Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Romas Zabarauskas apie knygą „Lietuva atsiskleidžia: 99 LGBT+ istorijos“: tai tik pradžia

Jau rugsėjo pabaigoje knygynuose pasirodys knyga, naujai pažvelgsianti į LGBT+ (lesbiečių, gėjų, biseksualių, trans ir kitų asmenų) bendruomenės gyvenimą Lietuvoje. Tai – kino kūrėjo Romo Zabarausko ir fotografės ARCANA FEMINA bendras darbas pavadinimu „Lietuva atsiskleidžia: 99 LGBT+ istorijos“. Šią knygą sudarys Lietuvos LGBT+ žmonių portretai ir juos lydinčios istorijos.
Romas Zabarauskas
Romas Zabarauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Ši knyga nėra skirta ką nors įtikinti, pakeisti požiūrį, vertybes, įsitikinimus. Tai tiesiog istorijos, kurias įdomu paskaityti ir susipažinti“, – teigė knygos autorius Romas Zabarauskas.

Nors kūrėjas neakcentavo politinės knygos reikšmės, leidinys pasirodys prieš pat Seimo rinkimus, kuriuose ir vėl spręsis LGBT+ lygiateisiškumo klausimai: tos pačios lyties asmenų porų partnerystė, nepilnamečių apsaugos įstatymas, trans asmenų teisė pasikeisti dokumentus bei kiti teisės, sveikatos, švietimo reikalai.

Tikimasi, kad knyga paskatins Lietuvos LGBT+ bendruomenę tapti atviresnei, o plačiąją visuomenę – pasitikrinti savo baimes ir stereotipus.

Knygos viršelis/„Lietuva atsiskleidžia: 99 LGBT+ istorijos“
Knygos viršelis/„Lietuva atsiskleidžia: 99 LGBT+ istorijos“

„99 istorijos yra tik pradžia. Man atrodo, kad po šios knygos atsiskleis šimtai LGBT+ žmonių, ir atvirumas taps tiesiog nesustabdomas, o dar po kelių metų – nieko net ir nebestebins“, – komentavo Romas Zabarauskas.

Knygos „Lietuva atsiskleidžia: 99 LGBT+ istorijos“ pristatymas planuojamas rugsėjo 20 dieną, Vilniaus kavinėje „Paviljonas“. Iš karto po to knygą bus galima įsigyti didžiuosiuose Lietuvos knygynuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius