Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji Zvonkų kelionė po vestuvių: Barselona žavėjo grožiu ir jūros gėrybėmis

Savaitgalį Katažinos ir Deivydo Zvonkų šeimyna grįžo iš pirmosios savo kaip sutuoktinių kelionės: kelias dienas pora Deivydo gimtadienio proga praleido Barselonoje. Per trumpas atostogas Zvonkai spėjo ir pailsėti, ir paturistauti, o savo įspūdžiais pasidalijo su Žmonės.lt skaitytojais.
Katažina ir Deivydas Zvonkai
Katažina ir Deivydas Zvonkai / Asmeninio albumo nuotr.

Į Barseloną Zvonkai išvyko trečiadienio vakarą. Ši kelionė – Katažinos staigmena Deivydui: kelialapį į svečią šalį ji vyrui dovanojo 37-ojo gimtadienio proga. Iš viso Barselonoje šeima praleido tris dienas, tačiau jų pakako tam, kad namo grįžtų pailsėję, geros nuotaikos ir kupini įspūdžių.

„Nors prieš keliaujant mums teko išgirsti daug ir visokių nuomonių apie Barseloną, sutinkame tikrai ne su visomis – mums ten labai patiko! Būtinai žadame grįžti. Deivydas išvis grįžo šokiruotas, gerąja to žodžio prasme. Barselona – toks mielas, inteligentiškas, švarus miestas su daug pozityvios energijos. Galbūt ir mūsų nusiteikimas tokį įspūdį lėmė – patys atskridome labai geros nuotaikos“, – Žmonės.lt pasakojo K.Zvonkuvienė. 

Apvaikščiojo miestą

Per tris dienas Zvonkai spėjo susidaryti įspūdį apie vienu gražiausių Europos miestų vadinamą Barseloną. „Per trumpai ten buvome, todėl daug ko aplankyti ir nespėjome. Mūsų kelionė buvo labiau poilsinė nei pažintinė. Tačiau vaizdų pamatėme – daug vaikščiojome, vieną dieną žinomiausias miesto vietas aplankėme važiuodami specialiu turistiniu autobusu“, – pasakoja Katažina. 

Vos atskridę į Barseloną ir įsikūrę miesto centre esančiame viešbutyje jiedu iškart išlėkė apžiūrėti naktinės Barselonos. Kitą dieną taip pat skyrė pažindinimuisi su miestu: vaikščiojo po jį ištisą dieną, kilo funikulieriumi – pamatė Barseloną iš viršaus. 

Asmeninio albumo nuotr./Katažina ir Deivydas Zvonkai
Asmeninio albumo nuotr./Katažina ir Deivydas Zvonkai

„Tiek daug vaikščiojome pirmą dieną, kad kitą rytą vos atsikėlėme – taip viską skaudėjo. Atrodo, ir Vilniuje įprasta visur lakstyti, vaikštinėti, bet juk iš tiesų tai čia sėdi prie vairo ir važiuoji, pėsčiomis tiek nevaikštai...“ – svarstė K.Zvonkuvienė. Užtat kitą dieną pora nebevaikštinėjo, o važiavo: sėdo į turistinį autobusą, kuris keliautojus vežioja po žinomiausias miesto vietas. 

Ir nors atrodytų, kad kiekviena moteris svečiame mieste skubėtų patraukti į parduotuves, Katažinai apsipirkinėjimas pasirodė nė motais. „Kai važiuoji ilgesniam laikui, tada, matyt, daugiau apsiperki. Bet šįkart „šopingui“ laiko neskyrėm visai – nebuvom užėję į jokią parduotuvę, nors man ir buvo smalsu. Bet pasitarėm ir nusprendėm, kad tikrai grįšim – tada ir nueisim“, – sakė ji ir atskleidė lauktuvių nupirkusi tik patiems artimiausiems ir draugėms iš grupės „Pop Ladies“.

Asmeninio albumo nuotr./Katažina Zvonkuvienė
Asmeninio albumo nuotr./Katažina Zvonkuvienė

Mėgavosi jūros gėrybėmis

Ypatingus prisiminimus Zvonkams paliko ispaniška virtuvė. Sako, tiek visko išragavo, kad jau vien pagalvojus širdis apsąla. 

„Paelija ir tapai – kažkas tokio! O jau žuvis ir jūros gėrybės – dar geriau. Deivydas – visiškai jūrinis vaikas: visas maistas iš jūros jam yra „vau“... Todėl ten jau kaip dėjom! Nesu ragavusi tokių skanių krevečių. O gal mums tiesiog pasisekė ir užsukome vien į gerus restoranus?“ – svarstė Katažina. 

Asmeninio albumo nuotr./Deivydas Zvonkus
Asmeninio albumo nuotr./Deivydas Zvonkus

Džiaugėsi ji ir porą lepinusiais orais: kelionės metu oro temperatūra siekė net 20 laipsnių šilumos. „Saulė spigina, nė vieno debesėlio! Tik pavėsy jau kiek šaltoka. Kai kurie žmonės vaikščiojo vien su šortais, o kiti – su striukėm. Gal taip šiltai rengėsi tie, kurie atvyko kažkur iš mūsų pusės? Dar nebuvo įšilę“, – juokiasi dainininkė. 

Vietiniams – tik komplimentai

Nors dabar Barselonoje – ir ne turistinis sezonas, žmonių šiame mieste vis tiek apstu. „Pagrindinėje miesto gatvėje prekeivių ir turistų tiesiog pilna – nesvarbu, diena, vakaras ar naktis. Tačiau priešingai nei Romoje, turistiniame autobuse vietos buvo, niekam nepritrūko. Todėl nepasakyčiau, kad būtų turistų antplūdis, tačiau žmonių pakako. Bet jie netrukdė“, – sako K.Zvonkuvienė. 

Asmeninio albumo nuotr./Deivydas Zvonkus
Asmeninio albumo nuotr./Deivydas Zvonkus

Kokį įspūdį jai paliko vietiniai? „Pozityviame mieste vaikšto pozityvūs žmonės. Tai šiek tiek priminė Italiją... Jie labai atsipalaidavę, liaudiškai tariant, dėl nieko nesiparina. Visi šypsosi, visi paslaugūs, neįkyrūs... Tai – fantastiškas jausmas. Dėl to ir pats pasikrauni pozityvios energijos, grįžęs nori dalinti žmonėms gerumą“, – tikino.

Vis dėlto šis tas K.Zvonkuvienei nuolat krito į akis: „Katalonai ten tikrai nerimsta. Pastebėjau labai daug Katalonijos vėliavų, iškabintų mieste – ant gyvenamųjų namų, įvairių pastatų, parduotuvių, statybų vietose... Tai man pasirodė labai patriotiška.“

Asmeninio albumo nuotr./Katažina ir Deivydas Zvonkai
Asmeninio albumo nuotr./Katažina ir Deivydas Zvonkai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius