Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Studentas Mantas Aleksa stebina pribloškiančiais kūno pokyčiais: per metus atsikratė 43 kg

Studentas Mantas Aleksa (20) mažiau nei per metus atsikratė 43 kg antsvorio. Anksčiau svėręs 130 kilogramų, dabar vaikinas ant svarstyklių mato 87 kg svorį, tačiau sustoti neketina. Žmonės.lt vaikinas papasakojo, kaip jam tai pavyko.
Mantas Aleksa pernai (kairėje) ir šįmet
Mantas Aleksa su mama pernai (kairėje) ir šįmet / Asmeninio albumo nuotr.

Iš Šakių kilęs M.Aleksa gyvena Kaune – čia universitete studijuoja viešąją komunikaciją. Dabar 184 cm ūgio vaikinas sveria 87 kg – kiek mažiau nei per metus numetė 43 kg antsvorio, mat anksčiau svėrė net 130 kg. Nori sverti dar mažiau – sako, liko numesti 7 kg.

Tapo vegetaru

Žmonės.lt M.Aleksa pasakojo mesti svorį pasiryžęs pernai liepą, per 20-ąjį gimtadienį. Pasakė sau, kad metas keistis, ir viskas. Tiesa, jokių drastiškų priemonių jis nesiėmė. 

„Galiu pasakyti, kad kilogramų netekau pagrinde dėl to, kad atsisakiau mėsos. Jau metus esu vegetaras. O daugiau tam, kad svoris kristų, beveik nieko nedariau. Na, jau kuris laikas nebevalgau saldumynų. Žinoma, išvykus į Kauną ir gyvenimas aktyvesnis tapo“, – Žmonės.lt pasakojo M.Aleksa. 

Pats pripažįsta – anksčiau buvo namisėda, nesirūpino nei sveikata, nei išvaizda. Reikalai pasikeitė išvykus studijuoti. 

„Kai gyveni mažame mieste, nieko per daug neveiki. Mokykla, namai ir tiek. O Kaune atsirado rutina – ir į universitetą, ir į darbą, ir laisvalaikis aktyvesnis. Šakiuose daug laiko praleisdavau namuose, prie kompiuterio. Būdavo, sėdi, valgai, valgai, kompas, namai, ir viskas tada kaupiasi. Nieko nesinorėdavo per daug daryti – ir namuose gerai“, – tikino. 

Tačiau per 20-ąjį gimtadienį jis nusprendė padėti tašką: „Jau anksčiau domėjausi vegetarizmu. Liepos 21-ąją buvo mano gimtadienis, kada sau ir pasakiau: viskas, nebevalgau mėsos. Negaliu pasakyti, kad buvau didelis mėsos mėgėjas. Niekad nevalgydavau daug visokių kotletų, šoninių, kepsnių. Lašinių niekad nemėgau. Bet valgydavau nesveiką mėsą – visokias dešras, dešreles, bandeles su mėsa.“

Asmeninio albumo nuotr./Mantas Aleksa su mama 2015 m. birželis
Asmeninio albumo nuotr./Mantas Aleksa su mama 2015 m. birželis

Pagavo azartas

Pažadą sau davė, bet kūno pokyčių nesekė. Tai kiti pirmiau pastebėjo. „Po dviejų mėnesių pertraukos iš Kauno grįžau namo, į Šakius. Tėvai tada pastebėjo, kad esu labai sukūdęs. Pats nė nebuvau pajutęs – neturėjau svarstyklių, tiesą sakant, ir svertis nemėgau. Užlipau ant svarstyklių ir nustebau – trūko gal 10 kilogramų!“ – pasakoja M.Aleksa.

O tada pagavo azartas – susigalvojo dar daugiau iššūkių. Pavyzdžiui, daro iškrovos dienas. „Stengiuosi reguliariai pasidaryti iškrovos dienas – pora iš eilės, kartais daugiau. Tada arba bandau visai nevalgyti, arba po nedaug. Tada plakuosi žaliuosius kokteilius. Man to pakanka. Dariausi sveikatos tyrimus – visi atsakymai geri. O anksčiau buvo problemų su cukraus kiekiu, spaudimu. Tokia mityba pagerino sveikatą“, – tikina. 

Ir maistą sveikesnį renkasi: „Paskutiniu metu ir aš ėmiau skaičiuoti kalorijas. Nors tai, manau, psichologiškai irgi ne į gerą... Anksčiau, net ir mesdamas svorį, jų neskaičiavau visai. O dabar pasižiūriu, koks produktas kiek jų turi, palyginu. Tik neturiu ribos, kiek per dieną galiu suvartoti.“

Tiesa, visų malonumų M.Aleksa iš savęs neatima. „Leidžiu sau pasilepinti. Ir picą, būna, suvalgau. Tik vegetarišką, su visokiais sūriais. Tačiau, žinoma, tokius dalykus stengiuosi riboti“, – šypsosi.

Asmeninio albumo nuotr./Mantas Aleksa ir Mantas Kalnietis 2014 m.
Asmeninio albumo nuotr./Mantas Aleksa ir Mantas Kalnietis 2014 m.

Paklaustas apie sportą M.Aleksa sako: „Kol kas tiesiog važinėju dviračiu. Bet dabar, vasarą, juk galima lauke kažkiek pasportuoti. Tačiau noriu numesti dar šiek tiek svorio – sverti 80 kg, taigi nuo rudens lankysiu sporto klubą. Reikia jį lankyti, nes dar neturiu geros figūros – reikia paauginti raumenis.“

Svarbiausia – mąstysena 

Anot M.Aleksos, norint numesti svorio visų pirma reikia patikėti, kad pavyks. „Anksčiau man kliūtis buvo pats mąstymas. Tai nuo to reikia pradėti keistis, o ne nuo mitybos keitimo. Pats save skatindavau – kartodavau mintyse, kad aš galiu. Reikia negalvoti, kad „ai, aš storas, nieko nepakeisiu, toks ir liksiu“, – svarsto jis. 

Vaikinas netiki, kad galima jaustis gerai turint antsvorio: „Netikiu žmonėmis, kurie sako „esu storas ir laimingas“. Manau, tai tik bandymas pasislėpti. Tikrai visi kompleksuoja. Negaliu sakyti, kad man pačiam buvo kažkas labai blogai. Tačiau tikrai jausdavau diskomfortą bendraudamas su kitais žmonėmis, nedrįsdavau susipažinti. Buvau užsidaręs savyje, tapau neaktyvus.“

Asmeninio albumo nuotr./Mantas Aleksa 2015 m. sausis
Asmeninio albumo nuotr./Mantas Aleksa 2015 m. sausis

Gyvenimas – it iš naujo 

O numetus antstvorį M.Aleksos gyvenimas pasikeitė. „Dabar aš laisviau mąstau. Noriu visur eiti, bendrauti. Jaučiuosi geriau. Kalbant apie tuos pačius drabužius... Anksčiau nešiodavau 40 dydžio džinsus. Sunku tokius rasti, ypač jaunam žmogui, kuris nori atrodyti gražiai, o ne senamadiškai. O dabar nešioju 32-34 dydžio drabužius. Daug lengviau! Juk norisi atrodyti gražiai, jaunatviškai, madingai. Dabar galiu“, – šypsosi.

Gera ir pagyrų pasiklausyti: „Susitikau klasės draugus. Sakė, net neatpažįsta manęs! Be to, Šakiai – mažas miestas, visi vieni kitus pažįsta, žino, kaip atrodžiau anksčiau. Pastebi... Ir feisbuke sulaukiu komentarų. Bet ne dėl kitų tai darau, o dėl savęs. Žinoma, malonu išgirsti komplimentą, bet nesureikšminu.“

Tik paklaustas apie merginas M.Aleksa padidėjusio dėmesio dar nepajuto: „Nepastebėjau. Reikia pirma patobulinti kūną, patreniruoti raumenis. Po poros mėnesių gal kas pasikeis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius