Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Poetas Mantvydas Leknickas nusiskuto plaukus dėl vėžiu sergančių vaikų

Penktadienio rytą poetas Mantvydas Leknickas ryžosi drąsiam žingsniui: tam, kad padėtų onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, prisidėjo prie akcijos „Nusiskusiu plaukus dėl sergančių vaikų“ ir atsisveikino su savo plaukais. Tai menininkas padarė būrio žiūrovų akivaizdoje.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Mantvydas Leknickas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Mantvydas Leknickas

Penktadienio rytą Villniuje, „Figaro“ salone, vyko akcijos „Nusiskusiu plaukus dėl sergančių vaikų“ spaudos konferencija. Joje dalyvavo akcijos sumanytoja Ieva Krivickaitė ir ją palaikantys: žurnalistas Andrius Tapinas, dainininkai Andrius Mamontovas ir Sasha Song, poetas Mantvydas Leknickas.

Konferencijos metu I.Krivickaitė papasakojo apie akcijos „Nusiskusiu plaukus dėl sergančių vaikų“ gimimą ir idėją, o žinomi vyrai išreiškė paramą merginai už jautrią jos iniciatyvą.

30 tūkst. eurų už plaukus

I.Krivickaitės sugalvotos akcijos „Nusiskusiu plaukus dėl sergančių vaikų“ idėja – paprasta. Onkologinėmis ligomis sergantiems mažyliams ji siekia surinkti 30 tūkst. eurų, o pasiekusi šią sumą nusiskus savo ilgus, storus ir vešlius plaukus – atsisveikins su jais taip, kaip atsisveikinti tenka ligoniukams. 

Tokia Ievos idėja, per trumpą laiką sudominusi ir būrį garsių žmonių, gimė kiek daugiau nei prieš metus. Kartą ligoninėje ji prasilenkė su maža mergaite ir nugirdo ją tariant: „Mama, man nukris plaukučiai, aš būsiu negraži.“

Ievai suspaudė širdį: „Pažvelgiau į jos ant pečių krentančias garbanas ir pasidarė be galo liūdna. Norėjau ką nors pasakyti, bet nežinojau, ką. Mačiau, kaip graudinasi mama, nes jai irgi viskas buvo nauja. Tą akimirką norėjosi pačiai nusikirpti plaukus ir padrąsinti: „Juk ataugs.“

Po kurio laiko I.Krivickaitės galvoje ir gimė mintis – surinks 30 tūkst. eurų sergantiems vaikams. O tada ryšis avantiūrai. „Surinkusi šią sumą vėžiu sergantiems vaikams nusiskusiu savo storus, mylimus plaukus ir įrodysiu vaikams, kad juos palaiko labai daug žmonių. Ir kad be plaukų jie taip pat nuostabūs! Ar padėsite man įgyvendinti šį iššūkį vardan visų vėžiu sergančių vaikų?“ – prisidėti prie iššūkio provokuoja Ieva.

Nusiskuto plaukus

Konferencijoje dalyvavę žinomi vyrai gyrė I.Krivickaitę ir pasakojo žiniasklaidos atstovams itin palaikantys jos iniciatyvą. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Sasha Song
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Sasha Song

„Mane sujaudino Ievos sumanymas. Tai atrodo paprastas veiksmas, bet čia yra kažkoks jautrus momentas. Ji gerai susipažinusi su šių vaikų gyvenimu...“ – kalbėjo A.Mamontovas. Dainininko teigimu, dažnai suaugusieji visai nepagalvoja, kas iš tiesų sunkiausia onkologinių ligų kankinamiems vaikams, todėl gerbia I.Krivickaitę už drąsą prabilti garsiai. 

Pagyrų negailėjo ir A.Tapinas. Žurnalistas pasakojo apie I.Krivickaitės akciją sužinojęs prieš kelis mėnesius ir pats užsimanęs prisidėti. Jau būtų savarankiškai pradėjęs ieškoti Ievos, bet neprireikė – ji A.Tapiną susirado greičiau. Žurnalistas viešai pažadėjo prie akcijos prisidėti ne tik gražiomis kalbomis, bet ir darbais. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Akcijos „Nusiskusiu plaukus dėl sergančių vaikų“ spaudos konferencijos akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Akcijos „Nusiskusiu plaukus dėl sergančių vaikų“ spaudos konferencijos akimirka

Apie gyvenimą be plaukų papasakojo Sasha Song. „Dėl to, kad neturiu plaukų, ilgą laiką gyvenau kompleksuodamas. Buvo nelengva skaityti nemalonius komentarus apie save... Tačiau turėjau išmokti gyventi su ta mintimi, kad jų neturėsiu. Visgi aš per daug apie tai galvojau. Juk visi turime skirtingų kompleksų... Reikia dėmesį koncentruoti į pliusus, o ne trūkumus“, - kalbėjo jis. 

O poetas Mantvydas Leknickas ryžosi veiksmų imtis čia ir dabar: norėdamas parodyti pavyzdį jis konferencijos metu atsidavė į kirpėjos rankas ir... leidosi nuskutamas. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Akcijos „Nusiskusiu plaukus dėl sergančių vaikų“ spaudos konferencijos akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Akcijos „Nusiskusiu plaukus dėl sergančių vaikų“ spaudos konferencijos akimirka

Menininkas neslėpė: pradžioje buvo kiek neramu – juk plaukų jo būta vešlių, tvirtų, o kaip atrodys be jų – nežinia. Vis dėlto rezultatu jis liko patenkintas: atrodo gerai, o tikslą pasiekė – dėmesys į akciją „Nusiskusiu plaukus dėl sergančių vaikų“ atkreiptas. 

VIDEO: Akcijos „Nusiskusiu plaukus dėl sergančių vaikų“ spaudos konferencija

Paaukoti onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams ir prisidėti prie I.Krivickaitės akcijos galite pervesdami aukas: 

Sąskaitos Nr. LT77 7300 0101 4079 5625
Paramos ir labdaros fondas „Mamų unija“
Įmonės kodas: 302288579
Swedbank AB
Banko kodas 73000
BIC – HABALT22
Iniciatyvą galima palaikyti ir pavedimu iš užsienio per PAYPAL sistemą. El.paštas egle@mamuunija.lt
Paramos paskirtyje nurodykite „Palaikau Ievą ir visus vėžiu sergančius vaikus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius