Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Roko opera „Romeo ir Džuljeta“ dainininkams Livetai ir Petrui Kazlauskams priminė jų meilę

Dainininkai Liveta ir Petras Kazlauskai, antradienį Kaune žiūrėję legendinės roko operos „Meilė ir mirtis Veronoje“ interpretaciją, pavadintą „Romeo ir Džuljeta“, sakė, kad tokią beprotišką aistrą, kokia verda kūrinyje, galima patirti tik paauglystėje.
Petras ir Liveta Kazlauskai
Liveta ir Petras Kazlauskai / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Vėliau meilė kinta. Vienokia ji būna kai tau keturiolika, kitokia – kai sukanka penkiasdešimt“, – sakė P.Kazlauskas, pridurdamas, jog kunkuliuojantys jausmai jam vis dėlto priminė meilę Livetai. 

Dainininkas tvirtino suprantąs, kaip iš tiesų galėjo jaustis romantiški įsimylėjeliai, gyvenę Veronoje. P.Kazlauskas pripažino itin stiprias emocijas išgyvenęs paauglystėje. Jis sykį net bandė trauktis iš gyvenimo, nes nusižiūrėta mergina jausmus ignoravo. „Tokius dalykus išgyventi gali arba paaugliai, arba labai emocionalūs žmonės. Ypač kūrėjai, kurie ir brandžiame amžiuje gali priimti netinkamai apgalvotų sprendimų“, – dėstė P.Kazlauskas. 

L.Kazlauskienė atviravo, kad jai vyro prisipažinimas dėl paaugliškos meilės, vos nesibaigusios tragedija, yra staigmena. 

„Nieko apie tai nežinojau! Tikiuosi, ateityje nieko panašaus nebus“, – švelniai pirštu sutuoktiniui pagrūmojo L.Kazlauskienė, paaiškindama, jog jai niekuomet nebuvo šovusi į galvą panaši „idėja“.

„Vyrai ištartą „ne“ priima kitaip. Jie nesupranta, kodėl būna atstumti, todėl išgyvena kitaip nei moterys. Galbūt būtent tiek vyrų Lietuvoje, nesusitvarkę su emocijomis ir problemomis, pasirenka smerktiną jų sprendimo kelią?“, – svarstė P.Kazlauskas. Jis neabejoja, kad Romeo ir Džuljeta yra personažai, kuriuos nesudėtinga sutikti ir įprastame gyvenime. 

„Mes – tikri Romeo ir Džuljeta gerąja šios istorijos prasme. Dažnai manęs klausia, ką Petras man brangiausio yra padovanojęs. Galiu pasakyti – dėmesį ir vedybinį pasitikėjimą, laisvę“, – tvirtino L.Kazlauskienė. 

Roko opera „Romeo ir Džiuljeta“
Roko opera „Romeo ir Džiuljeta“

Sutuoktinius žavi Romeo ir Džuljetos meilė bei bandymas romantišką, daug sykių girdėtą istoriją pateikti moderniai. Liveta ir Petras Kazlauskai pabrėžė, jog iš roko operos besitikintys klasikinio pasakojimo, gali apsirikti, nes čia personažai vilki odinius drabužius arba prašmatnius kostiumus, ant automobilių stogų rengia mados šou, po sceną laksto realiai degančiais drabužiais, važinėja riedžiais ir elektriniais vežimėliais, svajoja patekti į žurnalų ir laikraščių puslapius, kyla sūpuoklėms į aukštį. Jei ne keletas žinomų „Romeo ir Džuljetos“ posmų, kūrinį susieti su originalu būtų sudėtinga. 

Pagrindiniai vaidmenys roko operoje teko muzikinį televizijos šou „Romeo ir Džuljeta“ laimėjusiam duetui – Ramintai Naujanytei-Bjelle ir Tadui Juodsnukiui. Ryškius vaidmenis pastatyme atlieka Karina Krysko-Skambinė, Viktoras Malinauskas, Jeronimas Milius, Ramūnas Rudokas, Marius Jampolskis, Aleksandras Ivanauskas-Fara, Larisa Kalpokaitė, Irmantas Jankaitis, Jokūbas Bareikis, Aistis Mickevičius, Juozas Gaižauskas, Darius Petkevičius, Andrius Žiurauskas, Vaidotas Martinaitis, LMTA Vaidybos III kurso studentai, vadovaujami Vytauto ir Veltos Anužių, Vilniaus kolegijos muzikinio teatro studijų II kurso studentės.

Roko opera „Romeo ir Džiuljeta“
Jeronimas Milius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius