Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renata Šerelytė savo romano „Vardas tamsoje“ ekranizacijoje atliks vaidmenį be žodžių

Penktadienį, įsibėgėjant Vilniaus knygų festivaliui, ekspozicijų salėje „Titanikas“ rašytoja Renata Šerelytė savo kūrybos gerbėjams pristatė antrąjį savo romano „Vardas tamsoje“ leidimą. Pirmasis leidimas knygų lentynose pasirodė 2004 metais, o dabar, artėjant pagal šį romaną sukurto filmo premjerai, knyga buvo išleista dar kartą.
Renata Šerelytė
Renata Šerelytė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Detektyvinį filmą pagal to paties pavadinimo knygą sukūrė režisierė Agnė Marcinkevičiūtė. Kino juostos „Vardas tamsoje“ premjera Lietuvoje įvyks spalio 11 dieną, tačiau dalis filmo komandos jau pasirodė ir knygos pristatymo vakarėlyje.

Spaudos konferenciją vedė rašytojas, režisierius, aktorius Alvydas Šlepikas, kuris ir uždavinėjo klausimus rašytojai. „Ar nebijai, kad tiek kino žmonės paims tavo romaną ir iš jo padarys nieką?“ – tiesiai šviesiai Renatos klausė kolega. „Nebijojau, nes Agnė turėjo savo liniją, nebuvo baisu, aš ja pasitikėjau“, – patikino R.Šerelytė bei išdavė, kad rašydama knygą skaitė nemažai specifinės literatūros. 

„Kaip manai, ar lengva tai perteikti vizualinėmis, kino priemonėmis. Mane šis sprendimas tikrai stebina“, – neslėpė A.Šlepikas. „Baisu buvo pamatyti medžiagą, nes aš ten pati įsiamžinau“, – juokėsi Renata ir atskleidė, kad jos vaidmuo buvo be žodžių, jai tiesiog teko laikyti gėlių vazoną.

Renata `erelytė ir Alvydas `lepikas
Renata Šerelytė ir Alvydas Šlepikas

„Ar tu prisidėjai prie scenarijaus rašymo?“ – rašytojos klausė A.Šlepikas. „Romano liko, ir nemažai, tačiau aš nenorėjau kištis į scenarijaus rašymą, tai Agnės darbas ir jos požiūris, bet ji labai tolerantiškai žvelgė į mane, konsultavosi, klausė“, – bendradarbiavimu džiaugėsi R.Šerelytė. Jos teigimu, kine bus mažiau knygoje minimų dalykų, mat romane yra daugiau šalutinių linijų.

Knygos pristatyme dalyvavo ir filmo aktoriai Gintaras Liutkevičius ir Elvyra Žebertavičiūtė, prodiuserė Živilė Galego. „Neringa Varnelytė prieš dvejus metus pradėjo dalyvauti projekte. Režisie buvo tikra, kad tai ta aktorė, su kuria norime eiti tą didelį kelią. Kiti aktoriai buvo suburti praėjusią vasarą, tikiuosi, kad jie bus patenkinti filmu“, – sakė Ž.Galego, paklausta, ar lengvai rado aktorius filmui. Ji taip pat neslėpė, kad šį filmą kurti buvo lengva, komanda jautė didelį palaikymą.

Tuo tarpu aktorė E.Žebertavičiūtė negailėjo komplimentų R.Šerelytei. Vos paskaičiusi scenarijų, ji nuskubėjo į biblioteką ir namo parsinešė visas Renatos knygas. „Ši jauna, graži aktorė tiek knygų prašiusi. Aš labai jumis žaviuosi“, – rašytoją gyrė aktorė.

Renginio akimirka
Renginio akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius