Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policininką suvaidinęs Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius: „Nesuprantu, kodėl tik dabar kažkam užkliuvau“ (papildyta 18.58 val.)

Dar tik kuriamas projektas „Žvaigždžių fabrikas“ jau sukėlė įvairių reakcijų. Po kelių epizodų, antradienį nufilmuotų Kaune, pakvipo skandalu, mat policininką įkūnijęs Kauno mero pavaduotojas kultūrai, sportui ir energetikai „jaunalietuvis“ Stanislovas Buškevičius filmavosi darbo metu.
Projekto „Žvaigždžių fabrikas“ filmavimas Kaune
Projekto „Žvaigždžių fabrikas“ filmavimas Kaune / A.Koroliovo nuotr.

Savivaldybės interneto puslapyje skelbiamoje darbotvarkėje nurodoma, kad 11–12 val. vicemeras dalyvavo numatytame susitikime darbo klausimais, 12–13 val. pietavo, o 13–14 val. tvarkė dokumentus, priėmė sprendimus. Tačiau kaip tik tuo metu (filmavimas vyko 11–14 val.) politikas rado laiko nusifilmuoti.

S.Buškevičius teigė nieko neleistino nedaręs, nes ši veikla tiesiogiai susijusi su jo kuruojama kultūros sritimi.

Kiek kartų su dviračiu, riedučiais fotografavausi, filmavo mane ir sportuojantį – niekam neužkliuvo. Galų gale ir filme vaidinu ne pirmą kartą. Visi matė, girdėjo, bet niekam nekilo noras apkalbėti. Tik dabar, priartėjus rinkimams, kažkodėl užkliuvo, – piktinosi Kauno vicemeras.

„Su meru viskas suderinta buvo. Be to, tai mano darbo dalis. Politiko duona – dalyvauti renginiuose. Pagalvokite, koks skandalas: prezidentė atvažiavo į Ruklą, pašaudė, nusifotografavo. Ir visa tai darbo metu! Premjeras atvyko į Karmelitų tilto atidarymą. Važiavo iš Vilniaus vien tam, kad nukirptų juostelę. O galėjo tuo metu dirbti su dokumentais! Tačiau juk visi žino, kad dalyvavimas renginiuose – politinio darbo specifika. Aš pats kiek kartų visur dalyvavau: atidaromas dviračių takas, riedučių čempionatas – visur einu. Jei reikia, ir po darbo valandų. Nematau jokios problemos“, – sakė S.Buškevičius.

Emocingai į metamus kaltinimus dėl filmavimosi reagavęs politikas svarstė, kad neigiamus atsiliepimus apie šią patirtį galėjo užsakyti politiniai oponentai.

„Kiek kartų su dviračiu, riedučiais fotografavausi, filmavo mane ir sportuojantį – niekam neužkliuvo. Galų gale ir filme vaidinu ne pirmą kartą. Pernai nusifilmavau kaip Smetonos laikų karininkas režisieriaus M.Bagdonavičiaus filme, šiemet rugsėjį – Vilniuje, pirmuose projekto „Žvaigždžių fabrikas“ epizoduose. Visi matė, girdėjo, bet niekam nekilo noras apkalbėti. Tik dabar, priartėjus rinkimams, kažkodėl užkliuvo“, – piktinosi Kauno vicemeras. Jis prisipažino, kad projekto „Žvaigždžių fabrikas“ kūrėjai vos įkalbėjo jį vaidinti policininką.

„Netikėjau, kad tinku šiam vaidmeniui. Sakiau, gal geriau ką nors kitą galėčiau įkūnyti. Bet Marius (M.Bagdonavičius – aut. past.) tikino, kad man tinka uniforma. Matė tai jau tuomet, kai nusifilmavau epizode kaip karininkas. Po šito filmavimo Džordana (D.Butkutė – aut. past.), pamačiusi mane su policininko uniforma, vis kartojo, kad atrodau „grynas fricas“. Ir ji, ir Jampolskis (aktorius Marius Jampolskis – aut. past.) neabejojo, kad tikčiau vokiečių kareivio vaidmeniui“, – kartu nusifilmavusių pramogų pasaulio atstovų atsiliepimus perpasakojo S.Buškevičius.

Papildyta 18.58 val.: Kauno meras Andrius Kupčinskas 15min.lt sakė žinojęs apie kolegos planus filmuotis,  tačiau šio fakto vertinti nesiėmė. Anot miesto vadovo, tai daryti gali tik etikos sargai.

Nesu nei cerberis, nei mokyklos prievaizdas. Buvau įspėtas, kad Stanislovas filmuosis. Bet įtariau, kad po to jis neliks be dėmesio“, – sakė A.Kupčinskas.

Kol kas neaišku, ar darbo metu nusifilmavusio vicemero elgesį svarstys Kauno miesto savivaldybės Etikos komisija.

Seimo narių etikos sargai su tokiais atvejais turi daugiau praktikos. Tačiau galbūt šis atvejis Kaune taps precedentu“, – kalbėjo meras.

Paklaustas, kaip asmeniškai vertina tokį vicemero poelgį, A.Kupčinskas priminė, kad S.Buškevičius visada kūrė savo, kaip pavienio veikėjo, įvaizdį:Nemanau, kad jis padarė žalos Kauno miesto savivaldybės įvaizdžiui. Tačiau pasikartosiu: tai, ar buvo pažeidimas, turi spręsti etikos sargai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius