Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūta Mikelkevičiūtė: „Kol kas tai tik mano kelio pradžia“ (papildyta rugpjūčio 20 d.)

Kuo tolyn, tuo gražyn. Turbūt toks posakis labiausiai tiktų apibūdinti simpatiškąją laidų vedėją R. Mikelkevičiūtę (38). Moteris neslepia, kad išvaizdai skiria nemažai dėmesio, mat grožis turi įtakos jos honorarui. Suprantama, Rūta sulaukia nemažai komplimentų iš vyrų (ir meilės prisipažinimų iš moterų!), tačiau tikina, jog jai svarbiausias – mylimojo dėmesys.
Rūta Mikelkevičiūtė
Rūta Mikelkevičiūtė / Žurnalo „Privatu!+TV Gidas“ viršelis

Rūta, Tavo laidos visada yra reitingų viršuje. Niekada nepagalvojai, kad pasitraukti iš televizijos reikėtų būtent tada, kai esi pasiekusi populiarumo viršūnę?

Keistokas klausimas. Pabandykite jį užduoti sėkmingai dirbančiam chirurgui arba mokytojui. Jis paprasčiausiai nesupras, kodėl būdamas jėgų žydėjime turi eiti į pensiją. Jeigu man ims drebėti rankos, televizijoje tikrai nebedirbsiu. Dabar mano jaunystės metai. Kai man bus septyniasdešimt, tuomet pradėsiu galvoti apie sėdėjimą prie jūros ir žvejybą. Kol kas tai tik mano kelio pradžia. Vadovaujuosi posakiu „Kol suaugsiu, aš darysiu“. Taigi, kol kas dar nesuaugau (šypteli).

Savo laidoje dažnai kalbini politikus. Galbūt kada nors išvysime Tave dirbančią Seime?

Oi, ne, politika tikrai ne man. Manau, kiekvienas turi užsiimti tuo, ką geriausiai sugeba. Aš politikuoti negaliu – tiesiog nesugebu. Esu per kvaila, kad galėčiau atlikti tokias politines machinacijas, kokias aplink matau. Be to, dar turiu ką veikti televizijoje.

Baigei universitetą, turi vadybininkės diplomą. Ar kada nors teko dirbti pagal profesiją?

Mano dabartiniame darbe reikia vadybinių sugebėjimų. Tačiau niekada neteko pardavinėti vamzdžių, virtuvės įrangos ar dar kažko panašaus. Bet galbūt manęs tai dar laukia ateityje. Manau, būčiau puiki vadybininkė (šypsosi).

„Pastaruoju metu gaunu meilės laiškų ir nuo damų. Jos man rašo dėl to, kad neva iš labai patikimų šaltinių girdėjo, jog esu homoseksualios pakraipos moteris. Būtinai joms atrašau, nes esu miela pašnekovė ir mandagi moteris. Tačiau paaiškinu, kad, labai gaila, mums, ponios, ne pakeliui“

Žinau, kad dažnai draugai Tave vadina ragana. Neįsižeidi dėl tokio epiteto?

Žinoma, kad neįsižeidžiu, nes taip ir yra (juokiasi). Turiu šiokį tokį sugebėjimą atspėti ateitį, būsimus įvykius. Mane net pačią tai kartais gąsdina. Tiesa, pagal užsakymą to daryti negaliu, mintys ateina staiga ir neplanuotai, o gaila – būčiau versliuką pradėjusi ir jau praturtėjusi (kvatojasi).
Pildosi mano sapnai, buvo kelios situacijos, kai pirmą kartą matydama porelę atspėjau, kad jų bendras gyvenimas ilgai netruks. Po tokių įvykių draugai ir pavadino mane ragana. Palmira Kelertienė man ne kartą sakė, kad privalau tobulinti šiuos savo sugebėjimus. Gal, sakau, ir reikės imtis tokio amato kada nors... Kai išeisiu į pensiją (šypteli).

Neseniai pramogų pasaulyje kilo sujudimas, kai LNK pranešime buvai cituojama: „Dievinu seksą iš meilės.“ Šie Tavo žodžiai sulaukė didelio susidomėjimo. Kaip reagavai?

Jėzau, tai ką, Rūtos gyvenime negali būti sekso? (Kvatojasi.) Nesuprantu, kodėl Lietuvoje ši tema iki šiol laikoma tokia pikantiška... Iš tiesų tas mano interviu buvo apie moters grožį. Minėjau, kad jis visai nepriklauso nuo svorio ar kitų išvaizdos dalykų. Svarbiausia, kad moteris būtų laiminga. Pati išvardijau, kas man padeda jaustis laimingai. Vienas iš esminių dalykų buvo paminėtas seksas iš meilės. Nematau čia nieko bloga. Juo labiau kad tai buvo pasakyta su humoru.

Ar yra dalykų, apie kuriuos Tau nepriimtina kalbėti?

Taip, pavyzdžiui, apie asmeninį gyvenimą. Man nesinori taukšti apie savo mylimus žmones, apie tai, kokiomis pozomis myliuosi, apie savo džiaugsmus ir skausmus. Šie dalykai privalo likti tarp kelių žmonių...
Man negaila pateikti informacijos apie save, tačiau per 15 metų, kai esu viešumoje, išdalijau tiek interviu, kad įsivaizduoju, jog žmonėms jau nuo manęs bloga. Kodėl jie dar turi klausyti apie mano asmeninį gyvenimą? Manau, žmonės mane nudobtų, jei nuolatos atviraučiau!

Vis dėlto negaliu nepaklausti apie Tavo išvaizdą. Kuo toliau, tuo daraisi gražesnė. Kaip Tau tai pavyksta?

Dėkui. Stengiuosi dėl išvaizdos. Juk dirbu televizijoje, kur išvaizda padeda užsidirbti. Antra vertus, turiu gerbti žiūrovą – pasitempusį vedėją matyti kur kas maloniau. Prieš penkerius metus sau pasakiau: tam tikromis dienomis privalau sportuoti, kad ir kas nutiktų. Ir laikausi savo žodžio. Be to, atidžiai žiūriu, ką dedu į burną. Valgau mažai apdorotą maistą, vengiu cepelinų ir kitokių sunkumą sukeliančių patiekalų. Tačiau dievinu žoles, žalią mėsą, kavą ir raudonąjį vyną. Saldumynai man gali neegzistuoti, bet lašinukų geriau kad šaldytuve būtų (šypteli). Daug lemia drabužių stilius, šukuosena. Griežto modelio kostiumėliai ne man. Patinka džinsai, marškinėliai ir sportbačiai.

Dar garsėji kaip ypač energingas žmogus...

O, taip, man jau to nepagailėta. Dėl nesenkančios energijos labai džiaugiuosi, tačiau būta ir nemalonių kalbų. Bičiuliai, pamatę, kaip linksminuosi iki paryčių klube, duoduosi šokių aikštelėje, tiesiai paklausė: „Gal vartoji kvaišalus, kad niekaip nepavargsti?“ Niekada nebandžiau net žolės. Ką jau kalbėti apie kitus narkotikus. Manęs tai netraukia!

Esi itin simpatiška moteris. Turbūt sulauki daug vyrų dėmesio, tiesa?

Neslėpsiu: dėmesio man netrūksta. Smagu jo sulaukti, bet labai dažnai matau, kad vyras rodo dėmesį tik todėl, jog esu žinomas TV veidas. Yra tokių, kuriems žūtbūt reikia pasigirti ne tik brangiu automobiliu, bet ir savo moterimi: „Matei, čia mano boba? Pažįsti ją iš teliko?“
Tad toks jų dėmesys. Juk jauti, ko vyrui reikia. Antra vertus, man svarbus tik vyro, kurį myliu, dėmesys. Sunerimčiau, jei jis dingtų!

O ar sulauki moterų dėmesio?

Na, paprastai moterys linkusios kitas moteris ne girti, o smaugti. Bet pastaruoju metu „Facebooke“ gaunu meilės laiškų ir nuo damų. Jos man rašo dėl to, kad neva iš labai patikimų šaltinių girdėjo, jog esu homoseksualios pakraipos moteris. Nieko tokio. Aš pripratusi prie apkalbų... Būtinai joms atrašau, nes esu miela pašnekovė ir mandagi moteris. Tačiau paaiškinu, kad, labai gaila, mums, ponios, ne pakeliui (šypsosi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius