vata apvyniotų frazių tam, kad paaiškintų kiekvienam išsižiojusiam žiopliui jo vietą. Klaidos šiame filme yra netoleruotinos, ir visi, kas visgi paslysdavo, būdavo apipilti tokiomis keiksmažodžių kaskadomis, kad kai kurie „Vytauto“ mineralinio vandens reklamų personažai plotų atsistoję. O jei kažkam nepatinka ir kažkas bandys teisintis lietuvių liaudies išmintimi, kad „klysti žmogiška“, tai „Redirected“ komanda tokius ramiai apmėtys arbūzais“, – filmavimo proceso įspūdžiais dalinosi „Redirected“ kūrėjai.

Tie, kas pagalvojo, kad „Redirected“ komanda – pikti ir nemalonūs asmenys, klysta. Patys kūrėjai apie savo sako taip: „užsiknisome nuo tų blizgučių ir „š... malimo“, todėl kalbame be užuolankų“. Jie pripažįsta, kad dirbti su britu Vinnie Jonesu buvo kur kas lengviau nei su kai kuriomis išpaikintomis lietuvių „žvaigždėmis“. 

Filmavimo procesą kūrybinė komanda pristato trijų minučių „making of“ vaizdo klipą:

VIDEO: „Redirected“ „making of“ vaido klipas:

„Būkim atviri – lietuviai yra labai kompleksuoti susisukę žmonės, anksti patikėję savo sėkme. Kai kurie ateina pirmą kartą vaidinti kine ir ima diktuoti savo madas, užgaidas, galiausiai režisuoti ir keisti scenarijų. Su tokiais, aišku, reikia kovoti kaip su piktžolėmis, bet nieko, subręs, tik gaila, kad aikštelėje nėra laiko pasijuokti iš jų tuštybės. Tuo tarpu net ir tokio kalibro aktorius kaip Vinnie Jones‘as mėgsta mėtyti daiktus pro savo aktorinio vagonėlio langą, spardyti duris ir švęsti visą naktį lietuviškuose baruose, tačiau ryte punktualiai prisistato į filmavimą, puikiai žinodamas tekstą, ir dar vožteli „per ausį“ kitiems aktoriams, kurie bando šildytis jo šlovės spinduliuose“, – tęsė filmo kūrėjai.

Maniac.lt nuotr./Filmo „Redirected“ akimirka
Maniac.lt nuotr./Filmo „Redirected“ akimirka

Artimai Vinnie Jones‘ą pažinę, daug Vilniaus barų kartu aplankę „Redirected“ komandos nariai atskleidžia dar daugiau. „Kaip aktorius jis tikras profesionalas, kaip žmogus – nenusakomas: vieną dieną išvadina tave kiaule, o kitą dieną nešioja ant rankų. Jis reikalauja valgyti brangiausiuose restoranuose, bet pakeliui į filmavimus sustoja nusipirkti riebaluoto kebabo, kurio galiojimo laikas turbūt jau pasibaigęs“, – teigia Vinnie Jones‘o naktines fiestas kartu su aktoriumi atlaikę komandos nariai.

Filmo prodiuseriai prasitaria, kad Vinnie Jones‘as prašė asmeninio vertėjo, nes netikėjo, kad Lietuvoje laisvai galima susišnekėti angliškai, o pirmą dieną pamatęs, į kokį savartyną buvo atvežtas su naujais „Gucci“ rūbais, jis nejuokais užsigeidė namo. Gal perdėtas gražuolių lietuvaičių dėmesys turtingiems užsieniečiams, o gal su laiku atėjęs suvokimas, kad filmavimo grupė tiesiog dirba savo darbą ir pagal jo pučiamą dūdą nešoks, lėmė tai, kad Vinnie per savo išleistuvių vakarėlį visiem dalino filmo „Lock Stock and Two Smoking Barrels“ atvirutes su savo autografu, o filmo prodiuseres kvietė i Los Andželą, kur jis turi jachtą ir mielai jas paplukdytų.

Kūrybinės komandos teigimu, praėjus metams nėra jokių didelių nostalgijų, tik spalvingi prisiminimai, o darbas tęsiasi: jau baigtos filmuoti juostos montažinė versija be muzikos, spalvų korekcijos ir be specialiųjų efektų jau buvo parodyta fokus grupei, kuri išvydo tai, ko tikrai nesitikėjo. „Ne iki galo viską supratau, nes žvengdamas praleidau pusę svarbių frazių... Gal kažkaip pamontuokit pauzių, kad būtų kada atsikvėpti?“, „Tokio pasityčiojimo dar nesu matęs“, „Nu, chebra, jūs čia drąsiai“, „Holivūds!!!”, „Ačiū vyrai, skandalas bus didesnis, nei Garliavos” – tokie ir panašūs atsiliepimai girdėjosi po bandomųjų filmo peržiūrų.

Filmo „Redirected“ premjera – kitų metų sausio 10 dieną

Apie bręstantį lietuviško kino sprogimą daugiau galima rasti jų „Facebook“ puslapyje www.facebook.com/RedirectedMovie, o legenda jau tapusi ir į lietuvišką tautosaką įrašyta Vinnie Jones‘o originali frazė „Lithu-fucking-what?“ skamba kol kas vieninteliame oficialiame filmo klipe: 

VIDEO: „Redirected“ oficialius filmo klipas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius