Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie ekspedicijos „Amber Route“ prisijungęs Alkas Paltarokas: „Apie gintaro kelią nežino beveik niekas“

Antradienio vakarą Vilniuje dešimties žmonių komanda buvo išlydėta į ekspediciją „Amber Route“. Tris savaites truksiančioje kelionėje bus ne tik ieškoma gintaro kelio, bet ir reklamuojama užsienyje daugeliui nepažįstama Lietuva.
Alkas Paltarokas
Alkas Paltarokas / Luko Balandžio nuotr.

Vienas iš ekspedicijos dalyvių, Alkas Paltarokas džiaugėsi, kad buvo pakviestas prisijungti prie šios unikalios ekspedicijos komandos, nes tiki, kad jo patirtis bendraujant su užsienio žiniasklaida pasitarnaus projektui. „Šilko kelias yra žinomas visame pasaulyje, o apie gintaro kelią nežino beveik niekas. Šią ekspediciją ir kelionę reikia padaryti įdomią ir sugalvoti tokį spalvingą bei informatyvų formatą, kuris būtų įdomus tarptautinei žiniasklaidai. Tikimės, kad po šios kelionės bus sukurtas dokumentinis filmas, kuris bus transliuojamas apie „Travel Chanel“ arba „Discovery“ kanaluose“, – didelių užmojų neslėpė Alkas, antradienio vakarą dalyvavęs ekspedicijos palydose sostinės „In Vino“ kiemelyje.  

Luko Balandžio nuotr./Rugilė Rukšėnaitė
Rugilė Rukšėnaitė

Maršrutu Vilius-Gruzija-Azerbaidžanas-Iranas-Turkija-Gruzija-Lietuva keliaujančios dešimties narių ekspedicijos kelionė prasidės jau šį trečiadienį ir truks tris savaites. A.Paltarokas pasakojo, kad kelionės metu lietuviai susitiks su miestų merais bei įvairių organizacijų atstovais. „Kelionės metu su mumis taip pat keliaus „Amber Lady“ išrinkta Rugilė Rukšėnaitė. Tai mergina, kurią mes išrinkome kaip subtilaus baltiško grožio etaloną, kuris bus įdomus užsienio žiniasklaidai“, – slaptą „Amber Route“ ginklą įvardijo Alkas.

Patriotiškai nusiteikusi kompanija su savimi taip pat pasiims ir didžiausią Lietuvos istorinę vėliavą su Vyčiu, kurios dydis – 17 kvad. metrų. Ją keliautojai išskleis visur, kur tik bus įmanoma, taip pat – prie Ararato kalno. „Mes ne tik ieškosime gintaro kelio pėdsakų, bet ir garsinsime Lietuvą – šiuolaikišką, gražią, inovatyvią“, – užsidegęs pasakojo Alkas.

Keliautojas taip pat gyrė daugelio tautiečių nuvertintą gintarą. Pasak pašnekovo, nuostabūs ir gražūs dalykai savo šalyje dažniausiai lieka neįvertinti. „Šiuos dalykus dažniausia įvertina kitos šalys. Reikia laiko suprasti, kad tai, ką mes turime, yra unikalu. Galbūt ne kiekvienas žinos Lietuvą, tačiau žinos, kas yra gintaras“, – neabejojo A.Paltarokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius