Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šį vakarą paaiškės, kas taps Metų klaipėdiete

Penktadienio vakarą paaiškės, kas tapo konkurso „Metų Klaipėdietė“ laureate.
Metų klaipėdietės rinkimų favoritės
Pernykštės Metų klaipėdietės rinkimų favoritės / Algirdo Venskaus nuotr.

Konkursą jau vienuoliktą kartą rengia dienraštis „Klaipėda“. Tradiciškai skaitytojai siūlo, kas savo darbais nusipelnė tapti metų laureatėmis. 

„Metų klaipėdietėmis“ jau tapo juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago, „Žuvėdros“ trenerė Skaistutė Idzelevičienė, Jūrų muziejaus vadovė Olga Žalienė, parolimpinių žaidynių čempionė Aldona Grigaliūnienė, medicinos centro „Lorna“ įkūrėja Loreta Bosienė, Vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė ir kt. 

Šiemet į konkurso finalą pateko Klaipėdos senamiesčio verslininkų asociacijos pirmininkė, aktyviai kovojanti už senamiesčio atgaivinimą – Loreta Beržinskienė. Režisierė Dalia Kanclerytė į „Metų klaipėdietės“ titulą pretenduoja už tokius dokumentinius filmus, kaip „Pakūta mano meilė“, „Misionierius“, „Vaiko širdis“ ir kt. Sąraše atsidūrė ir Irena Linkauskienė – viešosios įstaigos „Trečiasis amžius“ ilgametė direktorė, jau dešimtmetį aktyviai dirbanti pensininkų labui. 

Skaitytojai aktyviai balsavo ir už Klaipėdos respublikinės ligoninės neurologinio skyriaus vedėją Sigutę Mažonytę. Tarp finalisčių atsidūrė ir kita medikė – oftalmologė Regina Ševelkaitienė. Ji – aktyvi visuomenininkė, nevyriausybinės organizacijos „Informacijos ir paramos gausiai šeimai centro“ direktorė. 

Tarp finalininkių – ir tautinių šokių ansamblio „Vijurkas“ meno vadovė Violeta Šleinienė. Moteris įvertinimo sulaukė už tautinių šokių puoselėjimą, lietuviškumo skiepijimą vaikams. 

Septintoji finalo dalyvė, kurios kandidatūrą pasiūlė ankstesnės „Metų klaipėdietės“ konkurso laureatės, – dizainerė Aina Zinčiukaitė. Jos sukurti kostiumai jau daugelį metų puošia „Žuvėdros“ šokėjus.

Pagrindiniai kriterijai, pagal kuriuos žmonės galėjo teikti siūlymus konkursui „Metų klaipėdietė“, – moteris turi būti kilusi iš Klaipėdos, arba šiuo metu gyvena čia; savo darbais garsina uostamiestį; padeda miestui ir jo gyventojams; pasižymi aktyvia veikla ir visuomenėje pastebima darbais bei iniciatyvomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius