-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Projekto „Žvaigždžių fabrikas“ filmavime – Kauno žvaigždutės ir vicemeras (nuotraukos)

Antradienį netoli Kauno pilies ir Santakos vaikštinėję kauniečiai galėjo nustebti išvydę neįprastą vaizdą: policininko uniforma vilkintis Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius vaikėsi gaują mušeikų, tarp kurių buvo kitų žinomų žmonių – aktorius Marius Jampolskis, dainininkai Džordana Butkutė, Merūnas Vitulskis bei verslininkas, o dabar ir televizijos laidos vedėjas Gediminas Juodeika.
Projekto „Žvaigždžių fabrikas“ filmavimas Kaune
Projekto „Žvaigždžių fabrikas“ filmavimas Kaune / A.Koroliovo nuotr.

Pastarasis atrodė tarsi ką tik išlipęs iš laiko mašinos – keturiasdešimties dar neturintis šoumenas buvo pasendintas: galvą supo žili plaukai.

Suvaidinti epizodinius vaidmenis politiką, aktorių, dainininkus ir verslininką pakvietė prodiuseris Linas Gudonavičius bei režisierius Marijus Bagdonavičius, kurie antradienį Kaune filmavo kelis projekto „Žvaigždžių fabrikas“ epizodus.

„Kas yra Lietuva? Tuštybių mugė, kurios „žvaigždžių“ niekas nežino net Daugpilyje. Apie tai ir yra projektas „Žvaigždžių fabrikas“, – „15min“ sakė iš filmavimų Kaune grįžtantis režisierius M.Bagdonavičius. To, kas iš įvairiose Lietuvos vietose filmuojamų epizodų, gims, projekto kūrėjai dar nė patys nežino: „Galbūt bus mini serialas“. Aišku, tik viena – projekto žanras tikrai bus komedija.

„Žvaigždžių fabrikas“ – išvirkščia Lietuvos pusė,“, – sako projekto autoriai. Nufilmavę kelis epizodus Kaune, jie ketina filmavimą tęsti viename iš Lietuvos kalėjimų

Filmavimą Kaune režisierius vadina neįprastu kastingu. „Mūsų projektas skiriasi tuo, kad filmuotis kvietėme žinomus žmones, galinčius įkūnyti tam tikrus charakterius. Pavyzdžiui, Merūnas su savo treninginėmis kelnėmis puikiai suvaidino tam tikrą tipažą. O Buškevičius – policininką. Važiuodamas filmuoti aš dažnai pasižiūriu rusų filmą „Likimo ironija“, kurioje tikriausiai kaip niekur kitur gerai atrinkti aktoriai. Projekte „Žvaigždžių fabrikas“ ir mes stengėmės tinkamus žmones „įdėti“ į tam tikras situacijas, kuriose jiems beveik nereikėtų vaidinti, arba kurioms jie tinkami“, – kalbėjo M.Bagdonavičius.

Žurnalisto ir rašytojo Kazio Bagdonavičiaus sūnus M.Bagdonavičius įsitikinęs: Lietuvoje gerų komedijų labai trūksta. Tokių, kuriose gaujų muštynės būtų be kraujo, bet linksmos, o personažai – verčiantys ne baisėtis, bet krizenti. Toks ir turėtų būti „Žvaigždžių fabrikas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius