Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių policija tiria buvusios „Olialia“ mergaitės vyro užpuolimą: „Pagrobė 10 000 eurų vertės turtą“

Praėjusį savaitgalį Šiauliuose nukentėjo buvusios „Olialia“ mergaitės Sandros Grafininos sutuoktinis, pasiturintis britų verslininkas Nigelas Westas-Macaulay. S.Grafinina viešai pasidalijo dramatiškomis naujienomis: esą jos vyras apiplėšimo metu nukentėjo taip stipriai, kad atsidūrė reanimacijoje. Savo iniciatyva tyrimą pradėję Šiaulių policininkai nukentėjusįjį antradienį rado namuose.
Sandra Grafinina West-Macaulay su vyru Nigelu
Sandra Grafinina West-Macaulay su vyru Nigelu / Asmeninio albumo nuotr.

Klaustukais iki šiol apipintas užsieniečio užpuolimas iš pradžių buvo aptarinėjamas „Facebook“ puslapiuose, o ne kriminalistų kabinetuose. Tai apsunkino ir pavėlino bylos iškėlimą policijoje.

Paaiškėjo, kad S.Grafininos sutuoktinis buvo sumuštas ir apiplėštas Šiauliuose, prie vieno kokteilių baro Rūdės gatvėje. Tačiau, dar tikrinamomis žiniomis, gatvėje nukentėjęs britas pats atsisakė greitosios pagalbos paslaugų, todėl iš pradžių nepateko nei į medikų globą, nei į teisėsaugos akiratį.

Žmonės.lt Sandra Grafinina West-Macaulay pasakojo, kad jos vyras buvo užpultas praėjusio penktadienio vakarą. Įvykio pats Nigelas West-Macaulay esą neprisimena, nes užpuolimo metu prarado sąmonę, o Sandra sakė šio incidento nemačiusi.

„Vis dar esame ištikti šoko“

„Spalio 21-osios, penktadienio vakarą mano vyras buvo sumuštas ir apvogtas trijų nepažįstamų asmenų. Įvykio metu jis prarado sąmonę, sužalotas buvo stipriai. Užpuolikai paėmė laikrodį, pinigus ir vestuvinį žiedą. Pagrobto turto vertė viršija 10 tūkst. eurų. Dabar apžiūrėjome su kriminalistais įvykio vietą, yra kameros. Po įvykio iš karto kreipiausi į savo teisininkus, o šiandien (antradienį – red.) mes kreipėmės į policiją. Vis dar esame ištikti šoko.

Mano vyras neatsimena nei kaip kas buvo, nei kas jį užpuolė, nes neteko sąmonės. Mes iš pradžių su vyru buvome kartu. Kadangi nevartoju alkoholio, o buvau išgėrusi dvi taures, man pasidarė bloga. Išsikviečiau taksi ir išvažiavau namo. Vyras liko švęsti su draugais, su kuriais išėjo į kitą barą, manęs jau ten nebuvo“, – įvykio aplinkybes dėstė S.Grafinina.

„Nuo... Iki...“ nuotr./Sandra Grafinina West-Macaulay
„Nuo... Iki...“ nuotr./Sandra Grafinina West-Macaulay

Sandra teigė, kad po užpuolimo vyras buvo išvežtas į ligoninę, tačiau joje ilgai neužsibuvo.

„Vyrui buvo iškviesta greitoji, jis buvo nuvežtas į ligoninę, tačiau neilgai trukus grįžome namo, nes vyras turi vakcinacijų kliniką, o ir aš turiu medicininį išsilavinimą. Geriausias vaistas – namų aplinka“, – kalbėjo Žmonės.lt pašnekovė.

S.Grafinina sukrėsta tokio incidento žada kuo skubiau grįžti į savo namus užsienyje.

„Kuo greičiau evakuosimės iš Lietuvos, po tokių įvykių nesinori čia likti. Grįžau su kilniu noru, kad padėčiau žmonėms, o lietuviams kilnių žmonių nereikia“, – Žmonės.lt kalbėjo S.Grafinina.

Pareigūnai patys ėmėsi tyrimo

Iš Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos grupės specialistų Žmonės.lt antradienį sužinojo, kad iki šios dienos policija apie apiplėštą užsienietį jokios informacijos nebuvo gavusi.

Kad nukentėjusysis būtų buvęs ligoninėje spalio 21 arba spalio 22 dieną – irgi nėra užregistruota.

„Šiandien Šiaulių apskrities policijos pareigūnai po viešoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie vyro apiplėšimą buvo nuvykę pas S.Grafininą į namus, kontaktavo su jos vyru“, – informavo pareigūnai.

Šiaulių apskrities VPK tyrėjai konstatavo, kad vyras iš tiesų sumuštas ir apvogtas.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės“, – Žmonės.lt pranešė Šiaulių policija.

Tiek moralinę, tiek turtinę žalą patyręs nukentėjusysis pareigūnams nurodė, kad bendras jam padarytas nuostolis siekia net 12 650 eurų.

Pažintis primena pasaką

Prestižiniame Londono Brunelo universitete baigęs inžinerijos mokslus 39 metų N.Westas-Macaulay šiuo metu yra kelių Londono medicinos klinikų savininkas.

26 metų S.Grafinina yra prasitarusi, kad jos vyras – multimilijonierius.

„Teko pabučiuoti keletą varlių, kol sutikau savąjį princą“, – žiūrėdama į vyrą pasiturintį britų verslininką juokdamasi žurnalui „Žmonės“ yra sakiusi šiaulietė Sandra West-Macaulay.

Jųdviejų gyvenimo ir meilės istorija bent iki šiol iš tiesų priminė pasaką.
Devyniolikos Sandra tapo „Olialia“ mergaite. Šis projektas Lietuvoje tuo metu buvo be galo populiarus. S.Grafinina pozavo kalendoriams, dalyvavo televizijos laidose.

Vėliau Sandra vertėsi prekyba šinšilų kailiais, iš jų kūrė drabužius. Į Angliją nuskrido susitikti su vienu bičiuliu. Pastarasis pakvietė aplankyti Oksforde surengtą parodą. Ten Sandra ir sutiko Nigelą.

„Niekada nesijaučiau ir nesijaučiu ypatingas“, – pabrėžė Nigelas, nors jo tėvo giminės šaknys pinasi su septynioliktame amžiuje Angliją valdžiusio Jokūbo I gimine. Pasak Nigelo, ten veda ir dabartinės Didžiosios Britanijos karalienės Elžbietos II genealoginio medžio šakos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius