-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pirmoji projekto „VMG mokykla“ kulinarinė klasė duris atvėrė Pabradės gimnazijoje

Pabradės „Ryto“ gimnazijoje, kurioje mokosi 518 moksleivių, duris atvėrė pirmoji projekto „VMG mokykla“ moderni kulinarinė klasė. Beveik 34 kvadratinių metrų klasė pritaikyta vienu metu mokytis 15 moksleivių, joje įrengta moderni gaminimo zona, mobilūs stalai ir lentynos prieskoniams auginti, taip pat kulinarinių knygų biblioteka, nupirkti ir būtiniausi indai, smulkioji buitinė technika. Klasės projektą nemokamai sukūrė architektų komanda „a2sm architects“.
Atidarymo akimirka
Alfas Ivanauskas su kolegėmis / Rengėjų nuotr.

„Labai džiaugiuosi, kad šiandien „VMG“ komanda pasipildė puse tūkstančio narių – Pabradės moksleiviai labai talentingi, naujoje klasėje jautėsi lyg namuose ir į šventę susirinkusius svečius vaišino pačių pagamintomis vaišėmis, – džiaugiasi projekto autorius Alfas Ivanauskas. – Neabejoju, kad mūsų įrengtoje klasėje išaugs nauji kulinarijos talentai ir garsins Lietuvą visame pasaulyje.“

Prie šio projekto įgyvendinimo prisidėjo ir garsiausi šalies dizaineriai ir stilistai – Kęstutis Rimdžius, Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė, Egidijus Rainys, Julija Janus, Viktorija Jakučinskaitė, Jurgita Januškevičiūtė, Agnė Jagelavičiūtė ir Daiva Urbonavičiūtė, neatlygintinai sukūrę „VMG mokykla“ pirkinių krepšius, o dizaineris Robertas Kalinkinas neatlygintinai sukūrė moksleiviams firmines projekto prijuostes.

Net 88 šalies mokyklos ir beveik 41 tūkstantis jose besimokančių moksleivių iš visos Lietuvos pareiškė norą dalyvauti pirmąkart Lietuvoje rengiamame verslo socialinės atsakomybės projekte „VMG mokykla“. Projekto, kuris įgyvendinamas drauge su LR Švietimo ir mokslo ministerija, šalies savivaldybėmis, mokyklų bendruomenėmis ir verslo įmonėmis, tikslas – įrengti modernias kulinarijos klases šalies mokyklose ir propaguoti sveikatos kultūrą Lietuvoje.

Rengėjų nuotr./Atidarymo akimirka
Rengėjų nuotr./Atidarymo akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius