-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stano papiktino teismų sistema Lietuvoje: „Jie daro bet ką, man labai gėda“

Atlikėjas Stano pasipiktino Lietuvos teismais ir jų nuosprendžiais. Jis palygino bušido kovotojo Remigijaus Morkevičiaus bylą, kai šis sužalojo merginą ir atsipirko bene tris kartus mažesne bauda nei savigynos čempionas Ramūnas Paliunis, kuris gynė žmoną nuo girto kelių erelio.
Stanislavas Stavickis-Stano
Stanislavas Stavickis-Stano / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Socialiniame tinkle vis dažniau nuomonę apie Lietuvos problemas reiškiantis Stano šįsyk neslėpė pykčio ir teigė nesuvokiantis Lietuvos teismų sprendimų. Savo nuomone jis pasidalijo ir su 15min skaitytojais.

„Du bušido kovotojai. Vienas koja trenkia merginai į veidą, kitas žmoną apgina nuo girto kelių erelio. Du teismo nuosprendžiai ir tokia neįsivaizduojama neteisybė, kad nėra kur akių dėti...

2013 metais bušido čempionas R.Morkevičius gatvėje be jokios priežasties iš kojos trenkia nepažįstamai merginai per veidą, tiesiog išeina į gatvę ir sužaloja žmogų savo malonumui, tada bando pabėgti, pasipriešina policijos pareigūnams, smūgiu į pilvą sužaloja policininką.

Tais pačiais 2013 metais etatinis kelių erelis ne kartą jau baustas už vairavimą išgėrus, ne kartą teistas, taip pat už pedofiliją, būdamas visiškai girtas atsitrenkia į kitą automobilį. Išlipęs sužaloja to automobilio savininkę panaudodamas fizinę jėgą, bando sprukti. Sužalotos moters vyras, bušido kovotojas, ugniagesys gelbėtojas R.Paliunis, gina savo žmoną nuo užpuoliko. Girtam kelių ereliui neaiškiomis aplinkybėmis lūžta žandikaulis. Na, bet jei ir aiškiomis...

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Remigijus Morkevičius teisme
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Remigijus Morkevičius teisme

Paskutinė dalis. Merginą smūgiu į galvą iš kojos miesto centre nokautavęs R.Morkevičius nubaudžiamas 5520 litų bauda ir 8 mėnesiais lygtinai.

Žmoną nuo girto nusikaltėlio gynęs ugniagesys gelbėtojas nubaudžiamas ir privalo iš viso sumokėti 15476 litų ir taip pat 8 mėnesiai lygtinai.

Aš nežinau, kaip tai iš viso įmanoma. Visi esam skaitę apie šituos įvykius. Manau, ir teisėjai žino, bet, atrodo, teismai daro tiesiog bet ką, be jokių precedentų ar kontekstų.

Man labai gėda. Ramūnai Paliuni, brolau, čia ne Tau nuosprendis, čia nuosprendis mums visiems. Jei reikės bet kokios pagalbos, padėsiu“, – socialiniame tinkle rašė Stano.

TAIP PAT SKAITYKITE: Stano kreipėsi į Gabrielių Landsbergį: „Žinojau, kad nereikia viešai kritikuoti pirmininko, bet neišlaikiau“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius