Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pokerio karalius Antanas Guoga aukcione už 25 tūkst. litų įsigytą paveikslą dovanos vaikų namams

Ketvirtadienio vakarą, kai visas pasaulis madingai naktinėjo, Vilniaus Rotušėje vyko renginys „Mados naktis“. Jame, be naujausių rudens ir žiemos kolekcijų pristatymų, vyko ir paveikslų parodos „Krepšinio planeta“ aukcionas.
Antanas Guoga ir Vytautas Šapranauskas
Antanas Guoga ir Vytautas Šapranauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vienuolika žymiausių Lietuvos menininkų, tokių kaip Vitalis Čepkauskas, Linas Liandzbergis ir Arūnas Žilys, sukūrė paveikslus šiuo metu populiariausia – krepšinio tematika. Pagrindiniais paveikslų akcentais tapo krepšinio kamuoliai. Paroda „Krepšinio planeta“ keliavo kartu su Lietuvos rinktine ir po kitas sporto arenas, o sugrįžusi į Vilnių buvo parduota aukcione. Pusė surinktų pinigų keliaus į Lino Kleizos paramos fondą, kuris yra skirtas našlaičių vaikų globai.

Ryškiausia aukciono žvaigžde tapo Lietuvos krepšinio rinktinės rėmėjas, verslininkas ir pokerio profesionalas Antanas Guoga. Jis įsigijo net tris paveikslus, o brangiausiąjį (Arūno Žilio paveikslas „Su kamuoliu“), net 25 000 litų kainavusį kūrinį, A.Guoga juokavo kabinsiąs tualete.

Varžytis dėl meno kūrinių verslininkui teko ir su anonimais panorėjusiais išlikti vakaro svečiais, ir su prezidentu Valdu Adamkumi. Norėdamas paskatinti žmones pirkti paveikslus ir kelti jų kainas, A.Guoga pats ėmėsi vadovauti aukcionui, vėliau į pagalbą pasikvietė tarp svečių sėdėjusį Vytautą Šapranauską, o galiausiai ir pats nusipirko paveikslą.

Po aukciono A.Guoga 15min.lt patikino, kad brangaus paveikslo vis tik nekabins tualete, o geriau padovanos vaikų namams. Ryto Jurgelio kūrinį „Šventė“, dėl kurio varžėsi ir Jo Ekscelencija V.Adamkus, pokerio žaidėjas norėtų padovanoti prezidentui. Kam dovanos, o gal kur kabins trečiąjį įsigytą paveikslą, A.Guoga dar nenusprendė.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Vakaro akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./A.Guoga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius