Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Stiliaus studijos vyrams gimtadienyje – nauja paroda, kolekcija ir garsūs svečiai

Lietingą penktadienio vakarą madai neabejingi svečiai šventiškai paminėjo gražią sukaktį. Vilniuje, vyrams skirtoje stiliaus studijoje „Trend Wave“ vyko antrojo gimtadienio vakarėlis.
Egidijus Sidaras, Kristina Kaikarienė ir Marija Palaikytė
Egidijus Sidaras, Kristina Kaikarienė ir Marija Palaikytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasveikinti studijos įkūrėjos Marijos Palaikytės ir jos verslo partnerės Julijos Valiulienės susirinko būrys stilingų svečių, tarp jų – ne vienas mados pasaulio atstovas.

Renginio nepraleido dizaineriai Lilija Larionova, Jolanta Talaikytė, Egidijus Rainys, Egidijus Sidaras, poetė Indrė Valantinaitė, vestuvių planuotojos Kristina Kaikarienė, Laura Vagonė ir daugelis kitų.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Stiliaus studijos vyrams gimtadienis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Stiliaus studijos vyrams gimtadienis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Stiliaus studijos vyrams gimtadienis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Marija Palaikytė

Vakaro metu susirinkusiems buvo atidaryta menininko Algio Kriščiūno paroda, čia išskirtinius vyriškus drabužius pristatė ir dizainerė Lilija Larionova.

Tuo tarpu susirinkę svečiai galėjo padiskutuoti apie vyrišką mados pasaulį. Dauguma jų įsitikinę, kad per pastaruosius kelerius metus šalies gatvėse galima sutikti vis daugiau stilingai atrodančių, išsiskirti iš minios nebijančių vyrų.

Tuo neabejoja ir Vilniaus dailės akademijos Kostiumo dizaino katedros profesorė Jolanta Talaikytė. Mados ir akademiniame pasaulyje dirbanti dizainerė kasdien pastebi daug stilingų studentų, dėstytojų, o ir praeivių gatvėje – už originalų įvaizdį ji galėtų pagirti ne vieną.

„Smagu matyti, kad vis daugiau vyrų skiria dėmesio savo išvaizdai, sau, kad nori atrodyti gerai. Tačiau nesinori, kad tai taptų didžiausia siekiamybe, geriau jau didžiausią dėmesį tegu jie skiria moterims“, – šypsosi J.Talaikytė.

Pasak kūrėjos, kai moteris atrodo stilingai – jau gražu, tačiau jei jos dar ir stilingas vyras, tokios poros visuomet traukia akį.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jolanta Talaikytė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jolanta Talaikytė

„Labai džiugu, kad atsiranda vis daugiau kūrėjų, kurie orientuojasi į vyrišką madą, ši niša ilgą laiką nebuvo užpildyta. Smagu, kad jaunimas yra auklėjamas ta linkme, kad ne tik brandūs vyrai gali sau leisti gerai atrodyti gerai. Net vilkint įdomų treningą galima atrodyti gerai, įdomiai, savitai“, – sakė ji.

Pasak J.Talaikytės, kiekvienas stilingas vyras savo spintoje pirmiausia turėtų turėti specialiai jam, pagal jo figūros tipą pasiūtą kostiumą. Esą nieko nėra blogiau už netinkantį modelį, kuris gali vizualiai išdarkyti figūrą.

„Svarbiausia – tinkantis ir pagal paskirtį nešiojamas kostiumas, o tik tada visa kita: geri akiniai, švarūs, stilingi batai, dar viena įdomi detalė – žaismingos kojinės. Nereikia bijoti pajuokauti, pažaisti, nepabijoti ryškių, išskirtinių kojinių“, – sakė J.Talaikytė.

Nemažai stilingų vyrų savo aplinkoje sutinka ir poetė Indrė Valantinaitė. „Man tenka sutikti daug meno žmonių, o jų puikų stilių atspindi ne tik vidus, bet ir išorė“, – pasakojo ji.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Indrė Valantinaitė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Indrė Valantinaitė

Pasak jos, kiekvienas išvaizdai skiria tiek dėmesio, kiek jam reikia, o rūpintis išvaizda. „Stilingumas nebūtinai yra drabužiuose, stilingas yra tas, kuriame viskas dera. Toks, kuris atrodo darnus ir į jį žiūrint nėra jokio disbalanso tarp jo charakterio, drabužių. Kaip sako, nereikia spręsti apie knygą pagal viršelį, tačiau geras viršelis turinio nemenkina“, – kalbėjo I.Valantinaitė.

Kad daugėja stilingai atrodančių vyrų, džiaugiasi ir dizaineris Egidijus Rainys. Nors, pasak jo, lyginti Vakarų pasaulio tradicijų ir Lietuvos negalima, Lietuva, kaip šalis tobulėja, todėl pokyčiai vyksta ir madoje.

Į ką pirmiausia reiktų atkreipti dėmesį norint atrodyti stilingai? „Reikia ne taisyklių, o atsipalaidavimo. Reikia nebijoti, kas ką pagalvos, kas ką pasakys. Tiek vyrai, tiek moterys per daug galvoja, kokia bus kitų nuomonė apie juos. O akcentus reikia dėti kitur: į tai, kaip mes jaučiamės, ką mes norime pasakyti, kaip mes norim atrodyti. Verčiau gyventi taip, kaip norisi, jaustis laisvu žmogumi“, – sakė E.Rainys.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Egidijus Sidaras, Lilija Larionova, Egidijus Sidaras
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Egidijus Sidaras, Lilija Larionova, Egidijus Rainys

Pasak dizainerio, dar vienas svarbus patarimas – atrodyti taip, kad kiti nesuprastu, jog į savo vakaro įvaizdį įdėjote daug pastangų. „Stilius turi atrodyti natūraliai. Jei vyksta vakarėlis, kad neatrodytų, jog ruošėtės vakarėliui visą dieną, verčiau sukurkite tokį įspūdį, kad išėjote iš namų per kelias minutes. O koks bus stilius – ar elegantiškas, prašmatnus klasikinis, ar paprastas gatvės – nesvarbu, visuomet galima atrodyti stilingai, tačiau svarbiausia – laisvė“, – kalbėjo E.Rainys.

Patraukliai, įdomiai ir originaliai atrodančius vyrus visuomet pastebi ir vedybų planuotoja Kristina Kaikarienė. „Stilingas vyras gali būti tas, kuris atrodo prabangiai, tačiau gali būti ir tas, kuris atrodo originaliai ir visai neišaukiančiai. O tokių vyrų yra, gal ne tik daug, bet ta vidinė elegancija daug svarbesnė už pačius drabužius“, – kalbėjo ji.

Pasak K.Kaikarienės, lankydamasi įvairiuose renginiuose ji pastaruoju metu dažniau pastebi vis daugiau jaunimo, kurie sugeba atrasti įdomesnį sprendimą: pasirenka įdomesnę liemenę, kitokį, nei įprasta švarką, kitaip prasisega marškinius, kaklą papuošia netikėta kaklaskare. „Svarbu, kad aprangoje išliktų dermė. Man smagu, kad vis daugiau žmonių išdrąsėja, nebijo netikėtų sprendimų“, – tikina pašnekovė.

K.Kaikarienė sako gatvėje visuomet pastebinti savimi pasitikintį vyrą. „Linijos visuomet svarbiausia. Turbūt niekada neatsisuksiu į tą, kuris yra sukritęs, susmukęs. Akyse turi jaustis pasitikėjimas, užtikrinta savimi eisena“, – sakė ji.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kristina Kaikarienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kristina Kaikarienė

„Mūsų misija – atkreipti dėmesį į vyrišką estetiką Lietuvoje. Džiaugiuosi, kad per šiuos dvejus metus dėmesys vyriškai madai yra nepalyginamai išaugęs. Iki tol niekas nekreipė didelio dėmesio į vyrišką madą, nes galvojo, kad mada Lietuvoje yra skirta moterims“, – 15min sakė M.Palaikytė.

Pasak jos, „Trend Wave“ vyriškoje madoje atlieka tam tikrą misiją. Studija apjungia tiek lietuvišką, tiek itališką madą, drabužius ir aksesuarus vyrams. „Būti madingu yra viena, o išlikti savitu – visai kas kita. Tai yra nepaprastai svarbu. Lietuvoje vyrai yra labai suvaržyti, yra apriboti savo darbo aplinkos. Todėl mes esame už drąsą būti savitu“, – kalbėjo ji.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Stiliaus studijos vyrams gimtadienis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Stiliaus studijos vyrams gimtadienis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Stiliaus studijos vyrams gimtadienis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kristina Kalinauskaitė ir Andrius Sergejenko

TAIP PAT SKAITYKITE: Stiliaus studiją vyrams atidariusi Marija Palaikytė mados paslapčių siūlo mokytis iš italų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius