-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rolandas Mackevičius prisipažino, ką bjauriausio yra suvalgęs per gyvenimą: „Varlių šlauneles ir kramtomąją gumą nuo žemės“

Linksmame kulinariniame projekte „Siurprizas lėkštėje“ netrūksta skaniausių tradicinių pasaulio šalių receptų, geros nuotaikos ir dar negirdėtų istorijų iš Lietuvos garsenybių gyvenimo. Į projekto sūkurį įsitraukė ir radistas Rolandas Mackevičius, kuris papasakojo kokį bjauriausią patiekalą yra suvalgęs ir koks desertas jį labiausiai pradžiugina, kai liūdna.
Rolandas Mackevičius
Rolandas Mackevičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Mėgstamiausias patiekalas?

Kijevo kotletas

Patiekalas, kurio nemėgstate?

Vėdarai

Ką bjauriausio esate suvalgęs per gyvenimą?

Varlių šlauneles ir kramtomą guma nuo žemės.

Koks jūsų firminis patiekalas?

Tikriausiai burokėlių ir ožkos sūrio salotos.

Kokiu patiekalu lepinate žmoną?

Racionas visada labai skirtingas, nes greitai pabosta tas pats patiekalas. O dabar racionas labai griežtas, nes maitinasi ne ji viena.

Asmeninio albumo nuotr./Rolandas ir Ieva Mackevičiai
Asmeninio albumo nuotr./Rolandas ir Ieva Mackevičiai

Saldumynams sakote taip ar ne?

Saldymynai turi buti visada, jaučiuosi alkanas, jeigu po pietų nesuvalgau ko nors saldaus. „Nutella“ nugali viską, bet dabar bandau keisti įpročius ir saldintis proteino batonėliais.

Be kokio patiekalo ar produkto negalite gyventi?

Be sūrio.

Mėgstamiausias gėrimas?

Vanduo. Dar labai mėgstu žalią arbatą ir šviežiai spaustas morkų sultis.

Mėgstamiausia pasaulio virtuvė?

Vieną sunku išskirti, bet gera valgyti acto ir gliutomato pilnus kiniečių patiekalus, o pica ar makaronai yra puikus sekmadienio pasirinkimas, dar prancūzų virtuvė tikriausiai užimtų svarbią vietą, Kaukazas irgi ne svetimas.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Rolandas Mackevičius
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Rolandas Mackevičius

Kokį patiekalą skaniausiai gamina jūsų mama ar tėtis?

Kiekviena mama moka gaminti puikius kotletukus.

Ar mėgstate gaminti?

Labai mėgstu, taip pailsiu. Galvoji tik apie patiekala, pjaustai sau ramiai, susitelki į maisto gamybą ir taip kitos mintys lieka pamirštos.

Ar tiesa, kad vyro širdį galima užkariauti per skrandį?

Man to neteko patirti. Bet jeigu žmonės sako, vadinasi įmanoma.

Ką manote apie vis dar gyvą stereotipą, kad gaminti turi moteris?

Dabar, kai reta moteris iš viso moka gaminti ar tai daro, tai yra privalumas. Mano žmona pradėjo gaminti tik susipažinusi su manimi. Ir aš manau, kad tai jos slaptas talentas, nes ji gamina tikrai skaniau už mane.

Ar kaip nors specialiai maitinatės?

Anksčiau nežiūrėdavau ką, kiek ir kada valgydavau. O dabar nuolat keliu sau iššūkius ir bandau susireguliuoti mitybą. Anksčiau niekada nevalgydavau pusryčių,  o dabar jie  privalomi. Dienos metu stengiuosi valgyti maistą, kuris suteiktų proteinų ir energijos. Vakarienės deja dar nesugebu atiduoti priešui.

Ar sportuojate?

Sportuoju. Šiltuoju sezonu važinėju dviračiu,  bėgioju, einu į sporto salę ir baseiną. Smagus pats procesas, o ypač savijauta po jo.

Kokį patiekalą norėtumėte išmokti gaminti?

Niekada nesigalinėjau šioje srityje, visus patiekalus galima pagaminti pagal receptą. Todėl čia kažko išmokti sudėtinga. Bet įgauti įgūdžių ir mokėti gaminti daugybę patiekalų be recepto ir su savo improvizcija yra puiku.

Koks patiekalas jus pradžiugina kai liūdna?

Kvadratiniai sausainiai pertepti sviestuku ir puodelis juodos arbatos su citrina.

Organizatorių nuotr./Rolandas Mackevičius
Organizatorių nuotr./Rolandas Mackevičius

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius