-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šabtajus fon Kalmanovičius (1947–2009). Dievo prašau dar 16–18 metų

Praėjusią savaitę Maskvoje nušautas verslininkas, daugumos pramogų pasaulio ir sporto žvaigždžių draugas, po savęs paliko ne tik materialius turtus.
Foto naujienai: Šabtajus fon Kalmanovičius (1947–2009). Dievo prašau dar 16–18 metų
Scanpix nuotrauka / zmones24.lt

Praėjusią savaitę Maskvoje nušautas verslininkas, daugumos pramogų pasaulio ir sporto žvaigždžių draugas, po savęs paliko ne tik materialius turtus. Pats brangiausias turtas Kalmanovičiui buvo keturi vaikai, gimę trijose ekstravagantiško milijonieriaus santuokose. Šabtajaus Kalmanovičiaus šeimos biografijoje, kaip ir jo gyvenime, apstu įvykių, susitikimų ir išsiskyrimų.

Pirmąja šio žmogaus žmona buvo Tatjana Jaroslavskaja. Ši moteris buvo stimulas, pastūmėjęs vyrą uždirbti daug pinigų. Jiedu susipažino Izraelyje, kur Šabtajus dirbo Izraelio ministrės pirmininkės Goldos Meir (1898-1978) kanceliarijoje. Jaunas vyras uždirbo daug mažiau už žmoną ginekologę. Vyrui tai buvo iššūkis - Šabtajus nusprendė užsiimti verslu. Pirmoje santuokoje gimė dukra Liat (32). Turtuolis su Tatjana pragyveno dešimt metų. Verslininkas užsiminė, kad viena iš skyrybų priežasčių buvo žmonos aistra azartiniams lošimams. Netrukus Kalmanovičius susipažino su Šiuolaikinio meno instituto Žurnalistikos fakulteto absolvente Anastasija Briliova (37), kuri už milijonierių jaunesnė buvo 25 metais. Ji tapo antrąja verslininko žmona. Anastasijai Šabtajus įkūrė nuosavą prodiuserinę kompaniją. „Nastiai padėjau įkurti firmą „VIP koncert", kuri rūpinosi užsienio žvaigždžių gastrolėmis ir  dainininkės Zemfiros prodiusavimu. Maniau, kad graži jauna moteris negali visą laiką sėdėti namuose. Matote, koks aš feministas!" - linksmai pasakojo Kalmanovičius. Šioje santuokoje gimusi dukrelė Daniela (8) po skyrybų liko su tėvu.

Nepaisant įvairių permainų, Šabtajaus gyvenime buvo vienintelė aistra, kuri niekuomet neišblėso, - tai krepšinis. Jam taip patiko ši sporto šaka, kad trečiąja ir paskutiniąja moterų krepšinio klubo „Spartakas" savininko žmona tapo Ana Archipova (33) - Europos krepšinio čempionė ir buvusi Rusijos krepšinio rinktinės narė. Kai jiedu susipažino, krepšininkė jau dešimt metų buvo ištekėjusi moteris. Tačiau nemokantis pralaimėti Šabtajus sugebėjo pavergti šios moters širdį. 2005 m. Ana Šabtajui pagimdė sūnus dvynukus.

„Už Anią teko ilgai kovoti. Tačiau ji yra pats laimingiausias loterijos bilietas, kurį sugebėjau ištraukti per visą gyvenimą. Esu įsitikinęs, kad Ania - paskutinė mano žmona. Nesu sutikęs garbingesnio žmogaus. Niekas niekuomet manęs nesuprato taip tiksliai ir aiškiai kaip ji", - savo paskutiniame interviu sakė Kalmanovičius.

20 kulkų, paleistų į milijonieriaus automobilio „Mercedes-Benz" dureles, per kelias sekundes atėmė gyvybę keturių vaikų tėvui.

„Bėgant metams supranti, kad tėvas -  tai ne tik tas žmogus, kuris namo parneša  pinigų. Man labai smagu su keturmečiais sūnumis. Svarbiausia misija - parengti juos gyvenimui po savęs. Kaip tik šiuo metu formuojasi berniukų charakteriai. Dievo prašau, kad man leistų gyventi dar 16-18 metų. Aš noriu ryte nubusti su žmona, išeiti į koridorių ir pamatyti aukštakulnius prie sūnų kambarių durų. Noriu išvysti, kaip jie studijuoja aukštojoje mokykloje, tampa vyrais. Įsivaizduojate, kiek dar reikia suspėti? Tikiuosi gyventi ilgai. Paveldėjau stiprius genus..." - kalbėjo Šabtajus šių metų rugsėjo mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius