-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sauskelnių aukoti prašanti Erika Purauskytė: „Žinau, ką išgyvena vaikų neplanavusios moterys“

Šiomis dienomis vienoje iš vaikų prekėmis prekiaujančių parduotuvių galima sutikti renginių režisierę, vasarą dukros susilaukusią Eriką Purauskytę. Žinoma moteris parduotuvės lankytojus kviečia pirkti sauskelnes kūdikiams ir aukoti jas organizacijai „Neplanuotas nėštumas“.
Erika Purauskytė
Erika Purauskytė / Organizacijos „Neplanuotas nėštumas“ nuotr.

„Dar visai neseniai buvau viena iš tų moterų, kuri laukėsi neplanuotai, buvau labai sutrikusi dėl susiklosčiusios situacijos, nebuvau tam pasiruošusi. Apie šį centrą nieko nežinojau, tačiau prie mano biuro buvo jo reklaminis plakatas. Vis užkliūdavo akis, kol galiausiai, sužinojusi, kad laukiuosi, nutariau čia kreiptis.

Organizacijos „Neplanuotas nėštumas“ nuotr./Akcijos „Neplanuotas nėštumas“ akimirka
Organizacijos „Neplanuotas nėštumas“ nuotr./Akcijos „Neplanuotas nėštumas“ akimirka

Labai išgyvenau, nes nėštumo neplanavau. Emociškai čia gavau neįkainojamą pagalbą. Tuomet pamaniau, kad aš bent turiu kertinius pamatus, kad užauginčiau vaikelį: galėsiu kūdikį aprūpinti jam būtinais daiktais, be to, turiu darbą, draugų, mylintį vyrą. O ką daryti toms moterims, kurios laukiasi neplanuoto kūdikio ir yra vienos, neturi finansų?

Taip, vaikų nenorėjau, jų neplanavau. Tačiau dabar dukrelė – didžiausia mano laimė. Būti mama yra beprotiškai gera. Noriu, kad visos moterys pajaustų, koks nepakartojamas tai yra jausmas“, – kalbėjo E.Purauskytė.

Moteris jaučiasi dėkinga organizacijai „Neplanuotas nėštumas“, kurios paramos sulaukė pati, kad nori kiek gali pati prisidėti prie centro veiklos. Todėl sulaukusi centro įkūrėjos Zitos Tomilinienės kvietimo kviesti žmones aukoti sauskelnių, nė akimirkos nedvejojo.

Organizacijos „Neplanuotas nėštumas“ nuotr./Akcijos „Neplanuotas nėštumas“ akimirka
Organizacijos „Neplanuotas nėštumas“ nuotr./Akcijos „Neplanuotas nėštumas“ akimirka

Būdama mama ji jaučia solidarumą visoms neplanuotą, krizinį nėštumą išgyvenančioms mamoms, nori joms padėti. Erikos kvietimą prisidėti prie gerų darbų socialinėje erdvėje priėmė ir jos draugai bei renginių organizatorė Kristina Kaikarienė – sekmadienį ji ketina prisidėti prie Erikos ir drauge savanoriauti.

„Organizacijos šūkis – „Gera būti mama“. Tam, kad ja būti būtų tikrai gera, turi turėti bent elementarius buitinius resursus savo kūdikiui. Ir mes galime padėti viena kitai. Aš savo dukrelei nepirkau nė vieno naujo drabužio – visus paveldėjome iš juos jau išaugusių mažylių. Juk kūdikiui visai nesvarbu ar jo rūbeliai nauji, jam svarbiausia būti mylimam.

Visi mano dukrytės išaugti rūbeliai ir daiktai keliauja kitiems vaikams – atiduodu juos šios organizacijos globojamoms moterims, rūbeliais ir daiktais noriai dalijasi ir kitos mamos. Tačiau sauskelnės – vienas labiausiai reikalingų dalykų ir jų nuolat trūksta. Pati paaukojau kelias pakuotes sauskelnių ir nuoširdžiai kviečiu jas paaukoti ir kitas mamas, kad „Neplanuoto nėštumo“ globotiniai turėtų jų ne tik per Kalėdas, bet visus metus“, – sakė Erika.

Organizacijos „Neplanuotas nėštumas“ nuotr./Akcijos „Neplanuotas nėštumas“ akimirka
Organizacijos „Neplanuotas nėštumas“ nuotr./Akcijos „Neplanuotas nėštumas“ akimirka

Ši centro „Neplanuotas nėštumas“ sauskelnių rinkimo akcija vyksta jau trečius metus. E.Purauskytė džiaugėsi, kad pirmąją jos savanoriavimo sostinės „Assorti“ parduotuvėje dieną jai su bendramintėmis pavyko surinkti pilną dėžę sauskelnių ir būtiniausių kūdikių higienos priemonių.

Moteris džiaugėsi, kad kelios mamos pažadėjo atvežti savo vaikų išaugtų sauskelnių centrui. Paskutinė akcijos diena parduotuvėje – sekmadienis (gruodžio 11 d.), čia vėl lankytojus aukoti kviečia E.Purauskytė, tačiau ji pabrėžė, kad aukoti šiam centrui galima visus metus, nes paramos reikia nuolat, ne tik tada, kai žmones užplūsta ypatingas gerumas – artėjant didžiausioms metų šventėms.

„Esu be galo dėkinga šiam centrui, čia gavau palaikymą sunkiausią laikotarpį. Man padėjo suvokimas, kad nesu viena besibaiminanti ir sutrikusi dėl staiga užgriuvusios atsakomybės ir aukštyn kojom besiverčiančio pasaulio. Neplanuotas nėštumas, kad ir kokiame pažangos laikmetyje gyvename, pasirodo, yra dažnas reiškinys. Nekalbu apie geriančias ar asocialias moteris – tai įvairaus amžiaus, įvairaus išsilavinimo ir socialinio statuso moterys, merginos. Baimė, sutrikimas yra visiškai natūralūs jausmai, bet praėjus šiuos etapus, laukia begalinis džiaugsmas būti mama“, – kalbėjo E.Purauskytė, jau planuojanti ir kitokią pagalbą šiai organizacijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius