-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šmeižtu kaltinamas Egidijus Dragūnas į teismą atvyko puikiai nusiteikęs – į posėdį atsinešė „puponautą“

Ketvirtadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme toliau buvo nagrinėjama Egidijui Dragūnui iškelta baudžiamoji byla. „Siemens“ arenos bendraturčiai – Arūnas Mačiuitis, Rimantas Bukauskas ir Remigijus Lapinskas – prašo teismą atlikėją nuteisti už šmeižtą.
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Ketvirtadienio posėdyje dalyvavo abi šalys, tačiau posėdis vėlavo dešimt minučių, nes užtruko teisėjas Mindaugas Striaukas.

E.Dragūnas į teismo posėdį atvyko gerai nusiteikęs ir pailsėjęs, mat neseniai grįžo iš atostogų. E.Dragūnas daugiau nei mėnesį mėgavosi Azijos saule ir laiką leido Tailande.

Į teismą Egidijus atsinešė ir „puponautą“ (šiuos plastikinius žaisliukus dalijo vienas prekybos centras už tam tikrą sumą įsigijus pirkinių – red. past.), kurį demonstratyviai pasidėjo ant stalo. Vėliau teismo posėdžio metu Selas nepaleido "puponauto" iš rankų.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Egidijaus Dragūno puponautas
Egidijaus Dragūno puponautas

Prieš pradedant nagrinėti bylą buvo nustatoma posėdyje dalyvaujančių asmenų  tapatybės. Teisėjui paklausus E.Dragūno tautybės, atlikėjas pajuokavo: „žydas“, tačiau greitai pasitaisė: „lietuvis“

Toks E.Dragūno pasakymas sulaukė teisėjo kritikos: „Siūlyčiau nejuokauti, nes galėtumėte susilaukti pasekmių už teismo negerbimą.“ Paklausus apie E.Dragūno adresą, šis nenorėjo jo atskleisi: „Nenoriu sakyti, nes čia yra žurnalistų, nenoriu viešinti savo adreso. Aš galiu ateiti ir jums į ausį pašnibždėti.“

E.Dragūnas priėjo prie teisėjo, tačiau jam to daryti nereikėjo. Jam buvo parodytas byloje parašytas adresas. Atlikėjas patvirtino, kad adresas, kuris yra nurodytas dokumentuose, yra teisingas.

E.Dragūno advokatė Giedrė Subačiūtė prieš posėdį prašė teismo prie bylos prijungti sąskaitas už teisines išlaidas šioje byloje.

„Griežtai nepripažįstu savo kaltės. Yra labai paprastas dalykas, nes aš to nedariau. Tegul jie nustato, kas ir kur yra užregistruota, prieš kiek metų, kas ten rašo. Jie kreipėsi ne pagal adresatą. Pačios žinutės, apie kurią mes kalbame,  nemačiau. Apie ją sužinojau, kai gavau „saldžią“ žinutę iš „Siemens“ arenos prieš koncertą „Žalgirio“ arenoje“, – posėdyje savo kaltę neigė atlikėjas.

Konfliktas dėl parduotų VIP ložių bilietų

„Siemens“ bendraturčiams atstovaujantis advokato padėjėjas Mindaugas Barkauskas teismo posėdyje teigė, kad E.Dragūnas žinutę socialiniame tinkle paplatino tuomet, kai įvyko konfliktas dėl VIP ložių pardavimo „Siemens“ arenoje 20-mečio koncerto metu.

„Taip, konfliktas buvo. Aš buvau įkalbinėjamas beveik metus, kad ateičiau groti į „Siemens“ areną. Sutikau groti jų arenoje sutarus sąlygas. Tai buvo žodinis susitarimas, kad į VIP ložę bus duota 200 bilietų, o jei bus nupirkta daugiau nei toks skaičius, tada gautos pajamos bus perduotos mano vadovaujamam fondui VšĮ Egidijaus Dragūno fondas.  Man nesumokėjo 30 tūkst. litų už  VIP ložių bilietų pardavimą. Man pikta, nes turtingi žmonės, kurie gali nusipirkti bilietus, to nedarė, o jiems buvo duodami bilietai nemokamai“, – posėdyje kalbėjo E.Dragūnas.

„Informacija apie konfliktą nebuvo konfidenciali. Aš apie jį po renginio kalbėjau su žiniasklaida. Manau, kad mano tokią nuomonę palaiko gerbėjai ir kiti muzikantai. Kažkas tą nuomonę pasakė šiek tiek per šiurkščiai, tačiau aš to nedariau. Jaučiuosi nekaltas, todėl nemačiau prasmės paneigti socialiniame tinkle išplatintos žinutės“, – teigė E.Dragūnas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Arūnas Mačiuitis
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Arūnas Mačiuitis

„Siemens“ arenos bendraturčių pozicijos

Vienas iš „Siemens“ arenos bendraturčių Arūnas Mačiuitis posėdyje tvirtino, kad pasirodžius E.Dragūno žinutei, tokie žodžiai žeidė ne tik jo reputaciją, bet ir įmonių, kurių bendraturtis jis yra, reputaciją. „Jaučiausi įžeistas ir pažemintas. Ši informacija, išgirsta iš žinomo asmens, gerbiamo atlikėjo, kuris yra populiarus Lietuvoje, daro įtaką jauniems žmonėms. Jis yra pavyzdys ir herojus jiems. Tokie jo parašyti ar rankomis klavišais surinkti žodžiai daro įtaką mūsų įmonių veiklos rezultatams. Mūsų tikslas šioje byloje nėra uždirbti iš šio konflikto. Tikslas yra, kad ši žinutė būtų paneigta E.Dragūno“, – posėdyje kalbėjo A.Mačiuitis.

„Informaciją apie E.Dragūno žinutę sužinojau iš „Mediaskopo“. Jie stebi informaciją žiniasklaidoje ir užfiksuoja, jei yra kažkur paminėtas mano vardas ir pavardė bei  kažkas apie „Siemens“. Perskaitęs žinutę suvokiau, kad esu įžeistas ir nusprendžiau kreiptis į teismą.  Šmeižto šioje žinutėje buvo, nes buvau išvadintas gyvuliu, vagimi ir banditu“, – teigė Rimantas Bukauskas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Remigijus Lapinskas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Remigijus Lapinskas

Jam pritarė jo kolega, kitas „Siemens“ arenos bendraturtis Remigijus Lapinskas.  „Šią žinią man pranešė kolegos, pats „Facebook“ nesinaudoju. Tai yra giliai šmeižikiška žinia, kuri mane įžeidė. su ne tik verslininkas, bet ir aktyvus visuomenininkas, mane pažįsta daug žmonių, aišku, nenoriu lygintis su Egidijumi Dragūnu. Po šios žinutės sulaukiau daug klausimų iš aplinkinių, ką ketinu daryti, todėl kreipiausi į teismą. Būdamas geranoriškas žmogus iš pradžių norėjau susitarti, tačiau nepavyko“, – posėdyje teigė R.Lapinskas.

Posėdžio metu taip pat E.Dragūnas atskleidė, kad jo grupėje „Sel“ šiuo metu yra 54 asmenys.

„Prašau teismo byloje padaryti pertrauką, kad būtų galima surinkit duomenis apie „Facebook“ paskyras  ir iškviesti liudyti „Siemens“ arenos generalinį direktoriaus pavaduotoją Jurą Vėželį“, – teismo posėdyje prašė M.Barkauskas. Šį prašymą teisėjas M.Striaukas tenkino ir padarė pertrauką bylos nagrinėjame iki kovo vidurio.

Žmonės.lt primena, kad šalys turėjo progą susitaikyti, tačiau sausio 14 dieną taikinamojo posėdžio metu to padaryti nepavyko.

Taikinamojo posėdžio metu taip pat buvo gautas E.Dragūno advokatės prašymas nutraukti bylą, nesant nusikalstamos veikos sudėties požymių. Teismas šį prašymą atmetė, kadangi jis grindžiamas įrodymų vertinimu ir analize, o įrodymų vertinimas gali būti atliktas tik juos ištyrus teisiamajame posėdyje.

E.Dragūno advokatė Giedrė Subačiūtė teismo nutartį apskundė. Skundas buvo nagrinėjamas apeliacinėje instancijoje – Vilniaus apygardos teisme. Vilniaus apygardos teismui galutine ir neskundžiama nutartimi paskelbus, kad E.Dragūnui pagrįstai iškelta baudžiamoji byla, ji buvo sugrąžinta nagrinėti  į Vilniaus apylinkės teismą.

E.Dragūno pasisakymas viešoje erdvėje

Verslininkai į teismą kreipėsi po to, kai E.Dragūnas asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje praėjusių metų rugsėjo mėnesį viešai pareiškė, kodėl nekoncertuoja „Siemens“ arenoje.

„Gaunu daug klausimų, kodėl negrojame Vilniuje – „Siemens“ arenoje. Mano atsakymas trumpas: šią areną valdo vagiai ir banditai. Tuo įsitikinau pats savo kailiu. Eidami ten, jūs šeriate tuos gyvulius. Aš negrojau ir „Žalgirio“ arenoje, grodavom halėje, bet banditas ir vagis buratinas pasitraukė. Nors iki dabar neaišku, kodėl žmogus, pavogęs tiek pinigų iš paprastų žmonių, vis dar laisvėje“, – tuomet savo asmeninėje socialinio tinklo paskyroje rašė E.Dragūnas.

Arenos bendraturčiai yra įsitikinę ir teigia, kad toks E.Dragūno pasisakymas viešoje erdvėje yra šmeižikiškas ir atlikėjas turi būti nubaustas atitinkamai pagal šalies įstatymus. Verslininkai yra linkę susitarti draugiškai ir nori, kad E.Dragūnas viešai atsiprašytų. Teismas buvo skyręs laiko šalims susitaikyti.

Jei teismas nuspręs, kad E.Dragūnas yra kaltas, jam gali būti skirta bauda arba areštas,  arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius