Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šapranauskas: intymiose scenose viską dariau sąžiningai (nuotraukos)

Juodojo humoro mėgėjas, cinizmo genijus, aštraus liežuvio virtuozas aktorius Vytautas Šapranauskas jau sausio pabaigoje pasirodys filme „Zero 2“. Prodiuserio aferisto, kuris dulkina moteris, uosto kokainą ir laidosi maksimaliomis keiksmažodžių tiradomis, vaidmenį sukūręs artistas tikina, kad gyvenime viskas yra kur kas žiauriau.
Filmas „Zero 2“
Filmas „Zero 2“ / Pauliaus Makausko nuotr.
Temos: 1 „Zero 2“

– Tiesa, kad perskaitęs scenarijų iš karto sutikote vaidinti?

– Taip. Labai apsidžiaugiau, kai gavau skambutį iš režisieriaus Emilio Vėlyvio su kvietimu filmuotis. Tai buvo silpnumo minutė, kai pasijutau ganėtinai laimingas.

– Kuo jums patiko šis scenarijus?

– Įdomus scenarijus – perskaitai ir supranti, ar scenarijus įdomus, ar yra šūdas. Šitas buvo ne šūdas.

– Pirmąjį „Zero“ filmą matėte?

– Deja, nemačiau.

– O atsiliepimų apie jį girdėjote?

Girdėjau, kad tame filme daug keikiasi, dar kažką daro... Bet perskaitęs antrą dalį supratau, kad pirmą dalį praktiškai mačiau.

– Kaip manote, ar Emilis Vėlyvis yra tas režisierius, kuris gali užkariauti ir užsienio žiūrovų simpatijas?

– Žiūrovai visur tokie patys, jų prigimtis vienoda. Aišku, galėtų. Jeigu jis sugebėjo mus, aktorius, paimti ir įtikinti, kad viskas turi būti taip, o ne kitaip, tai ir žiūrovus gali įtikinti.

Pauliaus Makausko nuotr./Filmas Zero 2
Pauliaus Makausko nuotr./Filmas „Zero 2“

– Kol kas žiūrovai galėjo pamatyti tik filmo anonsą (treilerį) – jūs jį jau matėte?

– Deja, nemačiau.

– Jis prasideda jūsų aktyvia sekso scena...

– Fantastika! Man labai malonu, kad nuo manęs prasideda treileris.

– Lietuviškų filmų sekso scenos dažnai kritikuojamos dėl savo netikroviškumo – kaip jums sekėsi filmuotis tokioje scenoje?

– Aš pats jos nemačiau, negaliu vertinti. Bet jeigu darai, tai darai arba sąžiningai, arba už labai didelius pinigus. Šiuo atveju pinigai buvo visiškai nedideli, tiksliau – jokie, tad dariau viską sąžiningai. O žiūrovas įvertins, ar Lietuvoje įmanoma padaryti sekso sceną.

– Taip pat filmo anonse jūs šniaukščiate kokainą. Ką dar blogo daro jūsų personažas?

– Labai daug keikiasi ir santykiauja su labai daug moterų, netgi vienu metu.

– Jums kaip žmogui patiko tai, ką sukūrėte?

– Tikiuosi, kad aš tai padariau sąžiningai, ir man atrodo, jog mes su Vėlyviu iš negero žmogaus išspaudėme visas gerąsias puses. Vaidinant neigiamą personažą, visada reikia jį pateisinti.

Pauliaus Makausko nuotr./Filmas Zero 2
Pauliaus Makausko nuotr./Filmas „Zero 2“

– Tai nėra blogiausias personažas, kokį jūs esate sukūręs?

– Gyvenime mano visi personažai yra daugiau ar mažiau blogi. O personažas, kuris uosto kokainą, keikiasi ir dulkina moteris, nėra pats blogiausias pasaulyje – visi kiti, kurie tylūs – tylios kiaulės gilią šaknį knisa, – gali būti daug blogesni.

– Ramūnas Rudokas sakė, kad filmuojantis keikėsi iš scenarijaus, nes net jis tiek keiksmažodžių pats nesugalvotų – kaip sekėsi jums?

– Scenarijuje buvo mažai keiksmažodžių – mes dar daug ką pridėjome. (Šypsosi.)

– Tai filmas nepraplėtė jūsų žodyno?

– Oi, tikrai ne. Mūsų žodyną šia prasme labai sunku praplėsti. (Juokiasi.)

– Po šio filmo nesinorėjo daugiau keiktis ir kasdieniniame gyvenime?

– Ne, aš nesu iš tų aktorių, kuris išėjęs iš filmavimo aikštelės dar mėnesį ar pusę metų negali pamiršti, ką vaidino, ir vaikščioja su vaidmeniu. Išėjai už slenksčio – ir čia pat pamiršai. Viskas.

– Kartu su jumis vaidino ir nemažai žavių moterų – ar nebuvo keista stebėti savo koleges, besisvaidančias riebiais keiksmažodžiais?

– Žinokite, buvo keista. Pavyzdžiui, aktorė Sonata Visockaitė yra toks žmogus, kuris gyvenime žodžio „*ui“ nepasakys, o per filmavimą kai užsivesdavo, tai pagalvodavau: „Oi, iš kur čia tiek dinamito?..“ (Juokiasi.) Bet čia tikriausiai yra aktorės meistriškumas.

Pauliaus Makausko nuotr./Filmas Zero 2
Pauliaus Makausko nuotr./Filmas „Zero 2“

„Zero 2“ filmavimas tikriausiai jums įsiminė ir gauta kojos trauma...

– O taip... Čia man priminėte, aš beveik užmiršau... Dėl traumos filmo bloguoju neminiu – paprasčiausiai prieš tokias scenas reikia daryti apšilimą.

– Ar tai reiškia, kad filme bus daug įtempto veiksmo scenų?

– Žinot, jau nebebus, nes pačiame pirmame kadre pačią pirmą filmavimo dieną aš nusitraukiau Achilo sausgyslę. Jeigu filme bus intensyvaus veiksmo, tai bus kaskadininko lakstymai – ne mano. Kojos bus svetimos, o viršutinė dalis mano – dažniausiai sėdinti.

– Kritikai „Zero“ yra pavadinę provokacija žiūrovui – ar jūs sutinkate su šiuo požiūriu?

– Pradėkime nuo to, kad aš niekada nesutikau su kritikais. Jie gauna pinigus už tai, kad kritikuoja – tai pats lengviausias darbas. Po režisieriaus, aišku. Nes režisieriui reikia tik susirinkti gerus aktorius ir praktiškai nieko daugiau daryti nereikia. Čia kalbu ne apie šį filmą.

O kritikai gali pavadinti šį filmą kaip panorėję, įvertinti jį teigiamai ar neigiamai – žiūrovų skaičius kino salėje parodys, ar šis filmas geras.

– Kino salėje tikitės sulaukti tokių žiūrovų, kokius vaidinate ekrane?

– (Juokiasi.) Šiaip ar taip, nors vieną kartą nors keli iš jų ateis pasižiūrėti. Nemanau, kad jie vaikščios po kelis kartus į šį filmą, nepirks DVD ir nežiūrės vakare atsisėdę, kaip ten jie atrodo. Bet vieną kartą pasižiūrės – to pakanka.

– Kaip jums atrodo, ar gyvenime iš tiesų yra tokia tikrovė, kokią jūs kuriate filme?

– Gyvenime būna daug baisiai negu kine. Užtenka tik pasižiūrėti žinias ir tu supranti, kad tai tik ledkalnio viršūnė. Visa, kas kine, yra tik saldainiukai, čiulpynės, guminukai, o gyvenimas – daug žiauresnis.

– Tai visai sveika žiūrovams nuimti rožinius akinius?

– O jie dar juos turi?! Manau, kad po šios didelės depresinės krizės rožinių akinių jau niekada nepardavinės parduotuvėse.

Pauliaus Makausko nuotr./Filmas Zero 2
Pauliaus Makausko nuotr./Filmas „Zero 2“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius